• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Iveco İnşaat ve Ağır Hizmet Araçlarını Madende Tanıttı

Iveco İnşaat ve Ağır Hizmet Araçlarını Madende Tanıttı
Iveco Türkiye, İstanbul’da madende gerçekleştirdiği etkinlikte inşaat ve ağır hizmet uygulamalarına yönelik ürettiği kamyon ve çekicileri gibi sergiledi.

Istanbul’da Anadolu yakasında bulunan bir maden ocağında düzenlenen etkinlikte Iveco Türkiye yetkilileri ürünler hakkında detaylı açıklamalarda bulundular. Iveco’nun off road segmentinin güçlü modeli Trakker, Iveco markasının ağır görev aracı Astra ile tanıtımda yer bulurken etkinlikte ayrıca 1 adet çift kabin Daily 4x4 de sergilendi.

Iveco Türkiye adına etkinlikte açıklama yapan markanın Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tansu Giz  şunları söyledi:  “Iveco 3,5 ton segmentinden ağır vasıtaya kadar çok geniş bir ürün gamına sahip bir marka. Iveco markasını diğer bir çok markadan ayıran önemli özelliklerden biri de sadece ticari araç üreten bir marka olması. Rekabet ettiği her segmentde iddialı, off-road, inşaat segmenti de iddialı olduğumuz segmentler. Off road serimizde 4x2’den 8x8’e kadar her misyona göre ürünümüz var. En ağır görev aracımız Astra. Astra’yı dünyanın en zor coğrafyalarında en ağır koşullarda çalışırken görebilirsiniz. Türkiye’de Astra’lar daha çok maden ocaklarında kullanılıyor. Türkiye’de şu anda yaklaşık 140 adet Astra madenlerde sorunsuz bir şekilde görev yapıyor. Damper ve mikser misyonları için konumlandırdığımız aracımız ise Trakker. Trakker 8x4 500 hp’leri damper ve Trakker 8x4 410 hp’leri mikser misyonları için sunuyoruz. Şu anda Türkiye’de off road görevlerde kullanılan yaklaşık 500 ader Trakker kamyon var. Satış sonrası servis ağımız yaygın, yedek parça bulunabilirliğimiz çok yüksek.”

Trakker 8x4 damper, Trakker 8x4 mikser, Astra 8x4 damper versiyonlarının tanıtıldığı etkinlikte Iveco ağır görev araçlarının en önemli üstünlüğünün sadece SCR sistemine sahip olmaları ve dolayısı ile özellikle düşük devir ile kullanılan misyonlarda sık sık gerekli olan aktif rejenerasyon yolu ile DPF filtresi temizliğine gerek duymamaları olduğu ifade edildi.

Iveco Trakker

Trakker serisinde bulunan araçlar farklı yüklerin ve farklı çalışma ortamlarının gereklerine uygun seçeneklere sahip. Seride 4x2, 4x4, 6x4 ve 6x6 dingil düzenli kamyonlar ve yine bu düzendeki çekiciler ile 8x4, 8x8 dingil düzenli kamyonlar bulunuyor.

Trakker serisi araçlar 10 mm’ye kadar çıkan şasi kalınlıkları ile Türkiye şartlarının gerektirdiği yüksek dayanıklılık taleplerini karşılayarak, inşaat, hazır beton ve agrega sektörlerine yönelik sunuluyor. Bu araçlar bahsi geçen sektörlerde çok uzun yıllardır hizmet verirken sağlamlığıyla tanınıyor. Trakker, hazır beton mikseri, beton pompası, vinç ya da damper gibi çeşitli görevler için, ülkemizdeki şartlara ve taleplere uygun olarak “misyona özel versiyonlar” halinde konfigure ediliyor.

Araçlar isteğe bağlı olarak yataklı veya yataksız, alçak veya yüksek kabin seçenekleriyle sunuluyor. Parabolik, yığma ya da havalı süspansiyon seçenekleri misyona uygun olarak seçilebiliyor.

Rakiplerine göre düşük dönüş çapı sunan Trakker özellikle Trakker, dar alanlarda, zaman zaman çok zorlu pozisyonlarda manevra yapmak zorunda kalan bu sürücülere yüksek manevra kabiliyeti sunuyor.  Araçlarda Eurotronic şanzıman standart olarak sunuluyor. Yüke ve yola göre uygun vites seçeneğini otomatik olarak seçerek hem yakıt hem de baskı balata masraflarını düşüren Eurotronic şanzıman, sunduğu konforun yanı sıra aynı zamanda sürücü hatalarından kaynaklanan motor, şanzıman ve diğer aktarma organı hasarlarının da önüne geçiyor. Tiptronic kullanımda manevra ve off-road modlarına sahip.Yokuş Kalkış desteği (Hill Holder), damper versiyonlarda retarder gibi fonksiyonel özellikler de yine standart donanımda yer alıyor.

Cursor 13, 410HP ve 500 HP güçlü motorlar ile donatılan Trakkerlar’da motor freni 464 kW 2400 d/d güce sahip olup Trakker’lar sınıfında en güçlü motor frenine sahiptir.

Şantiye şartları için tam çelik tampon, far koruma standard olarak sunulurkenr. Trakker’larda ayrıca ön güneşlik de standard donanım arasında yer alıyor. Yeni Trakker’larda üst yapı uygulamaları için daha çok fonksiyona ve esnekliğe sahip ara modul( expansion module) kullanılıyor.

En Zorlu Koşullar İçin Astra

Kamyon Şase (HD 9 serisi), rijit kaya kamyonu (RD Serisi), belden kırmalı kaya kamyonu (ADT Serisi) ve ağır nakliye çekicileri bulunan ASTRA, HD 9 kamyon şase ürün gamında (Euro 6  Egzoz Emisyon Normunda  şu an itibariyle 6 X 4, 8 X 4 ve 8 X 6 konfigurasyonlarını üretiyor) kendi sınıfında rakipsiz şase yapısı ( 202.00 NM Şase Burulma Direnci ), yüksek motor gücü (Iveco tarafından da kullanılan Cursor motorlar ve 500 ve 560 HP seçenekleri ), müşteri ihtiyaçlarına göre şekillendirilebilen çok geniş yelpazedeki ağır hizmet tipi versiyon seçenekleri ile dikkat çekiyor. En ağır görevler için seramik debriyaj opsiyon olarak sunuluyor.

Astra’lar farklı üst yapı uygulamaları için 4 farklı yüksek torklu PTO’lara sahip. Kabinde karartmalı elektrikli kapı camları mevcut olup, kapı panelleri yıkanabilir ve ateşe dayanıklı malzemeden üretilmiş. Kabin içini temizleme amaçlı hava bağlantı çıkışları bulunuyor.

Astra, yüksek teknik taşıma kapasitesi sunması, yıllardır Türkiye pazarında var olan Iveco ile büyük oranda parça uyumluluğu,  Euro 6 egzoz emisyon normunda EGR’siz (aktif rejenerasyon prosesine ihtiyaç duymayan), sadece SCR sistemi ile çalışan motor yapısı gibi üstün özellikleri ile,  2016 yılından itibaren Iveco Arac San ve Ticaret A.Ş. çatısı altında satış ve satış sonrası hizmetleri ile sunuluyor. 

Iveco İnşaat ve Ağır Hizmet Araçlarını Madende Tanıttı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77