• BIST 9454.03
  • Altın 2500.414
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.8132
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Ekonomik büyümenin logitrans 2018’e etkileri son derece olumlu: Türk lojistik sektöründe yatırım patlaması yaşanıyor

Ekonomik büyümenin logitrans 2018’e etkileri son derece olumlu:  Türk lojistik sektöründe yatırım patlaması yaşanıyor
Türk hükümeti, Dünya Bankası'nın Lojistik Performans Endeksi'nde (LPI) 34 yerine 15. sıraya ilerleme hedefi belirledi. Bunu başarmak için 2018 yılı toplam kamu yatırımlarının yaklaşık dörtte biri olan 19 milyar Avro ayrılacak.

Bu hedef yepyeni bir dinamizm yaratırken uluslararası lojistik uzmanlarını da ülkeye çekecek. 12. Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı’na katılan uluslararası firmalar, bir kez daha Avrasya bölgesindeki lojistik sektörünün önemli oyuncuları ile iletişim kurma ve 14-16 Kasım 2018 tarihlerinde Türkiye lojistik pazarındaki bu yükselişten faydalanma fırsatına sahip olacaklarının farkındalar.

Türkiye ekonomisi, 2016 yılında yaşanan durgunluğun ardından dış ticaretin büyümesinin de etkisi ile toparlanmaya başladı. Yüzde 15-20 oranında ciro artışı ile Türk lojistik sektörü de bunun etkilerini hissediyor. Pek çok yatırım, depolama ve taşıma kapasitelerini arttıracak şekilde tasarlanıyor. Alman Ticaret ve Yatırım Ajansı GTAI’nın İstanbul temsilcisi Necip C. Bağoğlu, “Bu yıl özellikle İstanbul ve Kocaeli’ndeki ticaret merkezlerinde yaklaşık 650 bin metrekarelik yeni depo alanı oluşacak ve bu rakam 2019'un sonunda toplamda yaklaşık 11 milyon metrekareyi bulacak. Sonuç olarak, bu bölge gelecekte de lojistik projelerinde önemli bir rol oynayacak,” diyor.  

Genel olarak, Türk lojistik sektörü 2017 yılında 65 milyar Avro ciro gerçekleştirdi. UTIKAD tarafından açıklanan detaylara göre, bunun aslan payını deniz taşımacılığı oluşturdu. Bağoğlu, “Son dönemde Türk limanlarında elleçlenen konteyner sayısı 10 milyon TEU'ya çıkarak tüm zamanların en yüksek hacmine ulaştı,” dedi. “Diğer yandan demiryolu ile elleçlenen mal trafiğinin payı ise sadece yüzde bir. Bu nedenle, devlet yatırımlarının en büyük oranı, 2.3 milyar Avro ile demiryolu ağının iyileştirilmesine yönelik,” dedi.

logitrans Fuarı organizatörü EKO MMI’ın Alman ortağı Messe München GmbH Yönetim Kurulu Üyesi Gerhard Gerritzen de bu konuda şunları söyledi: “Lojistik Performans Endeksi'nde dünya liderlerinden biri olma yolunda daha da fazla yol alma isteğini açıklayan Türkiye, bu konuda açık bir sinyal gönderdi ve şimdi de onu uygulamayı planlıyor. Pazarda yerel şekilde var olmak her zamankinden daha fazla önem taşıyor. logitrans fuarı, yıllar içinde Türkiye, Avrupa ve Orta Doğu'daki şirketler arasında iş ilişkileri kurmak için önemli bir gelenek haline gelmiştir. Bu durum, artan ziyaretçi sayılarından da belli oluyor.” Fuara, yaklaşık olarak 24 farklı ülkeden 150'den fazla katılımcı ve 50'den fazla ülkeden 13.700 ziyaretçi katıldı.

Bilgi paylaşımı, bu yılki logitrans etkinliğinde yine önemli bir rol oynayacak. Fuar boyunca düzenlenen konferans programı “Tek Kuşak Tek Yol”, “Endüstri 4.0” gibi başlıklar ile sektördeki en önemli trendler hakkında ziyaretçilere bilgi sağlıyor. 2018 yılında ilk kez başlatılan “truck & trailer Turkey” pavilyonu, logitrans’ın özel bir bölümü olarak gerçekleşecek. Demiryolu ile yük taşımacılığına özel “rail cargo Turkey” başlığı altında ise yeni İpek Yolu hattının önemli oyuncuları kendilerine özel olarak ayrılan bölümde ziyaretçileri karşılamaya hazırlanıyorlar.

Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı

EKO MMI Fuarcılık Tic. Ltd. Şti tarafından bu yıl 12. kez düzenlenecek “Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı” 14-16 Kasım 2018 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi 9. ve 10. salonlarda gerçekleştirilecek. Avrupa ile Yakın Doğu arasında mükemmel bir köprü oluşturan logitrans; lojistik, telematik ve taşımacılığın tüm değer zincirindeki geniş ürün ve hizmet yelpazesini içermektedir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77