• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C

ALC Lojistik Filosu Schmitz Cargobull İle Büyüyor

ALC Lojistik Filosu Schmitz Cargobull İle Büyüyor
Schmitz Cargobull, ALC Lojistik’e 48 adetlik treyler alım anlaşmasının ilk bölümü olan 6 adet Mega Varios model semi-treyleri teslim etti.

Teslimat töreninde konuşan ALC Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çiçekli, “Avrupa’nın en deneyimli ve en büyük treyler firması Schmitz ile anlaşma yapmaktan memnunuz. Toplam 48 adet treyler alımı konusunda mutabakata vardık. Bunun yarısı yenileme ve diğer yarısı da büyüme amaçlı yeni alım şeklindedir. Bu bağlamda ilk yeni büyüme alımın 6 adetini bugün teslim alıyoruz. Bu proje kapsamında orta vadede tüm filomuzun Schmitz marka treyler olmasını hedefliyoruz” dedi.

Çiçek,  Schmitz Cargobull markasını tercih etmelerinin sebeplerini şöyle sıraladı,  “125 yıllık bir geçmişi ve Avrupa’nın treyler lideri olması, yıllardır kullanıp test etmemiz sonucu kalitesinin yüksek, işletim maliyetlerinin düşük olmasına tanık olmamız, sürücülerimiz ile operasyonel yöneticilerimizin işlerini kolaylaştırması ve sürüş akışkanlığı nedeniyle ısrarlı tercihleri, sadece Schmitz’e özel ‘Various’ sistemi sayesinde yarı mega ve mega çekiciler ile eşleşebilme esnekliği ve yüksek ikinci el değeri ve talebi.”

Çiçekli yaptığı açıklamada, “Bu özelliklere sahip Schmitz’in ülkemize güvenip Türkiye’de montaj ve üretim hattı kurarak yatırım yapması da bizim için itici faktör olmuştur. Zira Alman disiplini ve kalitesine kendi ülkemizde artık rahatça ulaşabiliyoruz. Yabancı sermayenin ülkemiz ekonomisine güvenip ülkemizde yatırım yapmaları son derece önemlidir. Milli ekonomimizin korunması ve gelişmesi açısından aynı hataya lojistik ve taşımacılık hizmet üreticileri ile tedarikçilerinin düşmemesi gerektiği kanaatindeyim. Bu çerçevede üretime dayalı yabancı sermaye yatırımlarının da önünün açılması ve desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Katma değer üreten, istihdam yaratan ve ülkemize vergisini veren kuruluşları desteklemek gerekir” diye konuştu.

Teslim töreninde konuşan Schmitz Cargobull Türkiye Genel Müdürü Mile Mishevski ise, "ALC Lojistik uzun yıllardır sektörde engin bir tecrübe ile birikime sahip ve içerisinde barındırdığı potansiyel, dinamizm ve butik işletmecilik anlayışıyla kısa sürede çok mesafe kat ederek hepimizin hayranlıkla izlediği bir konuma geldi. Değerli iş ortaklarımızın bu ilerleyişini mutlulukla izlerken yatırımlarında da bizi tercih ediyor olmaları bizler için de ayrı bir gurur kaynağıdır” dedi. 

Schmitz’in Mega Varios modeli hakkında bilgi veren Mishevski sözlerini şöyle sürdürdü: “ALC Lojistik'in de tercihi olan, en üst düzey teknoloji ürünü ekipmanlar kullanarak ürettiğimiz Mega Varios model treylerlerimiz, 385/55R/22,5 lastik ebatları ile Mega poziyonda kullanabilme özelliği sunmaktadır. Bu özelliği sayesinde Mega Varios iş ortaklarımıza yakıt, lastik, bakım & onarım gibi işletme maliyetini doğrudan etkileyen birçok alan ve materyalde ciddi anlamda tasarruf sağlamaktadır. Bunun yanında diğer ürün gruplarımızda olduğu gibi Mega Varios'ta da kullandığımız sıcak galvaniz yöntemi ile galvaniz kaplanmış güçlü şasi yapısı ile treyler yıllar sonra dahi ilk günkü sağlamlığını korumaktadır. Ayrıca Mega Varios, Schmitz Cargobull'a ait özel dizaynı sayesinde farklı iç yüksekliklerde ve farklı 5. teker yüksekliğine sahip çekiciler ile de kullanılabilmektedir. Kullanıcısına bu ve buna benzer birçok özelliği sayesinde sayısız avantaj sunan Mega Varios treylerlerimiz, filolarda yıllarca esnek taşıma çözümleri sunmaktadır.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77