• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Bulgaristan Geçişlerinde Kredi Kartı Uygulaması Başladı

Bulgaristan Geçişlerinde Kredi Kartı Uygulaması Başladı
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamayla Bulgaristan geçişlerinde yeni bir dönem başladı.

Son dönemde ulaştırma yapılanmasını gözden geçirerek farklı alanda çalışmalar yürüten Bulgaristan Hükümeti, 1 Haziran 2015 tarihinden itibari ile Kapitan Andreevo Sınır Kapısından geçiş yapacak araçlardan tahsil edilecek karayolu kullanım ücret ödemelerinin kredi kartıyla yapılacağını bildirdi.

Sadece Bulgaristan’da faaliyet gösteren ve Borica ödeme sistemine dahil servis sağlayıcıları ya da Bulgaristan dışında faaliyet gösteren kurumlar tarafından düzenlenen Vısa, Vısa Electron, V Pay, Mastercard, Maestro ve Borıca debit ve kredi kartları ile yapılabileceği bildirildi.

Yeni uygulamada ödemeler kredi kartından yabancı araçlar için Euro ve Bulgar plakalı araçlar için Bulgar Levası olarak tahsil edilmeye başlandı.

Açıklamada elinde kredi kartı bulunmayan TIR şoförleri, Türkiye’deki bankalardan temin edebilecekleri uluslararası geçerli ön ödemeli kartlar (Debit Kart) ile de ödeme yapabilecekleri ancak  nakit ödemelere izin verilmeyeceği de ifade edildi.

Söz konusu değişiklik ile sınır geçişlerinde sürecin hızlandırılması ve nakit ödemelerde ortaya çıkacak giderlerin ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Haziran ayında başlayan uygulamanın zaman içinde tüm büyük sınır kapılarında uygulamanın yaygınlaştırılması planlanıyor. İlk olarak Kapitan Andreevo sınır kapısında başlayan uygulama ilerleyen dönemde Kalotina, Lesovo ve Rusçuk Sınır Kapıları, Vidin’deki  Dunav Most (Tuna Köprüsü) ve Kulata sınır geçiş noktalarında hayata geçirilecek.

17 yıldır Bulgaristan’da faaliyet gösteren Ziraat Bankası, bu uygulamanın başlamasını hemen ardından hızlı bir adım atarak Bulgaristan’da temassız kredi ve debit kartı hizmeti vermeye başladı.

Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği Konutu'nda Büyükelçi Süleyman Gökçe'nin ev sahipliğinde düzenlenen tanıtım töreninde konuklara Master Card ile işbirliği yapılarak hazırlanan yeni ürünün özellikleri açıklandı.

Ziraat Bankası'nın Bulgaristan Müdürü Kazım Gündoğar, yaptığı açıklamada, 17 yıldır Bulgaristan'da faaliyet gösteren bankanın ülkenin 4 şehrinde şube sahibi olduğunu belirterek, “Bir Avrupa Birliği (AB) ülkesi olarak Bulgaristan'da bankalar için yapılacak çok iş, alınacak çok mesafe var" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77