• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

DB Schenker Güney Doğu Avrupa’ya 50 Milyon Avro Yatırım Yapacak

DB Schenker Güney Doğu Avrupa’ya 50 Milyon Avro Yatırım Yapacak
Yüzde 5 büyüdü, 27 milyon Avro’luk yatırım yaptı DB Schenker, özellikle kara ve hava taşımacılığında yakaladığı yüksek yükleme hacmi ile lojistik gelirlerini yüzde 15 artırdı. Firma 2016’da Güney Doğu Avrupa’ya 50 milyon Avro yatırım yapılacağını açıkladı

DB Schenker, 2015 yılı rakamlarını açıkladı. DB Schenker Günaydoğu Avrupa  bölgesindeki ağının genişletilmesine 27 milyon Avro’dan fazla yatırım yaparken Güney Doğu Avrupa’daki yatırımını yüzde 5 ile yaklaşık 1,4 milyar Avro’ya çıkarttı. Lojistik servis sağlayıcısı, Guney Doğu Avrupa bölgesinde gerçekleştirdiği sevkiyatlarını 2015’te yüzde 7,3’ten fazla artırdı. Karayolu yüklemeleri yüzde 9 artış ile yaklaşık 9,1 milyon birim (toplam 13,2 milyon ton yükleme yapıldı) oldu.

Havayolu yükleme hacmi ise yüzde 7 arttı (89.000 ton yükleme). Güney Doğu Avrupa’da büyük büyüme kaydedilirken; denizyolu yükleme hacmi 307 bin TEU’ya yükseldi. DB Schenker’in kontrat lojistiği bölümü ise gelirini, yüzde 15 artırarak büyümeye devam etti. Global Spor Etkinlikleri - Fuar ve Sergiler birimindeki gelir yaklaşık yüzde 9,1 arttı. 2015 yılının önemli olayları Avusturya Kayak Federasyonu’nu yıl boyunca desteklenmesi ve MERCEDES AMG PETRONAS Formula 1 yarış ekibinin Avrupa’daki tüm yarışlar için lojistik olarak desteklenmesini içeriyordu. Ayrıca DB Schenker Ağustos ayında Brezilya’daki Yaz Olimpiyatları sırasında Avusturya Olimpiyat Komitesi’nin lojistik ihtiyaçlarını sağlayacak. Ayrıca şirket bir tondan fazla ağırlıkta olan ‘Avusturya Evi’nin Brezilya’ya nakliyesinden de sorumlu olacak. Guney Doğu Avrupa’da, özellikle de Çek Cumhuriyeti, Romanya, Bulgaristan, Slovenya ve Slovakya’da DB Schenker ofisleri tarafından çok iyi finansal sonuçlar elde edildi ve bazı durumlarda gelirde iki basamaklı büyüme yüzdeleri kaydedildi.

Graz (Avusturya) bölgesine 25 milyon Avro’luk yatırım

Ayrıca Yunanistan, Makedonya, Sırbistan ve Bosna’da da sonuçlar olumlu olarak ilerledi. 2015’in sonunda DB Schenker Avusturya’dan Türkiye’ye kadar kapsamlı bir ağda yayılan ve şirketin ürün ve hizmetlerinin bütün çesitlerini sunan 80’den fazla konumda yaklaşık olarak 6 bin erkek ve kadın istihdam ediyor. Entegre lojistik hizmet sağlayıcısı, 2016’da büyüyecek. DB Schenker bolgedeki musterilerine hizmetlerini geliştirmek için bu yıl Avusturya ve Güney Doğu Avrupa’ya yaklaşık 50 milyon Avroyatırım yapacak. Bunun yanı sıra, Graz (Avusturya) bölgesinde Wundschuh’ta yeni bir terminal kurmak için 25 milyon Avro yatırım yapıyor.  Ayrıca DB Schenker, ilaç sektöründeki önemli bir müşteri için Kufstein’da (Avusturya) 11 milyon Avro maliyeti olan ek bir bina da inşa ediyor. 2016 başında, Türkiye’de iki yeni tesis faaliyete geçti. Bursa’daki lojistik merkezi için 2.5 milyon Avro’luk yatırım gerçekleştirildi. Ayrıca, Manisa’da 2016’nın başlarında açılan yeni lojistik terminal için de yine 2,5 milyon Avro yatırım yapıldı.  Şirketin Sofya, Bulgaristan’daki terminali 2,4 milyon Avro’luk bir yatırım ile 3 bin 700 metrekare kadar genişletiliyor. Sorumlu kurulun onayından sonra 2017 başında Türkiye iştirakinin şubesi ve merkezi yaklaşık 6,5 milyon Avro’luk bir yatırım ile İstanbul’daki yeni ofis binasına taşınacak. Ayrıca DB Schenker Yunanistanmerkez ofis ve şubeleri de bu yıl yeni bir ofise taşınacak.

Güney Doğu Avrupa’da DB Schenker

DB Schenker 2 bin lokasyonda 66 bin kişi istihdam eden uluslararası bir lojistik servis sağlayıcısı. Viyana’daki Schenker & Co AG Güney Doğu Avrupa bölgesi için (14 ülke, 5500 çalışan) bölge merkezi olarak görev görüyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77