• BIST 8727.4
  • Altın 2237.619
  • Dolar 32.3325
  • Euro 35.1174
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Brisa’dan Türkiye’ye Akıllı Fabrika

Brisa’dan Türkiye’ye Akıllı Fabrika
Brisa, Türkiye lastik sektörünün ilk akıllı fabrikası olan Aksaray Fabrikasında Endüstri 4.0 uygulamalarıyla lastikte otonom dönemi başlatıyor.

Brisa, 300 milyon dolar yatırımla Anadolu’nun kalbinde akıllı fabrika kurdu. Brisa, Aksaray’da hayata geçirdiği akıllı fabrikasında Endüstri 4.0 uygulamalarının en iyi örneklerini sergiliyor. Şirket, Türkiye’ye kazandırdığı teknoloji üssü fabrikası ile ülkenin uluslararası rekabette güçlenmesine hizmet ederken; üretim, istihdam ve ihracat alanında yapmakta olduğu hamlelerle de ülke ekonomisine değer sunmaya devam ediyor.

Fabrikanın sunduğu öncü teknolojiler, Brisa CEO’su Cevdet Alemdar’ın ev sahipliğinde, Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı ve Brisa Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Alper, Bridgestone Corporation Başkan Yardımcısı ve Brisa Yönetim Kurulu Başkan Vekili Makoto Hashimoto katılımlarıyla gerçekleşen toplantı ile tanıtıldı.

Alper: “Bu yatırım Türkiye’ye duyduğumuz güvenin de önemli bir ispatıdır”                          

Sabancı Holding’in Türkiye sanayisinin dönüşümüne öncülük ettiğini vurgulayan Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı ve Brisa Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Alper: “Brisa’nın Aksaray’daki akıllı fabrikası bunun en somut örneklerinden birini oluşturuyor. Brisa, Endüstri 4.0’ın Türkiye’deki sayılı örneklerinden birine imza attı. Aksaray Brisa fabrikası herkesin konuştuğu, ama bizim hayata geçirdiğimiz gerçek bir Endüstri 4.0 uygulamasıdır. Bridgestone Corporation ile başarılı ortaklığımızın 30. Yıldönümünü de Aksaray’daki ikinci fabrikamızla kutluyoruz. 300 milyon dolarlık bu yatırım karşılıklı güvenin olduğu kadar Türkiye’ye duyduğumuz güvenin de önemli bir ispatıdır. İkinci fabrikamız ile Brisa’nın kuruluşundan bu yana yatırım tutarımız 1,4 milyar dolar oldu. Bu başarılı ortaklığı Aksaray fabrikamızla daha da ileriye götüreceğimize yürekten inanıyoruz” dedi.

Aksaray Fabrikasının, Brisa’nın global lastik arenasındaki en iyi oyunculardan biri olması yönünde güçlü bir adım olduğuna değinen Bridgestone Corporation Başkan Yardımcısı ve Brisa Yönetim Kurulu Başkan Vekili Makoto Hashimoto: “Aksaray’daki ikinci fabrika, dijitalleşme uygulamalarından IT altyapısına, kaliteden, çevre ve iş güvenliği standartlarına kadar grubumuzun en son teknoloji ile donatılmış fabrikalarından biri. Brisa’nın, Aksaray Fabrikası ile hem orijinal ekipman hem de ihracat kanalında yapacağı hamlelerle Türkiye’de ve global pazarlarda büyüme ivmesini artıracağına inancımız tam. Bridgestone dünyasında önemli bir üretim üssü olarak konumlanan yeni fabrika ve Sabancı Holding ortaklığımız ile Türkiye’ye sunduğumuz değeri artırmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Alemdar: “Türkiye ekonomisine ek değer katacağız”

Türkiye’de endüstriye bakışı değiştirecek güçte bir fabrika inşa ettiklerini belirten Brisa CEO’su Cevdet Alemdar: “Bugün 2.700 çalışanımız, 12.000 çalışandan oluşan 1.400 satış noktamız ile 60.000 kişiye iş ve aş sağlıyoruz. Şimdi ise Anadolu’nun kalbinde Aksaray’da yer alan, en yeni üretim teknolojileriyle donatılmış ikinci fabrikamız ile öncü bir teknoloji üssünü ülkemize kazandırmış bulunuyoruz. Brisa için teknoloji, dijitalleşme hem üretimde hem de müşterilerimize dokunan tüm süreçlerimizde bir yaşam biçimidir” diye konuştu.

Aksaray Fabrikasındaki akıllı uygulamalarla ilgili bilgi veren Alemdar: “Tam otomatik lastik transfer sistemini hayata geçirdiğimiz fabrikamızda, lastiklerimiz neredeyse yere hiç değmiyor. Bu teknoloji ile geleneksel bir lastik fabrikasına göre stok devir hızında iki kat artış sağlarken, sıfır hatalı ürün üretiyoruz. Bunu enerjide yüzde 30 tasarruf ederek yapıyoruz. Aksaray Fabrikamız ile tam kapasitede ek 4,2 milyon adet lastik üretimi ve 700 kişilik istihdam ile Türkiye ekonomisine ek değer katacağız. Brisa bu yatırımla ihracatta da vites büyütüyor. Bu yıl başında açıkladığımız gibi, 5,4 milyon adede karşılık gelen 210 milyon dolar ihracat hedefimizle tam gaz yol alıyoruz” açıklamasını yaptı.

Brisa’dan Türkiye’ye Akıllı Fabrika

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77