• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Asyaport İlk Gemisini Ağırladı

Asyaport İlk Gemisini Ağırladı
Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ilk 10 limanından biri olan Asyaport’a ilk gemi 8 Temmuz akşamı yanaştı. North - West Continent (NWC) hattında hizmet veren MSC TOKYO konteyner gemisi Asyaport’a yanaşan ilk gemi oldu.

Burada ilk ithalat yükünü indirecek ve ilk ihracat yükünü alacak olan 275 metre uzunluğundaki MSC TOKYO gemisi Aliağa, Sines ve Le Havre limanlarına devam edecek.

Tekirdağ Barbaros’ta 300 bin metrekarelik alanda kurulu Asyaport tam kapasiteyle çalıştığında yılda 2,5 milyon konteyner hareketine ulaşması bekleniyor. 20m derinliğe kadar toplam 2000m rıhtımı ile birlikte dünya ölçeğinde bir liman olan Asyaport, mevcut ve önümüzdeki 10 yılda inşa edilecek en büyük konteyner gemilerini elleçleyebilecektir. Asyaport Limanı'nda 11 adet 24 yan sıraya kadar hizmet verebilecek kapasitede rıhtım vinci (Ship – to – shore Gantry Crane) ile 33 adet lastik tekerlekli saha vinci (Rubber Tyre Gantry Crane) bulunuyor.

Asyaport müşterilerine daha fazla esneklik ve liman kapsama alanı vererek müşterileri için çok büyük bir sorun olan İstanbul limanlarının sıkışıklığını da hafifletmeye yardımcı olması hedefleniyor.

Aynı zamanda Asyaport, yeşil konteyner limanı olma özelliğine sahip. Bu sebepten dolayı Asyaport karbon salınımını düşürmek için solar paneller, LED aydınlatma, LNG motorlu taşıyıcılar ve elektrikli vinçler gibi farklı teknolojilere yatırım yaptı. Limanda tüm gemi ve sahil vinçleri elektrikle, liman içerisindeki taşıma araçları ise (LNG) likit doğalgaz ile çalışacak. Tüm gemiler ve vinçler elektrikle çalıştırılabilir ve tüm liman tarafı operasyonel araçlar (LNG) likit doğalgaz tarafından işletilecek. Asyaport; Sağlık, Emniyet, Çevre ve Kalite Yönetim sistemlerinin süreç çalışmalarına devam etmekte ve sertifikasyon başvurularını beklemektedir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77