• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Başarıya Giden Yol

Başarıya Giden Yol
Dünya lojistikçilerinin gündemi, uluslararası buluşmalarda belirleniyor. Bu tür ortamlarda, biri birinden çok farklı ülkelerin çok farklı ihtiyaçları ve bunlara özgü çözümler tartışılıyor.

Bugün artık lojistik dünyasında her aşamada karşılaşılabilecek sorunlar için sektöre özgü bir çözüm geliştirilmiş durumda. Çok hızlı değişimlerin yaşandığı lojistik endüstrisinde yenilikleri izlemeyenlerin, geleceğini kurtarması zor görünüyor.  

Yeni yeni fikirler, uygulamalar, donanımlar ve sektöre yeni katılanlar sayesinde, farklı çözümlere ulaşılıyor. Yeni gelişmeler yeni olanaklar yaratıyor.  Her iş kolunda olduğu gibi lojistikte de yeni olanaklar sahiplerini bekliyor ve bu hakkı kullanmaktan vazgeçmeyenler kazanıyor.  Aklında işi olanlar projelerini, olanaklarını, hayallerini ete kemiğe büründürüyor. Bunu başaranlar ilk adım olarak; uluslararası ortamlarda dünyanın birçok ülkesinden gelenleri, tartışmasız olarak farklı dünyaların kapılarını açanları, olağanüstü çözüm örnekleri sergileyenleri izliyor, yenilikleri ortaya çıkartıyor. Bunu yapanlar için de yeni fikirler, yeni ilişkiler, yeni dünyalar ortaya çıkıyor. Başarıya ulaşmanın en kestirme yolu, geleceğe hazırlanma fırsatını kullanmak isteyenler tarafından izleniyor.

Yeni bir ortaklık mı düşünüyorsunuz, büyük bir proje mi hedefliyorsunuz, yoksa çarpıcı bir fikir peşinde misiniz hizmetlerinize, ürünlerinize, markanıza, yatırımlarınıza dikkat çekmek istiyorsanız, bunları ancak uluslararası ortamlarda gerçekleştirebilirsiniz. Yeter ki gözünüzü dört açın. Bu elbette hiç kolay değil. Ama dünyanın en çetin coğrafyalarında çalışmak, rekabetin en sert koşullarına dayanmak ve sonunda para kazanmak, lojistikçilerin alın yazısı... Azimli, düşüncelerinde kararlı bireylerin oluşturduğu bu sektör, tüm ticari etkinliklerden en üst düzeyde tatmin olmayı hak ediyor. Hele Türk taşımacılık ve lojistik dünyası bunu bir kez daha fazla hak ediyor. Ne de olsa dünyanın en pahalı yakıtı, en yüksek vergi oranları ile en belirsiz mali ortamında mücadele ediyor. Aslında bu açıdan bakınca sektör daha bir saygın hal alıyor.

Sektör, işte bu saygınlığa yaraşır etkinlikleri de hak ediyor. Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı, sektörün mücadeleci kimliğine bir saygı, çalışkan temsilcilerine bir katkı hedefiyle gerçekleştiriliyor. Kurgusuyla, hazırlık süreçleriyle, uluslararası boyutuyla logitrans, Türkiye’nin taşımacılık ve lojistikçilerine fayda sağlamaya devam ediyor. Giderek kimliğini bulacak olan başka uluslararası etkinliklerle birlikte sektör daha da büyüyecektir. Bu süreçte logitrans, tüm taraflarına kazandıran bir çalışma olarak ilk sıradaki yerini sağlamlaştırmaya devam edecektir. Burada logitrans bir semboldür. Döneme damgasını vuran bir çalışma, günümüzün en yararlı, başarılı ve belirleyici etkinliği konumundadır. Bu nedenle, içinde bulunduğumuz dönem için rahatlıkla söyleyebilirim ki; ‘başarıya gidenlerin yolu bir gün mutlaka logitrans’dan geçecektir’.

Bu arada sektörel gündeme damgasını vuran çok önemli bir çalışma da UTİKAD’dan geldi. FIATA Dünya Kongresi’nin İstanbul’a alınmasından başlayıp 100 ülkeden 1000’e yakın delegenin katılımıyla organize edilmesine kadar zorlu bir süreçten geçildi. Herkesin beğenisini kazanan kongrenin tüm delegeleri, dolu dolu altı gün geçirdikleri İstanbul’dan büyük umutlarla ayrıldılar. Lojistik dünyasının en renkli simaları, ‘sürdürülebilir lojistik’ temalı kongrenin her oturumunda bir birinden değerli görüş ve deneyimler paylaştılar. Geleceğe yönelik işbirliklerinin adımlarını attılar. Kartvizitler, şirket tanıtımları, tokalaşmalar, atılan imzalar bir kez daha gösteriyor ki; lojistiğin geleceğinin kurgulandığı ortamlarda bulunmak kazandırıyor...


İlker ALTUN
ilker@aysberg.com


4 Aralık 2014
Kargohaber Dergisi (Sayı:190)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benim Koridorum Senin Koridorunu Döver09 Ekim 2023 Pazartesi 09:58
  • Çember Daralıyor12 Eylül 2023 Salı 15:10
  • Sıcak Havalarda Gıda Lojistiği04 Ağustos 2023 Cuma 12:19
  • Enerjide Avantaj Hidrojende17 Temmuz 2023 Pazartesi 13:12
  • İlerleme İçin İşbirliği08 Haziran 2023 Perşembe 10:34
  • Lityum Pillerin Güvenli Taşınması17 Mayıs 2023 Çarşamba 09:39
  • Sürücülerin Onuru11 Nisan 2023 Salı 17:28
  • Afetler ve Hayatın Devamı İçin Lojistik03 Mart 2023 Cuma 09:46
  • Dünya Sanki Yanıyor07 Şubat 2023 Salı 12:47
  • En İyi Kapı Olmayan Kapıdır05 Ocak 2023 Perşembe 09:50
  • MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
    Güvenlik Resmi
    Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
    EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77