• BIST 9090.31
  • Altın 2324.753
  • Dolar 32.3724
  • Euro 34.9675
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Continental AG’den Göz Hizası Göstergeleri Alanında Devrim

Continental AG’den Göz Hizası Göstergeleri Alanında Devrim
Continental AG, yeni geliştirdiği AR-HUD sistemi ile göz hizası göstergeler alanında devrim niteliğinde bir gelişmeye imza attı.

Continental AG, yeni geliştirdiği AR-HUD sistemi ile göz hizası göstergeler alanında devrim niteliğinde bir gelişmeye imza attı.


Continental AG, göz hizası gösterge (head-up display – HUD) sistemini zenginleştirilmiş gerçeklik  (Augmented Reality – AR) ile güçlendirerek otomotiv sektörüne yeni bir soluk kazandırdı. Continental’in zenginleştirilmiş gerçeklikli göz hizası göstergesinin (AR-HUD) 2017 yılında üretime geçirilmesi planlanıyor. Göz hizası göstergesi altyapısını zenginleştirilmiş gerçeklik ile güçlendiren sistem, sürücülerin ön camdan gözlerini ayırmadan sürüş esnasında gereken tüm önemli bilgi ve uyarıları renkli biçimde ve kolaylıkla görmelerini sağlayarak sürücü ve araç arasında gerçek bir iletişim ağı kuruyor.

AR-HUD sistemi, sürüş bilgilerinin sürücünün doğrudan kendi görüş alanından ve geniş açıyla görüntülenmesine imkan veriyor. Görüş alanına 130 cm genişliğinde ve 60 cm yüksekliğindeki renkli grafikler yansıtan uygulama, dijital sinema çalışmalarında da kullanılan dijital mikro-ayna cihazı ile gerçekleştiriliyor.

Araç kontrol dışı bir şekilde bulunduğu şeridin dışına çıktığında,  ACC (Uyarlanabilir Seyir Kontrolü) kullanımını destekleyen AR-HUD sistemi sürücüye yardımcı oluyor. ACC devredeyken, AR-HUD sistemi tarafından hilal şeklindeki bir işaret yansıtılıyor ve bu işaret elektronik sistem tarafından algılanıyor. Sistem; araç sensörlerinden alınan radar verilerini, araç dinamiklerine ilişkin verileri, dijital harita verilerini ve GPS konumlandırma bilgilerini değerlendirerek, sürücünün görüş alanını hesaplıyor ve gerekli bilgilerin doğru noktalarda görüntülenmesini sağlıyor. Bilgiler, seyahat yönüne göre, sürücünün sezgisel olarak ilk baktığı noktada görüntüleniyor.

AR-HUD sistemi insan-makine ara yüzünün bir parçası olarak kazasız sürüş vizyonunun gerçekleştirilmesine katkıda bulunarak otomobillerde daha konforlu, daha ekonomik ve daha güvenli bir sürüş deneyimi yaşatabiliyor.

Zenginleştirilmiş gerçeklik teknolojisinin mevcut HUD sistemine entegre edilmesi ile Continental’in bu alanda lider rol üstleneceği öngörülüyor. AR-HUD sisteminin üretimine 2017 yılında başlanmasını planlanıyor.


2 Eylül 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77