• BIST 9079.97
  • Altın 2301.842
  • Dolar 32.3299
  • Euro 35.1048
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

FIATA Diploma Eğitimi Başlıyor

FIATA Diploma Eğitimi Başlıyor
UTİKAD'ın düzenleyeceği FIATA Diploma Eğitimi İstanbul Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi işbirliğiyle başlıyor.

Hizmet yelpazesini genişletmeyi amaçlayan lojistik işletmesi sahibi girişimcilerle, mesleki bilgisini dünya standartlarına çıkarmak isteyen orta-üst düzey yöneticiler ve yönetici adaylarına yönelik olarak UTİKAD tarafından düzenlenecek FIATA Diploma Eğitimleri İstanbul Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (İTÜSEM) iş birliğiyle 3 Ekim 2015 Cumartesi günü başlayacak.

Lojistik sektörünün dünya çapındaki en büyük sivil toplum kuruluşu olan Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri Dernekleri Federasyonu'nun (FIATA) diploma eğitim programı, hedefleri ve içeriğiyle Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyor. Bu eğitimleri Türkiye’de düzenlemek üzere, 2014’te FIATA’dan yetki alan UTİKAD titiz bir çalışmanın sonucunda eğitim programını hazırladı.

Eğitim programını yürütmek üzere Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD ile İstanbul Teknik Üniversitesi SEM arasında anlaşma imzalandı. İmza töreninde UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur ve İstanbul Teknik Üniversitesi SEM Başkanı Prof. Dr. Fuat Erdal, bu işbirliğinin lojistik sektörü ve eğitim dünyası için önemli bir adım olduğunu belirttiler. İmza töreninde FIATA Diploma Eğitim Programı Koordinatörlüğünü de yürütecek olan İ.T.Ü. Endüstri Müh. Bölümü Öğretim Üyesi Y. Doç. Dr. Murat BASKAK ve UTİKAD Genel Müdür Yardımcısı Özkay Özen de hazır bulundu.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Maçka’da bulunan yerleşkesinde, 03 Ekim 2015 - 18 Haziran 2016 tarihleri arasında düzenlenecek ve toplamda 36 hafta sürecek olan eğitimler, sektörde tecrübeli yöneticiler ile İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde görevli akademisyenlerin eşliğinde gerçekleştirilecek.

Lojistik sektöründe kullanılan belgeler, ilgili konvansiyonlar ve lojistik firmalarının çalışma alanlarına göre sorumluluklarının işleneceği bu eğitimde teorik bilgilere ek olarak vak’a analizleri de yapılacaktır. Katılımcılar bütünsel bir yaklaşımla yerel ve uluslararası standartlarda iş yapma kültürünü geliştireceklerdir.

Aynı zamanda pratik bilgilerin de aktarılacağı FIATA Diploma eğitiminde navlun hesaplamasından; maliyet analizine; rota planlamadan belge kullanımına kadar sektörde önemli yer tutan uygulamalar da detaylı olarak işlenecek. Karayolu, Havayolu, Denizyolu, Demiryolu ve Intermodal taşımacılık dâhil tüm taşıma modlarının yanı sıra pazarlama-satıştan gümrüklemeye; tehlikeli maddelerden sigortaya kadar lojistiğin hemen hemen bütün unsurları 288 saatlik eğitim programında örnek uygulamalarla katılımcılara aktarılacak.

Lojistik sektöründe minimum iki yıllık çalışma deneyimine sahip herkesin katılabileceği eğitim programı, haftada bir olmak üzere sadece Cumartesi günleri yapılacak; bu sayede katılımcıların da işlerinden ayrı kalmaması sağlanmış olacak. Program sonu düzenlenecek sınavlarda eğitimi başarı ile tamamlayan katılımcılar İsviçre’den alacakları FIATA Diploması’nın yanısıra İTÜSEM’den de Lojistik Uzmanlık Sertifikası alacaklar.

“Katılımcılar Uluslararası Geçerlilikteki ‘FIATA Diploması’na Sahip Olabilecek”

UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Lojistik Performans Endeksinde üst sıralarda bulunan pek çok ülkede yıllardır bu eğitim verilmektedir. Bu nedenle dernek olarak yürüttüğümüz girişimler sonucunda Türkiye’de verilecek bu eğitim sayesinde Dünyada geçerli olan bu diplomaya Türk Lojistik sektörü profesyonelleri de sahip olabilecektir. Katılımcılar, eğitim sonunda elde edecekleri FIATA Diploması ile FIATA’nın faaliyette bulunduğu toplam 160 ülkede geçerli bir uluslararası mesleki yeterlilik sertifikası sahibi olacaklardır” dedi.

3 Ekim’de başlayacak olan FIATA Diploma Eğitimlerine katılmak isteyen lojistik profesyonellerinin, egitim@utikad.org.tr adresi üzerinden kayıt başvurularını yaptırmaları gerekmektedir. Başvurunun sadece 25 kişilik kontenjan ile sınırlı olacağı FIATA Diploma eğitimde kayıtların tamamlanması için son gün 30 Eylül 2015 Çarşamba.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77