• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1959
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Kapıkule'de TIR Kuyruğu 35 Kilometreye Ulaştı

Kapıkule'de TIR Kuyruğu 35 Kilometreye Ulaştı
Bulgaristan'ın olumsuz hava koşulları nedeniyle ortalamanın altında TIR kabul etmesi, Kapıkule'de 35, Hamzabeyli'de 16 kilometrelik TIR kuyruğuna neden oldu.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Bulgaristan’a açılan Kapıkule ve Hamzabeyli ile Yunanistan’a açılan İpsala gümrüklerinde TIR yoğunluğu yaşanıyor. Yoğun kar yağışı sebebiyle Kapıkule’de oluşan TIR kuyrukları 35 Kilometreyi aşınca binlerce şoför büyük mağduriyet yaşadı. Hamzabeyli gümrüğünde ise TIR araçları 16 kilometre kuyruk oluşturdu. Yol kenarında araçlarını park ederek sıra bekleyen sürücüleri ise kuyruklara çözüm bulunmasını istedi.

Gümrük sahasının karla dolması üzerine araç geçişlerinin çok az sayıda olması sebebiyle İhracat kamyonları yollarda kaldı. Kuyruğun uzaması ile yol kenarında oluşan uzun kuyruklarda 3-4 gün süreli beklemeler oluştu.

Kızılay şoförlere yardım elini uzattı

Kızılay şoförleri unutmadı ve kar tipi içinde çaresiz kalan şoförlere yardım elini uzattı. Kuyrukta bekleyen TIR şoförleri; “Bu şartlarda bizi unutmayan Kızılay yetkililerine 3 öğün dağıtılan çay, çorba ve kumanya için çok teşekkür ederiz” dedi.

Kapıkule'de TIR Kuyruğu 35 Kilometreye UlaştıUluslararası Nakliyeciler Derneği Başkanı Çetin Nuhoğlu ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Kapıkule’de son dönemde beklemeler yüzünden büyük mağduriyetler yaşanıyordu ancak Kar yağışı ile bu sorun iyice büyüdü. Kar sebebiyle TIR kuyruğu iki katına çıkarken aynı zamanda kuyrukta bekleyen sürücülerin ihtiyaçlarını karşılamaları çok zor duruma gelmişti. Çağrılarımıza olumlu yanıt verip sürücülerimize kumanya dağıtan Kızılay yetkililerine teşekkür ederiz. Kızılay bu milletin haklı gurur vesilesidir. En zor zamanlarda milletinin yanında olan Kızılay, ihracatımızın taşıyıcısı olan şoförlerimize de aynı anlayışla sahip çıkmıştır” dedi.

Türkiye ihracatının yaklaşık olarak yarısının çıkış yaptığı Kapıkule Gümrük Kapısı son dönemde çok uzun kuyruklarla gündeme geliyor. Günde 750 TIR’ın çıkış yapabildiği kapıda beklemelerin bitmesi için bin 500 aracın geçişinin sağlanması sürücüler tarafından isteniyor.

5 günde 8 bin 219 araç giriş çıkış yaptı

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Kapıkule, Hamzabeyli ve İpsala Sınır Kapısı'ndan son 5 günde 8 bin 219 TIR aracının giriş çıkış işlemi yapıldı. Kapıkule Sınır Kapısı'ndan 5 günde 2 bin 704 TIR, Türkiye'ye giriş yaparken, 2 bin 488 aracın ise yurt dışına çıkışı yapıldı. Hamzabeyli de 838 araç giriş yaparken, 746 TIR çıkış yaptı. Yunanistan'a açılan İpsala gümrüğünde ise 746 araç giriş yaparken, 697 TIR aracı ise yurt dışına çıkış yaptı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77