• BIST 9019.02
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

logitrans 2017: Türkiye pazarına ilgi güçlü biçimde devam ediyor

logitrans 2017: Türkiye pazarına ilgi güçlü biçimde devam ediyor
• Türkiye, Avrasya’da iş yapmak için önemli bir üs
• Dijitalleşme ve Çin’in İpekyolu girişimi yeni fırsatlar doğuruyor
• 150 katılımcı, 13.700 ziyaretçi

15-17 Kasım 2017 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen logitrans 2017’nin öne çıkan konuları, Lojistik 4.0 ve Yeni İpekyolu oldu. Avrasya bölgesinden gelen katılımcılar ürün ve hizmetlerini sergilerken Almanya, Avusturya ve Fransa da ülke pavilyonları ile fuardaki yerlerini aldılar.

Pazar şartlarının zorluklarına rağmen logitrans Türkiye bir kez daha Avrasya bölgesinin lojistik, telematik ve taşımacılık alanlarındaki lider fuarı olma ünvanını korudu. Messe München Yönetim Kurulu Üyesi Gerhard Gerritzen, “Türkiye lojistik pazarı; şeffaflık ve yüksek nitelikte standartlara olan uluslararası taleplere ilişkin yeni gerçekliklere adapte oluyor,” dedi. Şirketin Türk ortağı olan EKO Fuarcılık’ın İdari Direktörü İlker Altun da; “Bölge, Yeni İpekyolu’nun merkez üssü olarak olağanüstü bir potansiyele sahip. Bu potansiyeli tam olarak kullanmak için bu güzergahtaki tüm ülkelerin ihtiyaçları ve uluslararası piyasa standartlarını karşılaması gerekmektedir,” şeklinde konuştu.

Firmalara ve uzmanlara göre ‘fırsatlarla dolu bir pazar!’

logitrans 2017: Türkiye pazarına ilgi güçlü biçimde devam ediyor

Türkiye başlı başına büyük bir pazar olmasının yanısıra, aynı zamanda kıtalar arasındaki kesin faktör olarak bölgede stratejik bir merkez. Bu nedenle logitrans’ın katılımcılarının çoğu siyasetten bağımsız olarak bu potansiyele odaklanıyor. Türkiye’deki mevcut ekonomik büyüme bir yandan ithalat ve ihracat pazarını canlandırırken diğer yandan lojistik hizmetlere olan talebi de arttırıyor. Dijitalleşme ve Yeni İpekyolu girişimleri bu gelişimin çekirdek unsurları. Lojistik 4.0’a doğru ekonomik dönüşüm hem köklü şirketler hem de pazarın yeni oyuncuları için yeni fırsatlar sunacaktır. Bu yıl da artan sayıda IT uzmanı bilgi ve ilham almak için logitrans’a katılım sağladılar. Tahmini bir trilyon Euro’luk yatırım hacmi ile Çin’in mega Yeni İpekyolu projesi tüm bölgeye bir refah beklentisi yayarken bu his logitrans 2017’ye de yansıdı.

KTZE Khorgos Gateway şirketinin Ticari Direktörü Nurlan Toganbayev, “Yeni İpekyolu’nun gelişimi dahilinde partnerler arıyoruz. Türkiye, Tek Kuşak Tek Yol (OBOR) girişiminin önemli bir merkezi olduğu için bu partnerleri burada bulabilir ve hizmetlerimizi tanıtabiliriz,” şeklinde yorum yaptı. Turkish Cargo Kargo Tanıtım ve Reklam Müdürü Ayşe Altan da fuara ilişkin olarak, “Türkiye’nin lojistikte coğrafi olarak dünyanın merkezindeki konumu ve 4 saatlik uçuş mesafesinde dünya GDP’sinin neredeyse % 40’ına ulaşabilmesi, ülkemizdeki bu tip etkinliklerin düzenlenmesini ve sektörel olarak desteklenmesini daha anlamlı kılmaktadır,” dedi.

Fuara ilgi ve talep gücünü koruyor

logitrans 2017: Türkiye pazarına ilgi güçlü biçimde devam ediyor

24 ülkeden 150 katılımcı ve 50’den fazla ülkeden 13.700 ziyaretçi katılımı, bölgeye olan güçlü ekonomik ilginin de kanıtı durumunda. logitrans, profilini sürekli olarak güçlendirirken fuar boyunca düzenlenen son gündeme ilişkin konuların ele alındığı konferans programları, fuarın firmalar, profesyoneller ve genel ziyaretçiler için bir bilgi üssü olarak rolünü de güçlendiriyor.

12. Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı, 14-16 Kasım 2018 tarihinde İstanbul’da düzenlenecektir.

Fuar hakkında kapsamlı bilgi için www.logitrans.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

logitrans 2017: Türkiye pazarına ilgi güçlü biçimde devam ediyor

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77