• BIST 9718.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Boeing’in İkinci Çeyrekte Satışları 24,5 Milyar Dolara Çıktı

Boeing’in İkinci Çeyrekte Satışları 24,5 Milyar Dolara Çıktı
Uçak üreticisi Boeing’in, süregelen güçlü faaliyet performansı sayesinde hisse başı (GAAP dışı) esas faaliyet kazancı 1,62 ABD Doları; GAAP hisse başı kazanç ise 1,59 ABD Dolarına ulaştı.

Boeing, rekor düzeydeki ticari uçak teslimatlarının sonucu olarak ikinci çeyrek gelirinin yüzde 11 artışla 24,5 milyar dolara ulaştığını açıkladı. 2015 yılı ikinci çeyrek sonuçları, tahmini maliyetlerin artmasına sebebiyet veren, daha önce 536 milyon dolar olarak açıklanmış olan KC-46 Tanker programına ilişkin vergi sonrası ödemeyi (hisse başı 0,77 dolar) içeriyor. 2015 hisse başı esas faaliyet kazancı (GAAP dışı) tahmini, hisse başı 8,20-8,40 dolar aralığındayken 2015’in ikinci çeyreğindeki KC-46 Tanker ödemesinin etkisini yansıtacak şekilde hisse başı 7,70-7,90 dolar aralığı olarak revize edildi. Bu fark, kısmen güçlü performans tarafından bertaraf edildi. GAAP hisse başı kazanç 7,60-7,8 dolar aralığından 8,10-8,30 dolar aralığına yükseltildi.

Boeing Başkanı ve CEO’su Dennis Muilenburg konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Dünya çapındaki müşterilerimize yaptığımız rekor düzeydeki teslimatlar, sağlam bir gelir artışı sağladı. Genel portföyümüz ve çalışmalarımıza odaklanırken gösterdiğimiz özenin gücü ise çeyrek boyunca önemli derecede bir faaliyet nakit akışı sağladı. Ticari alandaki ve savunma alanındaki üretim programlarımızın güçlü faaliyet performansı, tanker ödemesini kısmen bertaraf etti, hissedarlarımıza nakit sağlayabilmemize olanak sağlayarak onlara olan taahhütlerimizi yerine getirmeye devam etmemizi ve inovasyona ve çalışanlarımıza olan yatırımlarımızı sürdürmemizi sağladı” dedi.  

Muilenburg sözlerini şöyle sürdürdü: “Genel olarak baktığımızda, yılın ikinci yarısına ilişkin tahminlerimiz pozitif seyretmeye devam ediyor. Hayati öneme sahip tanker programını planlandığı şekilde yürütebilmek için gerekli kaynaklarımıza yatırım yapıyoruz. Yapılması gerekenin ne olduğunu çok iyi biliyoruz ve yaptığımız ek yatırımın programın uzun vadedeki finansal değerine katkıda bulunacağından eminiz. Üretkenlik ve büyümeye odaklanmaya devam ederek, bekleyen geniş kapsamlı işlerimizi karlı bir şekilde teslim etmeye, yeni siparişler almaya ve tüm hissedarlarımıza değer artışı sunmaya devam edeceğiz.”

Bu çeyrekte faaliyet nakit akışı, ticari uçak üretim hızını ve güçlü faaliyet performansını yansıtarak 3,3 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti. Çeyrek boyunca şirket, 14 milyon hisse alımını 2 milyar dolar karşılığında gerçekleştirdi. 7,5 milyar dolarlık geri alım ise önümüzdeki yaklaşık iki yıl içerisinde tamamlanması beklenen mevcut geri alım yetkisi çerçevesinde bırakıldı. Şirket, bu çeyrekte aynı zamanda 0,6 milyar dolar değerinde kar payı ödemesi yaptı.

Ticari Uçaklar ikinci çeyrek geliri, teslimatların sayı ve çeşit olarak artması sayesinde yüzde 18 artarak 16,9 milyar dolara ulaştı. İkinci çeyrek faaliyet karı, KC-46 programına ilişkin olarak daha önce 513 milyon dolar olarak açıklanan vergi öncesi ödemeyi ve hisse başı kar azalışına yol açan, üretim programların güçlü performansı tarafından kısmen bertaraf edilen daha yüksek düzeydeki 787 ve 747 teslimatlarını yansıtacak şekilde yüzde 7,1 düzeyinde gerçekleşti.

Çeyrek boyunca 116 adet 737 MAX uçağı siparişi aldı

Ticari Uçaklar, çeyrek boyunca 116 adet 737 MAX uçağı siparişi aldı. 737 programı, 737 MAX’ın lansmanından bu yana 2 bin 800’ün üzerinde kesin sipariş aldı. Çeyrek boyunca Boeing ayrıca ilk 737 MAX’ın montajına başladı ve 787-10 programı, programın tasarımının doğruluğunu ve geliştirme çalışmalarının planlandığı şekilde ilerlediğini gösteren Kritik Tasarım Gözden Geçirme safhasını tamamladı.

Ticari Uçaklar, çeyrek boyunca 171 adet net sipariş aldı. 431 milyar dolar değerindeki yaklaşık 5 bin 700 uçaktan oluşan bekleyen işler gücünü koruyor.

Boeing Ticari Uçaklar’ın (BMA) ikinci çeyrek geliri, teslimatların çeşitliliğini ve planlanan zamanda yapılmış olmasını yansıtacak şekilde 3,5 milyar dolar olarak gerçekleşti. Faaliyet karı, üretim programlarının güçlü performansı tarafından kısmen bertaraf edilen KC-46 programı ödemesini yansıtacak şekilde yüzde 3,5 olarak gerçekleşti. Çeyrek boyunca BMA, altı adet C-17 Globemaster III nakliye uçağı için ihaleler kazandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77