• BIST 9079.97
  • Altın 2330.649
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9623
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Kayseri Şeker Fabrikası Filo Yatırımında Iveco Stralis’i Seçiyor

Kayseri Şeker Fabrikası Filo Yatırımında Iveco Stralis’i Seçiyor
Önceki yıllarda Iveco, Kayseri Şeker Fabrikasının iştiraki olan Panpet Taşımacılık’a satışını gerçekleştirdiği 14 adet Stralis çekiciyi düzenlenen büyük törenle teslim etti.

14 adet Iveco Stralis AS440S48 TP Hi Way çekicinin teslim edildiği törene Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer,  Panpet Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Yüksel, Panpet Genel Müdürü-İnanç Kızılyazı, Panpet çalışanları ile Iveco Araç Genel Müdürü Roberto Camatta, Genel Müdür Yardımcıları Hakkı Işınak, Tansu Giz,  Bölge Satış Müdürü Tamer Ersen, Iveco Kayseri Yetkili Satıcısı Gülsoylar Yönetim Kurulu Üyesi Önder Candan Gülsoy katıldı. Kayseri Şeker fabrikasında düzenlenen ve çalışanların da katıldığı teslimat töreninde konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Panpet’in kendi imkanlarıyla filosunu yenilediğini açıkladı.

Akay şunları söyledi: “Panpet Petrol Sanayi ve Ticaret A.Ş. Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş.’nin bağlı ortaklığı olarak Kayseri’de kurulmuştur. Şirket’in ana faaliyet konusu, yurtiçi ve yurtdışı karayolu nakliye hizmeti, akaryakıt ürünlerinin perakende ve toptan satışı, şeker pancardan üretilmiş kristal şekerin toptan yurtiçi satışı, hayvan yemi olarak tüketilen melaslı pelet kuru küspe üretimi, hafriyat yükleme, taşıma ve boşaltma işleridir. Sürekli olarak taşımacılık filosunu yenileyen Kayseri Şeker,  Panpet çekici filosunu her sene daha da genç hale getirmektedir. Geçtiğimiz yıllarda da tercihlerini Iveco Stralis’den yana kullanan Panpet bu sene de filosuna 14 adet Iveco Stralis dahil etmiştir.”

Akay: “Özelleştirilen şeker fabrikaları üretime devam etmeli”

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin AkaySon dönemde ülke gündemine damgasını vuran şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle ilgili de açıklama yapan Hüseyin Akay, özelleştirmelerin ardından fabrikalarda üretimin sağlıklı şekilde devam etmesi gerektiğini vurgulayarak kendilerinin de uygun fiyatlar olduğu taktirde bölgedeki şeker fabrikalarına talip olacaklarını açıkladı.

Yüzde 56 ile Kayseri Şeker Fabrikası’nın en büyük ortağının Kayseri Pancar Kooperatifi olduğunun altını çizen Akay, pancar üreticilerinin bu işi en iyi yapacağına inandığını söyleyerek dünyada artan şeker ihtiyacına karşı sağlıklı şeker üretimin öneminin daha artacağını sözlerine ekledi.

Camatta: “2018’in en önemli teslimatı Panpet’e”

Törende daha sonra söz alan Iveco Araç Genel Müdürü Roberto Camatta, Panpet’in Iveco ile olan daha önceki olumlu deneyimlerinden yola çıkarak tercihlerini tekrar Iveco’dan yana kullanmalarından çok memnun olduğunu söyledi. Tören sonrasında Roberto Camatta Iveco Kayseri Yetkili Satıcısı Gülsoylar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Candan Gülsoy ile Panpet yetkililerine bir plaket takdim etti.

Iveco Araç Genel Müdürü Roberto CamattaCamatta şunları söyledi, “ Bugün iki çevreci markanın buluşmasını yaşıyoruz, Kayseri şeker tesisi gördüğümüz üzere şekeri en doğal hali ile üretiyor biz Iveco olarak çevreye önem veren bir markayız, sürekli daha düşük emisyon seviyesine sahip, LNGli, hibrit, elektrikli ürünler geliştiriyoruz. Bugün çekici segmentinde yılın ilk önemli teslimatını Türkiye’nin merkezinde yer alan Kayseri Şeker Fabrikasına bağlı Panpet’e gerçekleştirmekten ayrıca mutluluk duyuyorum. Biz Iveco Stralis’lerde Toplam Sahip Olma Maliyetinin düşüklüğü konusunda iddialıyız. Sıra dışı bir çözüm olan Hi-SCR’nin kullanılmasıyla artık EGR’ye ihtiyaç duyulmuyor ve bu sayede sahiplik maliyetinde belirgin bir düşüş sağlanıyor. Optimize edilmiş aerodinamik, aktarma aksamı ve Hi-SCR’nin bir araya gelişiyle Euro 6’lı Stalis’ler Euro 5’li öncüllerine göre yüzde 4.5 daha az yakıt tüketiyor.”

Törende konuşan Panpet Genel Müdürü-İnanç Kızılyazı ise filo yaşının 2 olduğunu vurgulayarak, profesyonel bir yönetimle firmalarının önemli başarı gösterdiğini vurguladı. Bu başarının tüm Kayseri Şeker ailesine ait olduğunu belirten Kızılyazı, daha da büyümek istediklerini söyledi.

Stralis’te Toplam Sahip Olma Maliyetini Düşüren Yenilikler

Iveco, Yeni Stralis’in tüm ana teknik alt sistemlerini yeniledi ve geliştirdi. Yeni Stralis, tamamen yeniden tasarlanmış bir aktarma organı, yeni elektrik-elektronik tasarımı, sınıfının en iyisi şanzımanı, arka aks ve arka süspansiyon, son nesil GPS ile çalışan öngörü fonksiyonları, yakıt ekonomisi için yeni özellikler barındırıyor. Ek olarak Iveco’nun geliştirdiği yeni nesil hizmetler, her model için toplam sahip olma maliyetini düşürmeyi hedefliyor. Bu da Yeni Stralis’in sunduğu özel ve ayırt edici unsurları temsil ediyor.

Iveco yeni Stralis’ler ile beraber yeni nesil satış sonrası hizmetler de sunuyor. Bunlardan en önemlisi Stralis Hi Way ve XP versiyonlarında 5 yıl boyunca ücretsiz sunulan TCO Akıllı Rapor. Kullanıcıya, filo sahibine mail yolu ile her hafta ya da tercih edilen sıklık ile gönderilen bu rapor aracın sürülüş tarzı, yakıt tüketimi konusunda geri bildirim veriyor. Filo yöneticisi filosundaki şoförlerin sürüş eğitim ihtiyacını da bu raporların sonuçlarına göre belirleyebiliyor.

Yeni Stralis’in odaklandığı enerji yönetimi her türlü görevde ve her türlü güzergahta toplam sahip olma maliyetinde belirgin bir düşüş sağlıyor. Yeni motorlar sürtünmeyi azaltmak ve rölantide belli bir süreden sonra motoru kapatarak enerji tasarrufu sağlamak üzere gözden geçiriliyor.

Tamamen yenilenen tek redüksiyonlu arka aks, vites geometrisini geliştiriyor, sürtünmeyi azaltıyor, yakıt tüketimini optimize ediyor. Bu özellikler önceki modelle karşılaştırıldığında yakıt tasarrufunda çift haneli bir gelişme anlamına geliyor.

12 İleri Hi-Tronix Otomatik Vites

Yeni Stralis’te kullanılan yeni nesil 12 ileri HI-TRONIX otomatik vites, ZF ile birlikte geliştiriliyor. Kategorisindeki teknolojik ilerlemenin ön saflarında yer alan vites, çarpıcı biçimde dayanıklılığını artırırken maliyetleri de düşürüyor. HI-TRONIX, vites geçiş süresini yüzde 10 azaltarak önceki nesle göre iki kat daha hızlı geçiş gerçekleştiriyor. 1.6 milyon kilometreye kadar dayanıklı, gürültünün 6 desibel azaltılmasıyla gece görevleri için ideal olan, sınıfının en iyi tork-kütle oranına sahip şanzıman aynı zamanda modüler ve servis dostu yapısıyla bakım masraflarını düşürüyor ve kolaylaştırıyor. Verimliliği artırmak ve dayanıklılık adına arka süspansiyon tamamen yeniden tasarlanıyor. Yeni tasarım daha hafif ve performansı koruyor. Hafiflik, 45 kilo daha fazla yükleme kapasitesi anlamına geliyor. Tüm metalik yüzeylerin işleme tabi tutulmasıyla aşınmaya karşı yüksek dayanıklılık sağlanırken bakım masrafları düşürülüyor.

Kayseri Şeker Fabrikası Filo Yatırımında Iveco Stralis’i Seçiyor

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77