• BIST 9079.97
  • Altın 2323.132
  • Dolar 32.3439
  • Euro 34.8631
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Krone Kullanıcılarının Önerilerini Dinledi

Krone Kullanıcılarının Önerilerini Dinledi
Krone Türkiye yetkilileri, Krone kullanıcılarının görüş ve önerilerini dinleme fırsatı buldu.

Türkiye’de üretim, satış ve satış sonrası yapılanmasıyla dikkat çeken Avrupa’nın önde gelen treyler üreticilerinden Krone, kullanıcılarının da görüş ve önerilerini dinliyor. Bu amaçla Krone Türkiye’nin İzmir Tire’deki fabrikasında düzenlenen etkinlikte, çeşitli filoların garaj amirleri misafir edildi. Krone Türkiye CEO’su Rıza Akgün’ün ev sahipliğinde ağırlanan Krone kullanıcıları, araçlarla ilgili görüş ve önerilerini dile getirme fırsatı buldu.

“Nasıl daha iyisini yapabiliriz?”

Krone’nin kullanıcılarının istek ve önerilerini önemseyen bir marka olduğunun vurgulandığı etkinlik boyunca Krone Türkiye Teknik ve Kalite Müdürü Alper Evcimen ve Krone Türkiye Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Mehmet Dinçer katılımcılarla bire bir ilgilenerek “nasıl daha iyisini yapabiliriz” sorusuna cevap aradılar.

Katılımcılarla bir araya gelen Krone Türkiye CEO’su Rıza Akgün, “Biz treylerlerimizin sağlamlığına ve kalitesine çok güveniyoruz. Aynı zamanda kullanıcı dostu da bir markayız. Bu sebeple son kullanıcılarımızın neler istediklerini, neler talep ettiklerini de çok önemsiyoruz. Bu görüş ve önerilere göre pratik çözümler sunma gayreti içindeyiz. Filolarımızın garaj amirlerini burada ağırlamaktan sonsuz mutluluk duyuyorum” dedi.

Krone Türkiye Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Mehmet Dinçer de, “Krone Kullanıcılarını Dinliyor etkinliğimiz, sektörde ilk defa yapılan bir uygulama. Bizler, Krone markası olarak aracımızı en iyi bilenlerin, onunla en çok vakit geçirenlerin duygu ve düşüncelerini almak istedik. İlk defa kullanıcılarımız satış sonrası, teknik ve kalite departmanlarına görüş ve önerilerini direkt aktarma fırsatı buldular. Onların görüşleri doğrultusunda yeni çözümler oluşturmaya çalışacağız” diye konuştu.

“Dinlendiğimizi hissettik”

Kendilerine sunulan bu fırsat için Krone’ye teşekkür eden katılımcılar da, “Krone çatısı altında dinlendiğimizi, burada bize önem verildiğini hissettik” ifadelerini kullandı. Katılımcılar, ayrıca fabrika turu yapma ve yeni şasi üretim tesisini de gezme fırsatı buldu. 

Krone yetkilileri, kullanıcılarının görüş ve önerileri üzerine yeni çözümler üzerinde çalıştıklarını, yakın zamanda bazı yeniliklerin hayata geçeceğinin de müjdesini verdi. “Krone Kullanıcılarını Dinliyor” etkinliği yıl boyunca devam edecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77