• BIST 9547.64
  • Altın 2475.524
  • Dolar 32.4926
  • Euro 34.5777
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 22 °C

Daralan Treyler Pazarında Tırsan İhracatta Rekor Kırıyor

Daralan Treyler Pazarında Tırsan İhracatta Rekor Kırıyor
Tırsan, 2016 yılı ilk çeyrekte ihracat siparişlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 70 artırarak 1835 adede ulaştı.

2015 yılının ilk 3 ayını bir toplantı ile değerlendiren Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, başarının çok çalışmaktan geçtiğini söyleyerek başladığı konuşmasında gelişmeleri aktardı.

Yurtdışında ilk üç ayda 1835 adet treyler sattıklarını ifade eden Nuhoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Yurtdışında ilk üç ayda yüzde 70’lik bir büyüme sağladık. Toplam üretimimizin yüzde 52’sini ihraç ettik. Bu da türkiye’nin toplam treyler ihracatının yüzde 34’üne denk geliyor. Alüminyum tankerde ise Türkiye ihracatının yüzde 80’inini biz yapıyoruz. Almanya pazarında yüzde 65, Polonya’da yüzde 95 artış sağladık.  Avrupa’da trafiğe kayıtta yüzde 48 artış sağladık. Bu başarıya çok çalışarak ulaştık.”

Müşterilerinin yanında olmak için açıkladıkları 5 Yıl Garanti Kampanyası’nın müşteriler tarafından büyük ilgi gördüğünü aktaran Nuhoğlu,  rakiplerini de 5 yıl garanti vermeye davet etti. Bunun bir meydan okuma olmadığını ancak böyle bir kampanyayı yapmanın kolay olmadığını da aktaran Nuhoğlu, bu kampanyaya rakiplerinin de şaşırdığını açıkladı.

20 bin treyler üreteceklerini ve bunun 10 bininin ihraç edileceğini açıklayan Nuhoğlu, yaşanan krizlere rağmen Rusya pazarında ithalatçı markalar arasında Pazar paylarını en çok arttıran treyler markası olduklarını ve “Made in Russia” olarak üretime devam ettiklerini de sözlerine ekledi.

2015 yılında 26,7 milyon TL üretim teknolojilerine yatırım yaptıklarını kaydeden Nuhoğlu, “Yeni bir robotlu boyama istasyonu kuruyoruz. Buradaki süre 12 dakikaya inecek. Bu şekilde kapasitemiz 15 binden 18 bin adede çıkacak. Hem kalite açısından hem zaman açısından tasarruf sağlayacak. Ayrıca kaynak otomasyonu konusunda yatırımımız var. Tanker bombe imalatında hidro şekillendirmeye geçiyoruz. Tanker bombelerini de su ile şekillendireceğiz” dedi.

Yeni Ar-Ge Merkezi  ile Tırsan Geleceğe Hazırlanıyor
Daralan Treyler Pazarında Tırsan İhracatta Rekor Kırıyor

2017 yılında faaliyete geçirecekleri ikinci Ar-Ge merkezinin müjdesini veren Nuhoğlu, Gebze’de yer alan yeni merkez için 61.2 milyon TL’lik yatırım teşvik başvurusunu yaptıklarını söyledi. 16 bin metrekare kapalı alanı ile Avrupa’nın en büyük test merkezi olacak  yatırımın 7 bin metrekarelik mühendislik alanı olacağını vurgulayan Nuhoğlu, şöyle devam etti, “Türkiye Ar-Ge konusunda inanılmaz bir dönüşüm başlattı. Hükümetin stratejisi doğruydu. Bunu iyi değerlendirmemiz gerekiyor. 2015 yılında ilk defa 59 patent başvurusu yaparak Türkiye’de ilk 10 içine girdik. Son 6 ayda 8 yeni ürün tasarladık. Hafif treylerimizin yeni modeli piyasaya çıkacak. Gıda tankerimizi tamamen yenileyerek geliştiriyoruz. Rulo taşıyıcımız güven duyduğumuz rekabette bizi öne taşıyacak bir ürün oldu.”

Avrupa’da bütün önemli fuarlara katıldıklarını da kaydeden Bauma’da 4 yeni lowbed, Birmingham’da ise 3 yeni araçlarını tanıtacaklarını vurguladı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77