• BIST 9623.86
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Iveco SMET İle İşbirliğine Gidiyor

Iveco SMET İle İşbirliğine Gidiyor
Iveco’nun doğal gaz teknolojilerine olan ilgisi 18 metre uzunluğunda araçlara getirdiği çözümle devam ediyor. Bu çözüm çevre dostu lojistik ihtiyaçlarıyla bir araya geldiğinde verimli bir çözümü temsil ediyor.

Yakıt tüketimi, karbondioksit salınımı ve trafik yoğunluğunu düşürme ihtiyacı ulaşımda verimliliği oldukça önemli kılıyor. Iveco bu konuda yenilikçi ve verimli bir çözüm sunuyor. Doğal gaz teknolojisinin potansiyelini ve 18 metre uzunluğunda araçların verimliliğini birleştirmek. Son olarak ilerici bir Avrupalı lojistik şirketi olan SMET ile birlikte çalışan Iveco iki verimli çevreci çözümü birbirine entegre ederek 18 metrelik LNG’li bir Stralis yapmayı denedi.

Sonuçlar beklentilerin üstündeydi: 18 Metrelik LNG çözümü geleneksel dizel çözümüne oranla belirgin faydalar sağladı; hem çevresel anlamda hem de toplam sahiplik maliyeti anlamında.

SMET ile çalışırken Iveco gerçek alan testleri yapma fırsatı buldu ve taşınan malların ortalama maliyetindeki düşüşü değerlendirdi. İki şirket birlikte 18 metre uzunluğunda kamyonların yola olan uyumunu ve park kabiliyetlerini ölçtü; ölçümler yakıt tüketimi ve karbondioksit salınımındaki azalmayı da gösterdi.

İtalya Altyapı ve Ulaşım Bakanlığı tarafından Temmuz 2008’de onaylanan Progetto DICIOTTO, ( “Proje 18”) ANFIA (İtalya Otomotiv Sanayi Derneği) tarafından mafsallı araçların şimdiki standart olan 16,5 metreden 18 metreye çıkarılmasının ulaşım üzerindeki verimliliğini test etmek için başlatıldı.

Treylerler, standart araçlara oranla 1,5 metre uzatıldı, yürürlükteki mevzuat çerçevesinde manevra aks yükleri de dâhil olmak üzere diğer tüm özellikler aynı bırakıldı. Progetto DICIOTTO ile ulaşılan sonuçlar deneme araçlarında ulaşım verimliliğini neredeyse yüzde 10 oranında arttırdı.

Benzer denemeler diğer Avrupa ülkelerinde de sürmekte: Almanya’da bu şekilde 300, Birleşik Krallıkta 1800 araç dolaşımda. Çek Cumhuriyetinde de dolaşımda olan araçlar var.

Iveco Marka Müdürü Pierre Lahutte konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Iveco ve SMET’in 18 metrelik LNG’li Stralis konusundaki testi ortaklığı kazanan kombinasyonu kesin şekilde kanıtladı ve Iveco’nun sürdürülebilir hareketlilik konusundaki rolünü perçinledi” dedi.

Yeni teknolojilere odaklanma ve devamlı yapılan araştırmalarla Iveco, alternatif yakıt pazarında ulaşımın çevre üzerindeki etkisini azaltmada sağladığı katkılarla Avrupa lideri olarak sürdürülebilir taşımacılık konusunda harika bir ortak konumuna geldi: Iveco. Sürdürülebilir Taşımacılık konusunda yeni ortağınız.

Bugün doğal gazla çalışan ticari araçlar konusunda Iveco, dolaşımda olan 14 bin hafif, orta ve ağır aracı ve otobüsleriyle lider konumunda.

Doğal gazlı araçlar dizel Euro VI araçlara göre daha çevreci

Bu tür bir aracı kullanmanın hem çevresel sürdürülebilirlik hem de kârlılık anlamında birçok avantajı var. Salınımlar konusunda doğal gazlı araçlar, dizel Euro VI araçlara göre daha çevreci. Doğal gaz, parçacık (Dizele göre – yüzde 95) ve nitro oksit (Dizele göre –yüzde 35) salınımında oldukça minimal. Dahası bu araçlar biyometan kullanıldığı takdirde karbondioksit salınımını yüzde 10 ilâ yüzde 100 oranında düşürüyor. Son olarak da dizel versiyonuna göre 5 desibel daha sessiz, bu onu atık toplama ve gece dağıtımı konusunda harika bir seçenek hâline getiriyor.

Ekonomik sürdürülebilirlik anlamında bu araçlar Toplam İşletme Maliyetini yüzde 10’a kadar azaltıyor. Doğal gaz da dizele oranla daha ucuz olduğundan yakıt harcamalarını yüzde 40’a kadar azaltabiliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77