• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Karsan’ın Hyundai H350 Modeli Görücüye Çıktı

Karsan’ın Hyundai H350 Modeli Görücüye Çıktı
Karsan üretimi Hyundai H350 Model Araçlarını, İSAROD tarafından gerçekleştirilen organizasyonda görücüye çıkardı.

Karsan, Nisan ayında üretimine başladığı ve Mayıs ayı ortasında T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katıldığı sembolik bir törenle pazara sunduğu Hyundai H350 model minibüs ve panelvan araçlarını İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası (İSAROD) tarafından düzenlenen iftar yemeğinde sergiledi.

1453 Topkapı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen organizasyona bin 400 kişi katıldı. Davetliler mekan girişinde sergilenen Hyundai H350’leri inceleme fırsatı buldu. İSAROD Başkanı Hamza Öztürk ve diğer katılımcılar tarafından ziyaret edilen Karsan standı etkinlik boyunca yoğun ilgi gördü. Yemekte Karsan adına Pazarlama ve Satış Direktörü Selim Aydınlıoğlu ve Bölge Satış Müdürü Burak Kozakçı birer konuşma yaptılar.

Karsan yetkilileri yaptıkları konuşmalarda; Karsan’ın ürünleriyle uzun yıllardır İSAROD ailesinin bir parçası olduğunu ve rekabetçi fiyatlarla piyasaya sunulan H350 minibüslerin bu birlikteliği perçinleneceğini ifade etti.

İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakalarında yer alan dört satış ve beş servis noktası ile müşterilere sunulacak olan H350 Minibüslerin Temmuz ayının ikinci yarısından sonra showroom’larda yerini alması bekleniyor.

H350 Panelvan: Yükleme kapasitesi ile sınıfında fark yaratacak

H350 Panelvan; müşterisinin en kolay ve en hızlı biçimde en fazla yükü taşıyabilmesi için tasarlandı. Panelvanların iki farklı şasi boyunda, sırasıyla 10,5 metreküp ve 12,9 metreküp yükleme hacmine sahip, versiyonları bulunuyor. 3,5 ton azami yüklü ağırlık sınıfında, üstün yükleme kapasite ile sınıfında fark yaratıyor. 3,6m uzunluğundaki yükleme alanına beş adet Euro-Pallet yerleştirilebiliyor.

Üstün yükleme kapasitesinin yanı sıra, yükleme alanının sahip olduğu fonksiyonellik ile her işin üstesinden rahatlıkla gelebiliyor. Kolaylıkla yükleme yapılabilecek geniş sürgülü ve arka kapıları sayesinde, hem zaman tasarrufu hem de konfor sağlıyor. 270 dereceye kadar açılabilen arka kapılarıyla, her türlü zor yükleme koşulunun rahatlıkla üstesinden gelecek şekilde tasarlandı. 690 mm’lik yükleme yüksekliği ile hiç efor sarfetmeden tek seferde her türlü yük H350 Panelvan içerisine yüklenebiliyor.

H350 ürün ailesinin temel taşlarından biri de Minibüs versiyonu. 13+1 ve 16+1 yolcu kapasiteli minibüs alternatifleri ile toplu taşımacılıkta önemli bir aktör devreye giriyor. Teknik ve donanım özellikleri incelendiğinde, H350 tüm güncel regülasyonlara uyum sağlayan, personel – okul ve turizm taşımacılığı için ideal bir araç.

H350 Kamyonet: Geniş üst yapı seçenekleri ve esnekliği için tasarlandı

H350 ürün ailesi, üçüncü üyesi olan kamyonet modeli ile tamamlanıyor. İki farklı şasi uzunluğu ile her türlü ihtiyaca cevap verecek esneklikte olan H350 kamyonetler; sağlam, dayanıklı ve güvenilir şasi platform yapısı ile geniş üst yapı seçenekleri ve esnekliğine sahip. Uzun kollu yan ayna seçeneği; regülatif limitler dahilinde, rekabetçi üst yapı (örneğin kapalı kasa) uygulamalarının yapılmasını mümkün kılıyor. 2,32m genişliğine kadar elverişli bu üst yapılar ile, daha fazla yük ve daha fazla kazanç standart oluyor.

H350’de, Hyundai’nin standart veya yüksek motor gücüne sahip, arkadan çekişli ve altı vitesli düz şanzımanlı 2,5 litre turbo diesel motoru kullanıldı. Motorun özellikleri gerçek çalışma koşullarına yönelik olarak, en çok kullanılan 1.500 – 2.500 rpm devir hızı aralığında yüzde 10-20 daha fazla tork üretmek üzere geliştirildi. Araç son derece rekabetçi bir çekiş kapasitesine sahip.

Geliştirilmiş yakıt ekonomisi

Yakıt ekonomisini geliştirmek üzere H350’ye Hyundai’nin ‘Idle Stop’n Go’ olarak adlandırılan akıllı dur kalk teknolojisini eklemek de mümkün. Vites değiştirme göstergesi, ekonomik bir sürüş sağlarken Gelişmiş Akü Yönetim sistemi frenleme enerjisinin geri kazanılmasını sağlayarak aküyü şarj ediyor. Bütün bu faktörler yakıt tüketimini yüzde 10’a kadar azaltmaya yardımcı oluyor. Ayrıca ekonomik sürüş butonu, motoru ekonomik moda alarak yakıt ekonomisinde yüzde 2 oranında ekstra bir artış sağlıyor.

Yeni H350’nin iç tasarımı aracın yepyeni özelliklerini vurgularken, benzersiz bir kaliteyi de gözler önüne seriyor. İç tasarım ve görünüm, sürücülerin “mobil ofislerindeki” her günkü görevlerini yerine getirmelerini kolaylaştırırken, sunulan kabin konforu binek otomobilleri aratmıyor. Kontrol paneli ergonomisi, kullanım kolaylığı ve emniyetli çalışma sağlıyor. Son derece kullanıcı dostu olan araç/sürücü arayüzü, araca ilişkin tüm kilit önemli bilgileri sunuyor. Araçta standart olarak 25 saklama bölmesi ile üç adet elektrik prizi bulunuyor. Bütün bunlar bu sınıftaki bir araçtan normalde bekleyebileceklerinizin çok ötesinde.

H350’ün sürücü kabini, hacim ve görüş mesafesi açısından da otomobilleri aratmıyor. Sürücü kabini, boyu iki metreyi bulan yolcular için tasarlandı. Sürücünün net görüş hattı ve H350’nin derin yan camları sayesinde dışarısı rahatça görülebiliyor ve ön cam 44 derecelik son derece rekabetçi bir görüş açısı sunuyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77