• BIST 9093.3
  • Altın 2324.269
  • Dolar 32.3502
  • Euro 34.9658
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Allison Şanzımanlı Kamyonlar Dakar Rallisi’nde İlk Beş Sırayı Aldı

Allison Şanzımanlı Kamyonlar Dakar Rallisi’nde İlk Beş Sırayı Aldı
Tam otomatik şanzımanların sağlamlığı ve kullanım kolaylığı, dünyanın en zorlu motor sporları etkinliklerinden biri olan 2019 Dakar’da ikna edici bir şekilde kanıtlandı.

Allison tam otomatik şanzıman donanımlı araçlar, motor sporları dünyasında en zorlu off-road organizasyonlarından biri olan Dakar Rallisi’nde kamyon klasmanında birinci, üçüncü ve dördüncü sırayı aldı. Yaklaşık 200 kamyon, araba, motosiklet ve yarış uzmanlarının katılımı ile 10 günlük yüksek hızda dayanıklılık testinde yarışmacılar, 3,440 millik (5,537km) kayalık çamurlu yollara, kum tepeleriyle çevrili çöllere meydan okudu.

İlk dört içinde yer alan Allison donanımlı kamyonların ikisi, yarışmada dördüncü olan Arjantinli ralli pilotu Federico Villagra ile Petronas De Rooy Iveco takımı ve yarışmanın üçüncüsü daha önce defalarca Dakar yarışını kazanan takımın Hollandalı sahibi Gerard de Rooy önderliğinde başarıya ulaştı. De Rooy’un takımı, diğer şanzımanlarla mekanik sorunlar yaşamalarının ardından 2016 yılında Allison tam otomatik şanzımanları kullanmaya başladı.

De Rooy yaptığı açıklamada: “Dakar, süspansiyonlara, dingillere ve şanzımana çok yüklenen bir yarışma. 5000 Nm torka yakın bir güce sahibiz ve bunun dışında dingillerden aktarma organlarına giden ters gücümüz var. Bütün sistem aralıksız gelen darbelere dayanmak zorunda. Zor zeminlerde direksiyonda sallantı ve tüm aktarma organları boyunca oluşan bir sarsıntı oluyor. Düşük lastik basıncıyla devam etmemizi gerektiren gevşek kumlu arazide ise dişli kutusu ve şanzımanda ısı artıyor. Bu durumda şanzımana çok iş düşüyor fakat dayanıklılık her şey. Eğer mekanik bir sorununuz varsa iyi bir sonuç almayı unutabilirsiniz” diye belirtti.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77