• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C

DP World Yarımca logitrans’ta Yerini Aldı

DP World Yarımca logitrans’ta Yerini Aldı
Teknolojik altyapısı, modern işletme anlayışı ile Türkiye’nin ihracatına büyük katkılar sağlayan DP World Yarımca limanı bu yıl logitrans Fuarı’na ilk defa katılarak lojistik sektörüne özel çözümlerini sunacak.

Dünyanın en büyük 3üncü konteyner limanı operatörü DP World’ün İzmit Körfezi’ndeki, 1.300.000 teu kapasitesindeki, 650 milyon dolarlık yatırıma eş değer limanı, 46 hektar alana kurulu olup, 16m derinliğe ve 900m rıhtım uzunluğuna sahip. Yine bu rıhtımlarda, 6 adet super post panamax rıhtım vinçleri sayesinde dünyanın halihazırda inşa edilmiş en büyük gemilerine dahi hizmet verebilecek özelliklerle donatıldı.

Tesisin açık ve kapalı olarak yaklaşık 14 bin metrekare alanı konteyner dolum, boşaltım ve gümrük hizmetlerine ayrıldı. DP World Yarımca liman işletmeleri, bu amaca yönelik dizayn edilmiş alanda, anlık olarak bir günde 600 teu’luk konteynere eş değer muhtelif talebe hizmet verme yeteneğine sahipt. Öte yandan özellikle parsiyel operasyonlarının da yapılabildiği kapalı depo alanında, aynı zamanda hava koşullarından etkilenmesi söz konusu, kolay bozulabilen yükler de muhafaza edilebiliyor.

Çevreci anlayış ve yoğun teknoloji kullanımı

Düşük karbon emisyonunu ve tedarik zinciri verimliliğini hedefleyen çevre dostu teknolojilerle donatılan limanda çevre dostu, sıfır karbon emisyonlu elektrik ile çalışan kara vinçleri (RTG) kullanılıyor. Gelişmiş teknolojik alt yapıya sahip olan tesiste daha hızlı, verimli ve güvenli bir operasyon sunmak amacıyla ve DP World Yarımca’nın getirdiği yenilikçi yaklaşımın bir parçası olarak, rıhtım vinçleri de uzaktan kumanda ve otomatik araç pozisyonlama kabiliyeti ile donatıldı. Türkiye’de bir ilk olan bu sistem dünyada dahi pek az limanda bulunuyor. Ayrıca kapı operasyonlarında Araç Rezervasyon Sistemi (ARS), yine bir ilk olarak müşterilere istediği zaman aralığına rezervasyon yaptırma ve beklemeksizin limana giriş/çıkış yapma avantajı sağlıyor. Bu vesileyle kamyonların kapıda gereksiz beklemelerinin önüne geçiliyor ve nakliye tedarikçilerine verimli bir çalışma ortamı sunuluyor.

Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı

EKO MMI Fuarcılık Tic. Ltd. Şti tarafından bu yıl 11. kez düzenlenecek “Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı” 15-17 Kasım 2017 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi 9. ve 10. salonlarda gerçekleştirilecek. Avrupa ile Yakın Doğu arasında bir köprü oluşturan logitrans; lojistik, telematik ve taşımacılığın tüm değer zincirindeki geniş ürün ve hizmet yelpazesini içeriyor. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77