• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

eTA Dinamik Fiyatlandırma Modülü’nü Geliştirdi

eTA Dinamik Fiyatlandırma Modülü’nü Geliştirdi
4 yılda 35 bin kamyoncu ve 6 bin 500 yük sahibi KOBİ’yi elektronik taşımacılık platformunda buluşturan eTA, Dinamik Fiyatlandırma Modülü’nü geliştirdi.

Oluşturduğu elektronik taşımacılık platformunda bugüne kadar 35 bin kamyoncu ve 6 bin 500 yük sahibi KOBİ’yi buluşturan Borusan Holding şirketlerinden, yeni nesil taşımacılık modeli Elektronik Taşımacılık Ağı (eTA), Dinamik Fiyatlandırma Modülü’nü geliştirdi. Etasimacilik.com üzerinden sorgulama yapıldığı anda pazar fiyatları, kilometre ve mazot ortalaması gibi logaritmaları devreye alan sistem, 2 dakikada kamyoncu ve yük sahibi KOBİ’ye en iyi fiyat teklifini hazırlıyor. eTA’yı diğer rakiplerinden ayıran en önemli özelliğin bu sistem olduğunu belirten eTA Genel Müdürü Hamdi Erçelik, “Yük sahibi KOBİ ve kamyoncu esnafını buluşturan platformumuzda her iki tarafa da hızlı teklif oluşturan özel bir teknolojik sistem geliştirdik. 2 dakikada en uygun fiyat teklifini hazırlıyoruz. Verilen fiyat KOBİ için en uygun düşük, kamyoncu esnafı için ise en uygun yüksek fiyatı öngörüyor” dedi.

eTA’nın KOBİ’ler ve kamyoncuların kaynaklarını en etkin kullanmalarını sağlayan bir online iş platformu olduğunu söyleyen Hamdi Erçelik, aynı zamanda verdikleri hizmet sayesinde her iki kesim için ilave maliyet yaratan unsurları ortadan kaldırdıklarını belirtti. Platform için bugüne kadar ağırlıklı teknolojik alt yapı olmak üzere, 5 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdiklerini de vurgulayan Hamdi Erçelik, “Geliştirdiğimiz sistem tamamen dijital yürüyecek şekilde dizayn edildi ve taşımacılık sektörünün dijitalleştirilmesine liderlik ediyoruz” dedi. Geliştirdikleri sistemde mevcut geçmiş fiyat listeleri baz aldıklarını kaydeden Hamdi Erçelik, “Piyasadaki fiyat değişkenliklerine, mevsimsel kriterlere, kilometreye ve mazot fiyat aralıklarına dair oluşturduğumuz bir bilgi havuzumuz var. 2 dakika gibi çok kısa bir sürede sistem tüm bunları gözden geçirerek, teklifi hazırlıyor ve en iyi fiyatı sunuyor” dedi.

Türkiye pazarında 300 bin ticari araç bulunduğunu ve şu ana kadar bu araçların yüzde 10’luk kısmına ulaşabildiklerini söyleyen Hamdi Erçelik, 2016 yılı sonuna kadar 5 bin kamyoncu esnafını daha eTA sistemine dahil etmeyi hedeflediklerini bildirdi. Bu yıl için aylık yüzde 15’lik bir büyüme hedefleri olduğunu da vurgulayan Hamdi Erçelik, yılı 20 milyon dolar ciro ile kapatmayı öngördüklerini açıkladı.

Sistem nasıl işliyor?

Öncelikle ücretsiz olarak etasimacilik.com platformuna üye oluyorsunuz. Firma bilgilerinizi girdikten sonra karşınıza çıkan ekranda yükünüzün ne olduğu, nereden alınıp nereye taşınacağı gibi bilgileri giriyorsunuz. Ardından ise teklif butonunu tıklıyorsunuz. O an itibariyle eTA’nın sistemi ile entegre olan ‘Dinamik Fiyatlandırma Modülü’ çalışmaya başlayarak, pazar fiyatları ile ilgili istatistik logaritmaları çalıştırıp, sizin için pazardaki en iyi fiyatı üretiyor. 2 dakikalık süre içerisinde de size teklif geliyor. Verilen fiyatı beğeniyorsanız sepete alıyorsunuz ve kredi kartınızla ödemeyi navlunla yapıyorsunuz. Sistem KOBİ ve kamyoncu esnafına o an bilgileri gönderiyor ve sevkiyat için organizasyon süreci de başlamış oluyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77