• BIST 9079.97
  • Altın 2324.319
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9486
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Glokal DAF İkitelli Servisi Hizmete Girdi

Glokal DAF İkitelli Servisi Hizmete Girdi
Suzuki ve Piaggio Vespa ile otomotiv, motosiklet ve deniz motorları sektörüne hızlı bir giriş yapan Doğan Holding, ağır vasıta pazarında da Glokal ile büyümesine hızla devam ediyor.

Türkiye otomotiv sektörünün en hızlı büyüyen segmentlerinden biri olan ağır ticari araç pazarına, Doğan Holding bünyesinde kurulan Glokal Motorlu Araçlar Pazarlama ile iddialı bir giriş yapan DAF, İkitelli’de tesisini törenle açtı.

DAF marka çekici ve kamyon modelleri için 3 bin 300 metrekare alanda hizmet verecek olan tesisin açılış kurdelesini Glokal Motorlu Araçlar Pazarlama AŞ Yönetim Kurulu Murahhas Aza ve Genel Müdürü Ümit Karaarslan, Operasyon Direktörü İsmail Şimşek, Orhanlı Şube Müdürü Ersin Turhan Kundak birlikte kesti.

Glokal Motorlu Araçlar Pazarlama A.Ş.Yönetim Kurulu Murahhas Aza ve Genel Müdürü Ümit Karaarslan son iki yıldır özellikle lojistik sektöründe yaşanmakta olan daralmaya rağmen 2018’de projelerin artmasıyla beraber Türkiye’de ağır ticari araç pazarının da gelişmesine paralel olarak Glokal A.Ş.’nin de büyümesini arttıracağını ifade etti. Karaarslan, Glokal olarak Türkiye’de DAF araçların yüzde 50’sini satmayı hedeflediklerini açıkladı.

Karaarslan sözlerine şöyle devam etti: “Ekim 2016’da resmi olarak faaliyete geçtik. Biz ilk önce Anadolu yakasında Orhanlı-Tuzla mevkiinde yaklaşık 1 bin 800 m2 alanda satış ve servis hizmetine başladık. Ayrıca Glokal  A.Ş. olarak Koşuyolu’nda bulunan merkezimizde de satış hizmeti vermeye devam ediyoruz. Şu anda bulunduğumuz lokasyonda DAF marka çekici ve kamyon modelleri için 3 bin 300 metrekare alanda hizmete başlıyoruz. Diğer illerde de, başta Güney Anadolu olmak üzere gelişimimizi sürdürmeyi planlıyoruz. 2018’e kadar yüzde 6 olmasını hedeflediğimiz Pazar payımızı, 2019 yılında yüzde 10 seviyelerine çıkartmayı hedefliyoruz. Bu yıl farklı bir özellik var. Tamamen yenilenen ürün gamı ile DAF’ın Türkiye’de yeniden doğuşunu birlikte gerçekleştiriyoruz. İyi eğitimli personel ve kaliteli çözümler kadar iyi, güçlü ve kaliteli bir ürün de mutlak başarı için şart.”

Şimşek: “Yeni CF ve XF yüksek verimlilik seviyesiyle işletmenin yıllık karlılığını arttırıyor”

DAF ailesinin yeni üyeleri CF ve XF bünyesinde barındırdığı teknoloji ve inovasyonlarla daha fazla verimlilik ve daha fazla sürüş konforu sunduğunu söyleyen DAF Glokal Motorlu Araçlar Pazarlama Operasyon Direktörü İsmail Şimşek, “DAF, pazar ihtiyaçlarına yönelik olarak, toplam sahip olma maliyetini düşürdü. Avrupa’da yapılan testlerde bir önceki versiyona göre 7,2 ve 7,4 oranında daha düşük yakıt tüketimi tespit edildi. Bu da yakıt tüketiminde yüzde 27-28 lt tasarruf sağlanması anlamına geliyor. Avrupa ile birlikte Türkiye pazarına sunulacak yeni ürünler müşterisine çok sayıda avantaj sağlayacak. DAF ailesinin yeni üyeleri CF ve XF bünyesinde barındırdığı teknoloji ve inovasyonlarla daha fazla verimlilik ve daha fazla sürüş konforu sunuyor. Yüzde 7’ye varan yakıt ekonomisi küçümsenemeyecek kadar önemli bir değer” dedi.

DAF’ın yeni modellerinin sadece sunmuş olduğu yakıt ekonomisiyle değil konforuyla da fark oluşturduğuna dikkat çeken Şimşek,  “Yeni CF ve XF aynı zamanda sunmuş olduğu konfor seviyesiyle şoförün de yüzünü güldürüyor. Nakliyeciye yılda 4 bin Euro kazandırıyor” diye konuştu.

90 bin olan bakım aralığının 150 bin kilometreye uzatıldığın dikkat çeken Şimşek, “Bu durum müşterilerin toplam sahip olma maliyetini düşürüyor. Yeni CF ve XF yüksek verimlilik seviyesiyle işletmenin yıllık karlılığını arttırıyor. Yüzde 7’ye varan yakıt ekonomisi kamyon başına yılda 3 bin Euro, 100 kg ek yük, yılda kamyon başına 600 Euro ve 200 bin km servis aralığı ise yine yılda 250 Euro olmak üzere kar anlamına geliyor” dedi.

Glokal DAF İkitelli Servisi Hizmete Girdi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77