• BIST 9618.57
  • Altın 2475.068
  • Dolar 32.4469
  • Euro 34.4817
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

DENTUR Avrasya Yeni Gemileri İçin Scania’yı Tercih Etti

DENTUR Avrasya Yeni Gemileri İçin Scania’yı Tercih Etti
Geniş ürün gamı ile her türlü pilot ve hizmet gemilerinin ihtiyaçlarını karşılayan Scania Deniz Motorları, deniz ulaşımının önemli işletmesi DENTUR Avrasya Grup’un çözüm ortağı oldu.

Yapılan anlaşma çerçevesinde 13 litrelik 400 beygir gücünde Scania Deniz Motorlarının, DENTUR Avrasya Grup’a teslim edilmek üzere sözleşmesi imzalandı.

Scania ve DENTUR Avrasya Grup arasında gerçekleşen imza törenine Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü İlhami Eksin, Scania Endüstriyel ve Deniz Motorları Satış Müdürü Mert Benli, DENTUR Avrasya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Morgül, DENTUR Avrasya Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Şişman, DENTUR Avrasya Grup Ulaşım Danışmanı Prof. Dr.Mustafa Ilıcalı katıldı.

DENTUR Avrasya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Morgül, İstanbul halkına modern tasarımlı engelli dostu gemileri ile daha çağdaş, hızlı, güvenli ve konforlu hizmet vermeyi amaçladıklarını, İstanbul trafiğini azaltmak, denizin toplu ulaşımdaki payını artırmak için 14 adet ‘double ended’ yeni gemi yaptıklarını söyledi.

Morgül sözlerini şöyle sürdürdü: “Trafiğin çevreye olan olumsuz etkisini azaltmak için İstanbul siluetine uygun tasarlanmış, modern hatlara sahip yeni nesil gemilerimizde sessiz ve emisyon oranı düşük çevreci motorlar kullanmayı planladık. Yeni teknelerimizin özgün tasarımları yakıt ekonomisine önemli katkılar sağlarken, Scania deniz motorları ile bu tasarrufu daha da arttırmayı hedefliyoruz. Yeni motorları sadece yeni teknelerimizde değil, tüm filomuzda kullanmayı planlıyoruz.”

Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü İlhami Eksin, İstanbul gibi büyük metropollerde alternatif ulaşım yollarının önemine dikkat çekerek, “Deniz ulaşımı bu alternatiflerden en önemlisi. Yoğun kara trafiğinin yaşandığı İstanbul’da deniz ulaşımı üzerinde önemle durulması gereken bir konu. Scania olarak kara taşımacılığında olduğu gibi, deniz ulaşımında da, Türkiye denizlerinde çalışan tüm firmalara çözüm ortağı olmak istiyoruz. Ürettiğimiz motorlar ile hem sağlamlık, hem de teknolojik yeniliklerin bütünü sunuyoruz” dedi.

Scania olarak sadece karayolunda değil, taşımacılığın tüm alanlarında yer almak istiyoruz”

İstanbul’un trafik sorununa karşı bulunabilecek çarelerin başında deniz ulaşımı geldiğini belirten Eksin, “Eksin, Dentur Avrasya bu açıdan çok önemli bir hizmet vermekte. Dentur Avrasya’ya bu hizmetinde Scania’yı tercih etmesinden dolayı teşekkür ederiz. Scania olarak sadece karayolunda değil, taşımacılığın tüm alanlarında yer almak istiyoruz. Bugün de yolcu taşımacılığı alanında bir anlaşma imzalıyoruz” dedi.

Scania Endüstriyel ve Deniz Motorları Satış Müdürü Mert Benli ise, “Scania deniz motorları, sahip olduğu yüksek teknoloji, düşük işletme gideri, kolay bulunabilir yedek parçaları ile en çok tercih edilen motorlar arasında yer alıyor. Dentur Avrasya, günde yaklaşık 20 saat kesintisiz hizmet vermekte ve motorları neredeyse hiç durmamakta. Bu açıdan baktığımızda; operasyonların kesintisiz devamı için teknede kullanılan motorun kalitesi ön plana çıkmaktadır. Scania, düşük yakıt tüketiminin yanı sıra kendine özel çift yağ filtreleme sisteminin yardımıyla uzun ömürlü olması ve çevreci özellikleri ile Dentur Avrasya’nın en büyük çözüm ortağı olacaktır” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77