• BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C

Anadolu Isuzu Tedarikçileri İle Buluştu

Anadolu Isuzu Tedarikçileri İle Buluştu
Anadolu Isuzu ‘Tedarikçiler Buluşması’nı 2 Haziran 2015 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirdi. Toplantıya, Anadolu Isuzu’nun işbirliği içerisinde olduğu tedarikçi firmalardan yaklaşık 300 katılımcının yanısıra 70’e yakın Anadolu Isuzu çalışanı katıldı.

Ekonomist Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu’nun davetli konuşmacı olarak katıldığı toplantıda Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, Anadolu Isuzu Lojistik Direktörü Kemal Özer ve Ar-Ge Direktörü Arif Özer konuşmalarıyla yer aldı.

Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan toplantıda yaptığı konuşmada, 1 milyarlık ciroya ulaşacaklarını ve ilk 100 firma arasına girmeyi hedeflediklerini söyledi. Türk otomotiv sanayiinin rekabet gücünün arttırılması konusunu yan sanayi penceresinden değerlendiren Arıkan, “Odak noktanın kurumsal bir çatı altında yürütülmesi gereken  Ar-Ge ve inovasyon faaliyetleri olduğu gözüküyor. Yani katma değeri yüksek ürünler üretmek, global pazara kaliteli ve fark yaratan ürünler sunmak gerekiyor. İşte bu noktada sizlerin yaratacağı bu fark, biz üreticilerin de rekabette daha etkin bir oyuncu olmamıza destek olacaktır” dedi. 

Anadolu Isuzu’nun 2004 yılından beri midibüs segmentinde kendi tasarladığı araçlarla Türkiye’nin ihracat lideri olduğunu vurgulayan Arıkan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu başarıyı yakalamış olmak bizim için ayrıca büyük bir gurur. Bunda siz tedarikçilerimizin yadsınamayacak çok önemli bir payı var. 30 yılı aşkın süredir başarımızda büyük payı olan tüm tedarikçilerimiz ile birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyduğumu belirtmek istiyorum.”

Özer: Yerlileşme tüm ürün gruplarında artırmaya çalıştığımız önemli bir hedef

Anadolu Isuzu Satınalma Direktörü Kemal Özer ise, “Yerlileşme tüm ürün gruplarında takip ettiğimiz ve artırmaya çalıştığımız önemli bir hedeftir. Kamyon, kamyonet, pick-up, midibüs ve otobüs modellerimizde yerlilik seviyemizi yatırım ve birim maliyet hedeflerimize paralel olarak geliştirmeye çalışıyoruz. Yan Sanayimizin bugün ulaşmış olduğu yetkinlik düzeyi pek çok önemli ürün grubunda ortak tasarım imkanı sağlamaktadır. Yeni araç projelerinde endüstiriyel tasarım aşamasından itibaren yan sanayimiz ile ortak hareket etmenin önemine inanıyoruz” dedi.

Anadolu Isuzu Ar-Ge Direktörü Arif Özer Anadolu Isuzu’nun gelişim ve inovasyona verdiği önemin altını çizdi ve “Bunun bir göstergesi olarak kurulmuş olan Ar- Ge organizasyonumuz nitelik ve nicelik bakımından sürekli geliştirilmiş ve 2009 yılında devlet tarafından Ar- Ge Merkezi olarak tescillenmiştir. 2015 yılında bir adım daha öteye geçerek, fabrikamız sahasında ama tamamen ayrı bir binada yer alacak yeni Ar- Ge Merkezimize taşınmış olacağız. Bu Ar- Ge Merkezimizde sadece yeni araç projeleri tasarlanmayacak, aynı zamanda bünyesinde yer alacak Özel Araç Proje Atölyesi  ile prototip araç üretimleri de gerçekleştirilecektir” diye konuştu.

Anadolu Isuzu Tedarikçileri İle Buluştu

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77