• BIST 8853.72
  • Altın 2239.248
  • Dolar 32.3388
  • Euro 35.0797
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Brisa Profleet İle 2,3 Milyon Lastiğe Dokundu

Brisa Profleet İle 2,3 Milyon Lastiğe Dokundu
Brisa, yenilikçi ürün ve hizmetleriyle dünyanın dört bir yanındaki dev projelere çözüm ortağı olmaya devam ediyor.

Brisa, ticari araç lastikleri segmentinde güçlü büyüme için atılımlarını hızlandırdığını duyurdu. Gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında, şirketin Profleet hizmetlerindeki yenilikler, yoğun saha çalışmaları, verimlilik ve performans odaklı ürün ve hizmetleri ile liderliği pekiştirme hedefi paylaşıldı.

Gelecek 5 yılda yüzde 12 büyümesi öngörülen Türkiye ağır ticari lastik pazarında, Brisa, her 3 lastikten 1’i için tercih ediliyor. Brisa’nın 2018’de ürün ve hizmetleriyle yeni başarılara imza atmaya hazırlandığını ifade eden Brisa Pazarlama Direktörü Evren Güzel; “2017’de dünya ağır ticari araç pazarı toplam araç pazarının 5 katı büyüdü ve 4 milyon adede ulaştı. Türkiye ağır ticari araç parkı ise son 10 yılda yüzde 15 büyüdü. Ülkemiz 1 milyon 61 bin adet ile Avrupa’nın en büyük ağır ticari araç parkına ev sahipliği yapıyor. Türkiye’de ağır ticari araç üretimi ise 2017’de yüzde 19,2 artış göstererek 31 bin adet olarak gerçekleşti. Sektörün, yeni karayolu, inşaat ve altyapı projelerinin de etkisiyle 2021 yılına dek istikrarlı bir şekilde büyümesi bekleniyor. Ticari araç performansındaki bu gelişmelere paralel olarak ticari lastikler pazarında da yüksek potansiyel devam ediyor. Son 5 yılda, dünya lastik pazarında toplam büyümeyüzde13 olurken, ağır ticari araç lastiklerinde büyümeyüzde18 olarak gerçekleşti. Türkiye de küresel arenadaki büyüme trendinin en yoğun gözlendiği ülkelerden biri. 2017 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde3 büyüyen ve 2,3 milyon adede ulaşan ticari araç lastik pazarının 2022 yılında yüzde12 artışla 2,6 milyon adede yükseleceği öngörülüyor” dedi.

Pazardaki bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek üzere Brisa olarak 2018’de çalışmalarımızı hizmet çeşitliliğimiz, yoğun saha aktivitelerimiz ve dijitalleşen yeni hizmetlerimizle bir adım öteye taşıdıklarını söyleyen Güzel; “ İşinin uzmanı Profleet Danışmanlarımız ile sahadaki gücümüzü ve farkımızı ortaya koyuyoruz. Profleet Danışmanları, her yıl, dünyanın etrafını 100 kez dolaşmakla eşdeğer olan 3,5 milyon km yol kat ederek filo müşterilerine sahada bire bir hizmet veriyor. Diğer yandan sahadaki varlığımızla güçlendirdiğimiz yenilikçi hizmetlerimizle yüksek bir katma değer sağlıyoruz. Bugün Türkiye’deki tüm filolara hizmet çözümlerimizi sunduğumuzda, yılda 13,7 milyar TL değerinde tasarruf sağlama gücüne sahibiz. Brisa bu hizmetleri ile dünya çapında da pek çok büyük ölçekli projede iş ortağı olarak tercih ediliyor. Şirketimiz son olarak Etiyopya’da 300 km uzunluğundaki mega demir yolu projesinde filo yönetimi çözümleri ile yer alıyor. Potansiyelimizin ve gücümüzün bilincinde olarak yeni nesil ürünlerimiz ve hizmetlerimizle, filo müşteri ağımızı daha da genişleterek liderliğimizi pekiştirmeye kararlıyız” diye konuştu.

Brisa, filo yönetim çözümleri Profleet hizmetleri kapsamında şimdiye dek pazardaki tüm ticari lastiklerinyüzde23’üne ölçüm yaptı ve toplamda 2,3 milyon lastiğe dokundu. 2017 yılında müşterilerine 4000’den fazla saha çalışması ve lastik ölçüm hizmeti veren Brisa, sahanın uzmanı Profleet Danışmanları’na da 17 farklı eğitim ve 32 farklı program ile 3.608 adamxsaat eğitim verdi.

Brisa, Profleet çözümlerine sektörde ilk olan dijital bir yenilik getirdi

Brisa Profleet İle 2,3 Milyon Lastiğe Dokundu

Brisa’nın Profleet ile yakaladığı başarıda dijitalleşme odaklı yenilikçi hizmetleri büyük bir rol oynuyor. Şirket, bu kapsamda son olarak Profleet hizmetlerine Filo Bilgi Merkezi’ni de eklediğini duyurdu. Filo müşterilerinin tüm saha ve ölçüm sonuçlarını, lastik sorunlarını anında telefonlarından takip edebilecekleri bir telefon uygulaması geliştirdi. Böylece filo yönetimi dijital sistemlerle anlık olarak gerçekleştirilebiliyor.

Brisa’nın sektörde bir ilk olan özel mobil tır bakım servisi Mobilfix, filolar içerisinde servis bilincini artırıyor ve aks kaçıklıklarını düzelterek yakıt tasarrufu sağlıyor. Şirket, 2018’de bu hizmetlerine bir yenilik daha eklediğini duyurdu. Brisa artık sunduğu hizmetin, filonun yakıt ve lastik ekonomisine ne kadar etki ettiğini ve kazanç sağladığını da anında müşterisine sunabiliyor.

2017’de, Türkiye’nin farklı bölgelerinde gerçekleştirdiği tur ile Mobilfix, 42 filoda 1000’den fazla araca kendi garajlarında yakıt tasarrufu hizmeti verdi. Şirket böylece toplamda 7 milyon TL yakıt ve lastik ömrü tasarrufu sağladı. Mobilfix, Nisan ayında Doğu Anadolu’da başlayacak ve tüm bölgeleri kapsayacak yeni Anadolu Turu’na başlayacak.

Probox ile 3. Köprü Brisa’nın kanatlarının altında

Brisa’nın filo araç parklarında ticari araç sürücülerine özel olarak geliştirdiği Probox, mobil lastik sökme-takma ve yol yardımı hizmetleriyle kritik bir ihtiyacı karşılıyor. Probox, 2018’de İstanbul'daki Yavuz Sultan Selim Köprüsü yolu ve Kuzey Çevre Otoyolu’nda, araç sahiplerini Probox hizmetleri ile buluşturmaya başladı. Böylece şirket, Türkiye’de yapılan yatırımlar kapsamında daha güvenli ve konforlu yolculuklara destek vermek için sektöre öncülük eden çalışmalara imza atıyor.

Brisa Bandag ile son 5 yılda 650 bin lastik kapladı

Brisa, Bandag markasıyla sunduğu lastik kaplama hizmetleriyle ticari lastik atıklarını azaltarak çevrenin korunmasına katkı sağlıyor. Kaplama işlemi için her 3 lastikten 1’inde tercih edilen şirket, 2017’de ECE R109 belgesine sahip iş ortaklarıyla 129.000 lastiği sektöre kazandırdı. Kaplamadaki yeni teknoloji ekipman (Shearography) yatırımları ve İzmit, İstanbul, Trabzon ve yeni açılacak Mersin lokasyonlarındaki hizmetleriyle Brisa, bu alanda da liderliği üstleniyor.

Shearography teknolojisi lastiklerin kaplanmaya uygun olup olmadıklarını tıraşlama işlemi yapılmadan saptıyor, böylece lastiklerin ömür planlaması en doğru şekilde yapılıyor.

Brisa, güçlü hizmetlerinin yanı sıra, ticari araç ve filo müşterilerinin tüm ihtiyaçlarına yanıt verecek şekilde ürün planlamalarını hayata geçiriyor. Bu kapsamda Brisa, ekonomi segmentindeki ilk markası Dayton’ın ticari lastiklerini de müşterileri ile buluşturuyor ve bu kategoride de gücünü artırmaya odaklanıyor. Brisa, aynı zamanda, Dayton marka ticari lastikleri 2018’de bölgesel segmentte yerli üretmeye başlıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77