• BIST 9057.84
  • Altın 2293.152
  • Dolar 32.3114
  • Euro 35.0969
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Egelim Lojistik Filosu Volvo Trucks İle Güçlendi

Egelim Lojistik Filosu Volvo Trucks İle Güçlendi
Ege Bölgesi’nin sayılı ve İzmir Aliağa bölgesinin en büyük filosuna sahip lojistik şirketi Egelim Lojistik, filosunu 42 adet yeni Volvo Trucks çekici ile güçlendirdi.

Egelim Lojistik filosuna 5 milyon Avro'luk yatırımla 42 Volvo Trucks çekici ve ekipmanlarını katarak 200 araçlık filoya ulaştı. Teslimat törenine, Egelim Lojistik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Erim ile Volvo Trucks adına Volvo Grup Kamyonları Ticari Direktörü Şafak Tuğut katıldı.

Egelim Lojistik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Erim teslimat töreninde yaptığı açıklamada; “Lojistik sektörünün ülke ekonomisindeki önemi ve katkısı tartışılmaz. Ege Bölgesi ise lojistik anlamında aslında Türkiye’nin önemli üslerinden biri olmalıdır. Ege, lojistik alanında gelişmeye devam etmekle birlikte daha fazla yatırım ve altyapı gerekiyor. Aliağa Ticaret Odası’nın verdiği bilgilere göre sadece Aliağa Bölgesi’nde günlük 5000 araç giriş-çıkış yapmaktadır. Ancak lojistik şirketleri için zaman ve giderler çok önemli olduğundan bu konularda tasarruf yapmamızı sağlayacak bir altyapının oluşturulması bölgemiz için önemli. Bu nedenle bölgemizin lojistik anlamında gelişmesi için daha fazla yatırıma ihtiyaç olduğu inancındayız” dedi.

500 kişilik kadroları ile lojistik sektöründe ve liman hizmetlerinde büyümeye devam ettiklerinin altını çizen Kemal Erim açıklamasında; “Volvo kamyon ve çekicilerinin dünya çapındaki liderliği ve kalitesi filomuza güç katacak. Özellikle gıda ve inşaat alanında sunduğumuz lojistik hizmetlerinde, hem zaman hem de işletim maliyetlerinde tasarruf yapabilmek çok önemli. Volvo Trucks kalitesi ve teknolojisi ile bakım ve arıza giderlerinden tasarruf sağlayarak araçlarımızın yollarda hizmet verdiği zamanı arttırırken yakıt tasarrufu ile rekabet gücümüze katkıda bulunuyor” diyor.

Lojistik sektöründeki filolar için araç satın alma maliyeti kadar işletme maliyetlerinin önemine dikkat çeken Egelim Lojistik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Erim, yaptığı açıklamada; “Egelim Lojistik olarak filomuzu ve operasyonlarımızı göz önünde bulundurduğumuzda yılda sağladığımız yüzde 1’lik yakıt tasarrufunun getirisi yaklaşık 1 Trilyona eş değer oluyor. Bu çok önemli bir rakamdır. Volvo Trucks’dan teslim aldığımız yeni araçlarla tasarrufun yüzde 3’lere kadar artacağını ön görüyoruz. Bu da filomuz için ortalama 3 Trilyon civarında bir kazanım anlamına geliyor” dedi.

Volvo Group Kamyonları Ticari Direktörü Şafak Tuğut ise teslimat töreninde yaptığı açıklamada, “Öncelikle altını çizmek isteriz ki alanında lider olan bir araç üreticisi olarak Egelim Lojistik gibi bölgesinde kalkınma sağlayan bir lojistik şirketine ürünlerimizi teslim etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Egelim Lojistik’in sunduğu hizmetlere yönelik olarak Volvo FH, FM ve FMX serisini kapsayan farklı ürün gamlarından geniş bir yelpazede bir filo teslimatı gerçekleştirdik. Egelim Lojistik, bu araçlardan bir kısmının alımında Euro 6 motoru tercih etti. Egelim Lojistik’i kısa vadede iş hacimlerini ve kazançlarını arttıracak yatırımlarından dolayı tebrik ediyoruz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77