• BIST 9008.98
  • Altın 2281.851
  • Dolar 32.3198
  • Euro 35.0518
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Fiat Otomobille Hafif Ticariyi Ayırıyor: “Fiat Professional” İle Ticariye Özel Yaklaşım

Fiat Otomobille Hafif Ticariyi Ayırıyor: “Fiat Professional” İle Ticariye Özel Yaklaşım
‘Fiat Professional’ ile bayilerinin servis yapılanmasını, saha ve satış ekiplerinden, dış cephesine ve markanın internet sitesine kadar uzanan yelpazede binek araç sınıfından ayrıştıran Fiat,

beklentileri ve ihtiyaçları farklılaşan hafif ticari araç kullanıcılarına daha profesyonel hizmet vermeyi hedefliyor. 

Fiat yöneticileri Rahmi Koç Müzesi’nde düzenlediği bir toplantıyla gazetecilere markayla ve hafif ticari araçlar pazarının son durumuyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Türkiye’deki hafif ticari araç bayi teşkilatlanmasını ‘Fiat Professional’ markası altında yeniden yapılandırmasıyla ilgili detayların da aktarıldığı toplantıya Fiat İş Birim Direktörü Altan Aytaç ve Fiat Profesyonel Pazarlama Müdürü Hasan Erdoğan ev sahipliği yaptı.

Güçlü bir marka olabilmenin müşteri odağı ve her sınıfa hitap eden güçlü bayi yapılanmasından geçtiğini belirten Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, “Yeni yapılanmanın 2017 yılında bize getireceği sinerji ile hafif ticari araç pazarında daha da büyümeyi hedefliyoruz” dedi.

Güçlü bir marka olabilmenin müşteri odağı ve her sınıfa hitap eden güçlü bayi yapılanmasından geçtiğini belirten Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, “Ducato’dan 124 Spider’a kadar uzanan geniş ürün gamımızda her ürünün kendi pazarı ve kendi müşteri profiline daha çok odaklanabilmek için, özellikle binek ve ticari araç ayrışmasını hedefledik. Bu noktada, Fiat Professional markasını devreye alma konusunda çalışmalarımız başladı. Fiat Professional 2007’den itibaren globalde kullanılıyor. Biz de Türkiye’de bayi ağımızın dış cephesinden, markamızın web sitesine kadar uzanan bir dönüşüm sürecine bir süre önce başladık. Temmuz ayı itibari ile bayilerimizin dış sinyalizasyonları bitmiş olacak; web sitemiz de otomobil ve hafif ticari olarak ayrışarak alanlarına odaklı bir şekilde yeniden yapılandırılıyor. Yeni yapılanmanın 2017 yılında bize getireceği sinerji ile hafif ticari araç pazarında daha da büyümeyi hedefliyoruz. Genişleyen ürün gamımız ve güçlü bayi teşkilatımız ile Türkiye otomotiv pazarının öncülerinden olmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Fiat Otomobille Hafif Ticariyi Ayırıyor: “Fiat Professional” İle Ticariye Özel Yaklaşım

Aytaç: “Hafif ticari araç pazarında büyüyoruz”

İlk beş ayda Fiat Professional tarafında toplam satış adetlerinin 38 bini bulduğunu belirten Aytaç, 2017 yılının planladıkları gibi seyreden bir yıl olduğunu vurguladı. Doblò ve Fiorino’nun yüzde 40’lık pazar payıyla sınıflarının 

Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç ve Fiat Profesyonel Pazarlama Müdürü Hasan Erdoğan

liderliğini sürdürdüğünü ifade eden Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, “Ducato da sınıfında en çok tercih edilen modellerden biri.  Fullback’i geçen senenin ikinci yarısında devreye almıştık; bu sene de satış performansını artırmaya devam ediyor. Şu anda iki ürünün aldığı pazar payı yüzde 9’un üzerinde. Tüm hafif ticari araç modellerimiz toplamında da Nisan ayı trafik kayıtları bizim bugün 22 ilde hafif ticari araç pazarında lider olduğumuzu gösteriyor. Bu yılsonunda 900 bin adetlik toplam pazar beklentimiz mevcut. Ticari araçlarda geçen sene ile paralel bir pazar bekliyoruz. Pazarın 230 bine yakınının hafif ticari araçlardan oluşacağı görüşündeyiz. Fiat markası olarak ise geçen sene 54 bin adet hafif ticari araç satışı gerçekleştirmiştik. Bu yıl yüzde 10 artışla 60 bin adetlere ulaşmayı planlıyoruz” dedi.

Doblo Başarılarıyla Büyümeye Devam Ediyor

Daha sonra söz alan Fiat Profesyonel Pazarlama Müdürü Hasan Erdoğan ise Fiat Professional markası altındaki araçlarla ilgili detaylara yer verdi. Bugüne kadar 1,7 milyon Doblo ürettiklerini ve bunun 450 bin adedinin Türkiye’de satıldığını söyledi.  Doblo’nun ABD pazarında satılan tek Türk yapımı araç olduğunu belirten Erdoğan, yüksek tavan, iki farklı aks mesafesi ve bağımsız arka süspansiyon gibi sınıfının ilkleriyle pazarda özel bir yere sahip olduğunu açıkladı.

Geçen yıl pazarda 35. Yılını kutlayan Ducato’nun Türkiye pazarında çok büyük başarı kazandığını açıklayan Erdoğan, bu aracın Türkiye’de 3 yıl üst üste sınıfının lideri olduğunu söyledi.

Geçen yıl yenilenen Fiorino’nun istiap haddi ve manevra kabiliyetiyle özellikle şehir içinde yoğun olarak kullanıldığını da söyleyen Erdoğan, son olarak eklenen otomatik vites seçeneğiyle daha da fazla ilgi görmesini beklediklerini kaydetti. Erdoğan yaklaşık 25 bin adet Fiorino satılan Türkiye’de 2 bin 500 adetlik otomatik şanzımanlı Fiorino satışı beklediklerini de sözlerine ekledi. 

Fiat Otomobille Hafif Ticariyi Ayırıyor: “Fiat Professional” İle Ticariye Özel Yaklaşım

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77