• BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Brisa Net Satış Gelirlerinde Yüzde 40 Artış Sağladı

Brisa Net Satış Gelirlerinde Yüzde 40 Artış Sağladı
Brisa, yılın ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine göre net satış gelirlerinde yüzde 40 artış sağladı ve FAVÖK tutarında yüzde 65’lik büyüme kaydetti.

Brisa, 2018 yılı ilk yarıyıl dönemi finansal sonuçlarını açıkladı. Ar-Ge, üretim, dijital dönüşüm ve yenilikçi hizmetler alanında güçlü atılımlar gerçekleştiren Brisa, hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlarda başarılı bir büyüme performansı sergiledi. Brisa, 2018 yılı Ocak-Haziran döneminde toplam satışlarını geçen yılın aynı dönemine göre adetsel olarak yüzde 16 artırdı ve net satış gelirlerinde yüzde 40 artış sağladı. Brüt kar seviyesini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 arttıran şirket, FAVÖK seviyesinde de geçen yıla göre yüzde 65 artış ile 207,5MTL’lik büyüklüğe ulaştı. Brisa’nın 2018 yılı ilk yarısında toplam uluslararası satış gelirleri de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32 artış gösterdi.

2017 yılında yüzde 3,1 büyüyen dünya lastik pazarının, 2018 yılında da bu büyümeyi sürdüreceği öngörülüyor. 2018 yılı sonunda binek ve hafif ticari araç lastikleri yenileme pazarında yüzde 3,7 seviyesinde, ağır ticari araç lastikleri yenileme pazarında ise yüzde 1,6 seviyesinde bir büyüme bekleniyor. Gelecek 5 yıllık süreçte ise dünya lastik pazarının istikrarlı büyümesini devam ettireceği ve satış adetlerinin 2 milyarın üzerine ulaşacağı tahmin ediliyor. Türkiye pazarı da dünyadaki bu gelişmelere paralel olarak lastik sektöründeki yüksek potansiyelini koruyor.

Pazardaki bu gelişmelerle, sadece lastiğin değil yeniliğin de lideri olarak büyüme hedeflerini gerçekleştirme yolunda ilerlediklerini dile getiren Brisa CEO’su Cevdet Alemdar; Brisa, hikayesi büyüme üzerine kurulu olan ve sağlıklı büyüyen bir şirket. Bu başarının ardında, rekabetin arttığı ulusal ve uluslararası pazarlarda insana yakınlığımız, AR-GE ve teknoloji gücümüz, lastiğin ötesinde değer sunan hizmetlerimiz, dengeli finansal yapımız ve güçlü ekibimiz yer alıyor. Bu çalışmalarımızla 2018 yılının ilk yarısında güçlü bir performans gösterdik.Uluslararası pazarlarda Lassa markamıza yaptığımız yatırımlar neticesinde küresel ölçekte tercih edilirliğimizi artırdık. Yılın ilk yarısında yüzde 2 oranında daralan Avrupa pazarında, pazar payı kazanarak yılsonu ihracat hedeflerimiz doğrultusunda büyümemizi devam ettirdik.

Yurtiçinde ise yenilikleri hayata geçirme tutkumuzla liderliğimizi güçlendirdiğimiz bir dönemi geride bıraktık. Geçtiğimiz yıl belgelendirilen AR-GE Merkezimizde teknolojiye can verdiğimiz yerli üretim, yerli tedarikçi ve hammadde geliştirme projelerimiz, Aksaray’da inşa ettiğimiz akıllı fabrikamızla güçlenen üretimimiz, ticari araç filolarına yönelik sektörde ilk olan dijital hizmetlerimiz, yeni işbirliklerimiz, topluma ve müşterilerimize yakın olmak için tüm Türkiye’yi kapsayan saha aksiyonlarımız ile yenilik liderliğimizi ortaya koyduk. Bu dönemde girişimcilik alanındaki çalışmalarımıza da hız kazandırdık. İş ortaklıkları ile büyümeye devam eden hızlı bakım ve servis zinciri markamız Otopratik, hem franchise yatırımları hem de İnci GS Yuasa işbirliği ile akü alanında atılımlar gerçekleştirirken, yeni nesil yolculuk deneyimlerini hayata geçirmek için açık inovasyon projelerine adım attık. Tüm bu çalışmalarımızla 2018 yılının ilk yarısında yurt içi net satış gelirlerimizi yüzde 40 artırma başarısını gösterdik. Markalarımız kendi segmentlerinde lider olurken,Brisa Pazar payı kazandı. Hedefimiz, yılın ikinci yarısında da satış gelirlerimizde ve ihracatımızda büyümemizi sürdürülebilir kılmak” dedi.

Brisa, 103 milyon Dolarlık marka değeri ile uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance’in “Türkiye’nin en değerli Markaları-Turkey 100” listesinde, Türkiye’nin en değerli 43. markası ve Türkiye lastik sektörünün marka değerinde de lideri oldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77