• BIST 9079.97
  • Altın 2324.743
  • Dolar 32.3404
  • Euro 34.913
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

MAN’dan İddialı Orijinal Yağ Serisi

MAN’dan İddialı Orijinal Yağ Serisi
Kamyondan otobüse ve hafif ticariye kadar MAN araçlarının teknik özelliklerne göre MAN ve Shell mühendisleri tarafından geliştirilen MAN Orijinal Yağları – MAN Genuine Oil’in Türkiye Lansmanı, 10 Mayıs 2018’te İstanbul’da gerçekleştirildi.

MAN Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Şinasi Ekincioğlu’nun moderatörlüğünü gerçekleştirdiği lansmanda  MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Tuncay Bekiroğlu ve Shell & Turcas Madeni Yağlar Genel Müdürü Seyfettin Uzunçakmak’la birlikte her iki şirketten yöneticiler ve MAN yetkili servis yöneticileri de yer aldılar.

İlk konuşmayı yaparak MAN Orijinal Yağları’nda yeni gelişmeleri duyuran MAN Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Şinasi Ekincioğlu, yaptığı konuşmada global bir proje olarak MAN ve Shell uzmanlarınca MAN araçlarının teknik özelliklerine en iyi uyumla üretilen bu yağla birlikte üstün niteliğin birlikte düşük maliyetle sunulacağını vurguladı. Shell’in doğal gazdan üretim teknolojisi olan GTL ile üretilen bu yağın daha düşük sürtünme, daha düşük uçuculuk ve kükürt olmayan yapısıyla piyasada başka bir eşdeğeri olmadığını söyleyerek şunları söyledi: “Uzun ve titiz çalışmaları ve zorlu yol testleri sonucu geliştirilen MAN Orijinal Motor Yağları, MAN’ın motor yağları (MAN 3277, MAN 3477, MAN 3677) şanzıman yağları (MAN 341 Z5) ve aks yağları (MAN 342 S1) için uyguladığı yüksek MAN normlarını fazlası ile karşılıyor. MAN Orijinal Yağları, daha düşük sürtünme direnci nedeniyle yakıt harcamasını en aza indiriyor. Daha az uçucu olduğu için yağ eksiltmesi en az düzeyde seyrediyor. Daha yüksek oksidasyon direnci nedeniyle yağlama özelliğini çok uzun süre koruyabiliyor. Dolayısıyla MAN Orijinal Yağları ile MAN araçlarında daha fazla yakıt tasarrufu, daha uzun yağ kullanım ömrü ve emisyon sistemleri ile daha fazla uyumluluk sağlanıyor.”

Toplantı sonunda soruları yanıtlayan Ekincioğlu, MAN yetkili servislerinde farklı nedenlerle müşterilerinin farklı bir yağı kullanmak konusundaki isteklerinin uygulanacağı ama bunun servis kayırlarında bu şekilde geçeceğini söyledi. Özel MAN servislerinin de piyasadan orijinal MAN yedek parçalarını sağladıkları gibi bu yağlara da ulaşabileceğini açıklayan Ekincioğlu, bu yağı kullanan diğer marka araçların da en iyi faydayı alacaklarına inandıklarını açıkladı.

Uzunçakmak: “MAN orijinal motor yağının alt yapısında GTL teknolojisi”

Daha sonra söz alan Shell & Turcas Madeni Yağlar Genel Müdürü Seyfettin Uzunçakmak dünyada ve Türkiye’de 11 yıldır madeni yağlar pazar liderliğini sürdürdüklerini ve Derince üretim tesislerinden 61 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini belirtti., MAN ile gerçekleştirilen iş birliği ile birlikte Shell & Turcas’ın Türkiye pazarındaki gücünü daha da artırmış olduğunu söyleyen Uzunçakmak, araçlarda üstün bir koruma sağlayan ve yüksek performans sağlayan MAN orijinal motor yağını Türkiye’deki tesislerinde üreteceklerini de sözlerine ekledi.

Shell’in Ar-Ge’ye yaptığı yatırımın bir sonucu olarak müşterilerini GTL teknolojisi ile doğal gazdan ürettikleri ürünlerle desteklediklerini söyleyen Uzunçakmak, İspanya, İtalya, Fransa ve Güney Kore’de sürdürdükleri bu iş ortaklığını Türkiye’ye de taşımış olmaktan mutluluk duyduklarını açıkladı.

Bekiroğlu: “Yağ ürünlerinde de artık MAN güvencesi var”

Toplantıdaki konuşmasına müşterilerine olan yaklaşımlarının yaşam boyu iş ortaklığı olduğunu söyleyerek başlayan MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Tuncay Bekiroğlu ise üstün nitelikli MAN araçlarını yüksek MAN normlarını karşılayan bileşenlerin oluşturduğunu söyledi. Bekiroğlu, bir yatırım aracı olarak müşterilerine katma değer ve kar sağlayacak doğru araçları sunmanın ötesinde müşterilerinin aracı kullanırken arızaya fırsat vermeden aralıksız çalışmasını ve araç arızalansa bile en hızlı ve en iyi şekilde yola döndürmenin önceliklerini olduğunu söyledi.

Bekiroğlu, bugüne kadar motor yağı dışında bütün MAN parçalarını orijinal olarak müşterilerine sunduklarını ancak bu yeni gelişmeyle yağ grubunu da kendi güvenceleriyle sunmaya başladıklarını vurguladı.

MAN Orijinal Yağları’nın 2018 Temmuz ayında markanın yetkili servilerinde kullanılmaya başlayarak Türkiye yollarına çıkacak hafif ticari araç grubu TGE için de uygun olacağını kaydeden Bekiroğlu, bu araca olan küresel talebin yüksekliğine de dikkat çekti.  

MAN’dan İddialı Orijinal Yağ Serisi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77