• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Avrupa Araç Lojistiği Derneği (ECG) 20’nci Yılını Kutladı

Avrupa Araç Lojistiği Derneği (ECG) 20’nci Yılını Kutladı
Türkiye’den de 3 firmanın üye olduğu Avrupa Araç Lojistiği Derneği (ECG), Brüksel’de gerçekleştirilen bir etkinlikle kuruluşunun 20'inci yılını kutladı.

Etkinlik, derneğin iş kolu için çok anlamlı bir mekan olan Autoworld Otomobil Müzesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe araç lojistiği sektörünün üst düzey yöneticilerinin yanı sıra otomobil firmalarının da üst düzey yöneticileri katıldılar. Avrupa Otomobil Üreticileri Derneği (ACEA) Genel Sekreteri Erik Jonnaert de kutlamada bir konuşma yaparak sektörün yanında olduklarını belirtti.

“Artık bilgi saklanmamalı, paylaşılmalı”

Kutlama etkinliğinin önemli konuşmacılarından biri Avrupa Ulaştırma Komisyonu Üyesi Violeta Bulc oldu. Taşımacılığın da bilgi akışı kadar hızlandığını vurgulayan Bulc, baş döndüren gelişim ve bilgi akışı döneminde olduğumuzu ve bilgiyi saklamanın kimsenin menfaatine olmadığını vurguladı. Teknolojiye entegrasyonun kaçınılmaz olduğunu belirten Bulc şunları söyledi; “Lojistik sektörünün en önemli gündemi bence ‘dijitalleşme’. Özellikle e-belge sistemine tamamen geçiş biraz zaman alsa da bunun çok faydasını göreceğiz. Otonom sürüşlerin, uzaktan araç ve ürün takiplerinin daha gerçekçi olduğu bir dönemdeyiz. Bu işin peşini bırakmadan ve paylaşımdan korkmadan ilerlemeliyiz. Sektör ne istiyorsa ECG gibi değerli oluşumların çatısı altında bize iletebilirler. Biz de taşımacılıkta ve ulaşımda yasal düzenlemeyle ilgili elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız.”

100 üyeye ulaştı

1997 yılında bir grup lojistik firma temsilcisinin bir araya gelerek kurdukları ECG’nin 100 üyeye ulaştığını belirten ECG Başkanı Wolfgang Göbel, 20 yılda geldikleri noktanın memnun edici olduğunu söyledi. 2017 yılı içerisinde 4 yeni üye kazandıklarını belirten Göbel; “üye sayımızdaki istikrarlı artış ile sektörün birliğini sağlamış olduk. Artık sesimizi daha yüksek sesle çıkartabiliyor ve sektörün sorunlarının çözümü için daha güçlü hareket edebiliyoruz.  Günümüzde ECG üyelerinin toplam cirosu 27.1 milyar avro civarında. 116.000'den fazla Avrupalı doğrudan araç lojistik endüstrisi tarafından istihdam edilmekte ve dolaylı olarak da 300 bine yakın istihdam sağlanıyor. Üyelerimiz 508 adet gemi, 16 bin demiryolu vagonu, 25 nehir mavnası ve 22 bin civarında nakliye aracı işletiyorlar.”

foto-2.jpgGefco Gen. Müd. Yardımcısı Antoine Reider, Gürsoy Şirketler Grubu Yön. Kur. Üyesi Ömer Gürsoy, Grimaldi Group Direktörü Costantino Baldissara (soldan sağa).


foto-3.jpg

Etkinliğin Otomobil Müzesi’nde gerçekleştirilmesi kutlamaya ayrı bir anlam kattı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77