• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Arkas Lojistik 60 Adet Ford Trucks 1848T ADR’li Çekici Satın Aldı

Arkas Lojistik 60 Adet Ford Trucks 1848T ADR’li Çekici Satın Aldı
Arkas Lojistik, büyüme hedefleri doğrultusunda, Ford Trucks ile tekrar iş birliği gerçekleştirerek 60 adet Ford Trucks 1848T ADR’li çekici satın aldı.

Orhanlı’daki Arkas Lojistik merkezinde düzenlenen teslimat törenine; Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Lojistik Hizmetleri Grup Başkanı Diane Arcas, Arkas Lojistik Genel Müdür Onur Göçmen, Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan, Ford Trucks Türkiye Direktörü Burak Hoşgören katıldı.

Hedeflerinde sürekli gelişim ve büyümenin her zaman olduğunun altını çizen Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Lojistik Hizmetleri Grup Başkanı Diane Arcas “2018 yılında dolar bazında yüzde 20 büyüme hedefimiz doğrultusunda yatırımlarımıza devam ediyoruz. 2017 yılında toplam 23,5 milyon TL’lik çekici ve dorse yatırımı yapmıştık. Bu yıla baktığımızda henüz yılın başında olmamıza rağmen25 milyon TL civarında yatırım yapıyoruz. Yeni çekici ve dorse planlarımız dahilinde hizmetlerimizin gerektirdiği ölçüde filo yatırımlarımız daha devam edecek. Büyüme göstergeleri de pozitif olduğu için yeni yatırımlarımız olacak. Tüm bu stratejiler doğrultusunda filomuza katılacak olan bu yeni 60 çekici gücümüze güç katacak” dedi.

Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan ise yurt içinde ve yurtdışında birçok önemli noktada lojistik, taşımacılık ve depolama hizmeti veren Arkas Lojistik’in sektör için önemli bir değer olduğunu vurgulayarak; “Arkas Lojistik’in tercih ettiği Ford Trucks 1848T çekicilerimiz, taşımacılığın gerektirdiği hız ve performansı maximum seviyede sunarak, yakıt tüketimi, servis bakım aralığı ve işletim maliyeti avantajlarıyla her koşulda Arkas Lojistik’in hizmetinde olacak, hayatını kolaylaştıracak.  Biz de Ford Trucks olarak satış sonrası için; gerekli olduğu her şartta ve koşulda yardımcı olmak için hazır durumdayız. Lojistik firmalarımızın yurtdışında da tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla bayi ağımızı dünya çapında her geçen yıl artırıyoruz. Hedefimiz 2018 yılı sonuna kadar yurtdışında 40 ülkede hizmet vermek” dedi.

Ford Trucks Türkiye Direktörü Burak Hoşgören, “Müşterilerimizle çok yakın çalışıyoruz. Aslında sektörün sıkıntılarını ve ihtiyaçlarını çok yakından takip ediyoruz. Bunun sonucunda da biz de maliyetlerin düşmesi için ne yapabiliriz diye bakıyoruz. Yeni geliştirdiğimiz araçlarda yakıt tüketiminin daha az olması için çaba harcıyoruz ve bunu da başarıyoruz. Satış sonrası hizmetler kapsamında yedek parça fiyatlarıyla ilgili ve aracın toplam sahip olma maliyetiyle ilgili ciddi çalışmalar yapıyoruz. Burada da amacımız aracın sahip olunduğu süre içerisinde maliyetleri en aza indirmektir. Dolayısıyla satış sonrası kapsamında cazip kampanyalar düzenliyoruz ve sektöre bu şekilde destek vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Göçmen: “500 aracımızın yarısı ADR uyumlu çekicilerle donatılmış durumda”

Arkas Lojistik Genel Müdürü Onur Göçmen yaptığı konuşmada, araçların dönüşüm süresinin giderek arttığına dikkat çekerek, “ Bu yatırıma karar verdiğimizde bu arabaların dönüşümü 48 ile 50 aydı. Son gelen zamlarla bu dönüşüm oranlarımız 50 ile 52 aya çıktı. Bu yatırım ile hedefimiz maliyetlerimizde yüzde 15’lik iyileşme sağlamak. Bu sadece yakıtla değil. Yeni araba olduğu için bakım onarım maliyetlerinde de avantaj sağlıyorsunuz. 5 yılı geçen arabanın bir ayda atacağı sefer 20 ise bu arabalara 30 ile 32 sefer attırabiliyorsunuz. 500 aracımızın yarısı ADR uyumlu çekicilerle donatılmış durumda. Artı 100’e yakın SRC 5 belgesine sahip. Zaten SRC 5 olmadan bu taşıma sistemine giremiyorsunuz. Geçen hafta bir yatırım kararı daha aldık. ADR’li dorselerin olması gerekiyor. Artı olarak havuzlu dorse dediğimiz tehlikeli madde taşımacılığında önemli bir koşul olan yaklaşık 10’a yakın dorse siparişimiz oldu. Kendi öz malımız olacak”

Arkas Lojistik 60 Adet Ford Trucks 1848T ADR’li Çekici Satın Aldı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77