• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C

Mercedes-Benz Yolcu Araçlarıyla Test Sürüşü Deneyimi

Mercedes-Benz Yolcu Araçlarıyla Test Sürüşü Deneyimi
Mercedes-Benz, Driving Experience 2018 kapsamında yeni Sprinter’ın minibüs modelleri ile tamamen elektrikli şehiriçi otobüsü eCitaro ve yeni otobüsü Tourismo test sürüşlerine Almanya’nın Mainheim şehrinde devam edildi.

Araçlarla birlikte Mercedes-Benz ayrıca tüm otobüs modellerine yönelik yenilikçi sürüş destek sistemleri ile güvenlik teknolojilerinde gelmiş olduğu son teknolojiler de gazetecilere tanıtıldı

2018 yılında markanın hafif ticari araçlardaki amiral gemisi Sprinter’i yenileyen Mercedes Benz, bu araç üzerindeki model seçeneklerini de hızla genişletiyor. Yolcu taşımacılığındaki model serisi Sprinter City (Tarifeli taşımacılık), Sprinter Transfer (Mekik otobüs), Sprinter Mobility (Engelli yolcu taşımacılığı) ve Sprinter Travel (Turist taşımacılığı) ile bu alandaki farklı ihtiyaclara cevap vermeyi hedefleyen Mercedes Benz organizasyonunda Sprinter Transfer 35 ve Sprinter Mobility 23 modellerini test etme fırsatı bulduk. 2019 yılının başından itibaren serinin diğer modellerinin de üretime haızr hale gelmesiyle 20 model faklı yolcu taşımacılığı ihtiyaçları için satışa sunulacak.

Yeni Mercedes-Benz Sprinter’ın avantajlarını kullanacak olan minibüs modellerinde yenilenmiş komponentler ve motor ve şasilerle daha cazip hale gelirken yeni kokpit ile Mercedes Benz Kullanıcı Deneyimi sistemi olan MBUX multimedya sistemi (7 ve 10,25 inçlik seçeneklerle) ve bağlanabilirlik özellikleri de minibüs alıcılarının hizmetine sunuluyor.

Bazı Avrupa pazarları için Sprinter gibi standart filo yönetimi modülüyle sunulan Mercedes-Benz minibüsler aynı zamanda Omniplus On Fleet yönetim sistemiyle de entegre edilebiliyor.

Mercedes Benz Hafif Ticari Araçlar ile ortal parça stratejisinin bir bölümü olarak hava süspansiyonu veya klima kontrol sistemi veya yolcu bölümünde 7-11 kW güç çıkışları gibi özellikleri paylaşacak.

Sprinter minibüsler Yüksek performanlı LED farlar, Aktif Mesafe Asistanı Distronic, Aktif Şerit Takip Asistanı, Trafik İşareti Asistanı, Dikkat Asistanı, 360 Derece Kameralı Park Asistanı, Yan Rüzgar Asistanı, Arka Trafik Alarmlı Kör Nokta Asistanı ve Aktif Fren Asistanı gibi gelişmiş güvenlik ve konfor sistemlerine sahip olarak yolcularını taşıyacak.

Sprinter City 75

8,5 metrelik bu araç 38 kişiye vaan oturma kapasitesiyle küçük şehiriçi otobüs olarak tasarlanmış. Daha önceki versiyonunda olduğu gibi bağımsız iskelet gözde yapısına sahip olan araç özellikle dar sokaklarda veya yoğun şehiriçilerinde rahat hareket sunuyor.

Bir belediye otobüsüne benzeyen özellikleriyle Sprinter City 75, asimetrik yan duvarlarıyla dikkat çekiyor ve sürücü kabiniyle yolcu alanı bütünleşiyor. İki kanatlı otomatik kapıya sahip olan araç 270 milimetrelik alçak taban özelliğiyle daha fazla alçalmayı sağlayan karmaşık fonksiyona ihtiyaç duymuyor.

Sprinter Transfer

Mercedes-Benz Yolcu Araçlarıyla Test Sürüşü Deneyimi

Sprinter Transfer markanın en geniş kullanıma sahip olan aracı olarak okul otobüsünden yakın mesafe şehirlerarası ihtiyaclara ve kısa mesafe gezi aracı olarak tercih ediliyor. 5,9 metrelik Sprinter Transfer 23’ten 7 metrelik Sprinter Transfer 35, 7,4 metrelik Sprinter Transfer 45 ve 7,7 metrelik Sprinter Transfer 55’e kadar farklı kapasite ölçülere sahip model 3,55 tondan 5,5 ton ağırlığa ve 12’den 22 yolcuya kadar değişen kapasitelerde sunulacak. Özellikle Sprinter Transfer 45 Sprinter Transfer 55 2019 yılında yollara çıkacak modeller aracında yer alıyor.

Sprinter Mobility

Kısıtlı hareket imkanına sahip yolcular için özel olarak üretilen Sprinter Mobility, iki model üzerinde odaklanıyor. 5,9 metre uzunluğa sahip olan 3,5 tonluk Sprinter Mobility 23, B sınıfı ehliyetle kullanım imkanı sağlıyor. 8 yolcuya kadar taşıma kapasitesi sunan araçta 4 tekerlekli sandalye alanı bulunabiliyor. Yolcu alanına kayar yan kapıdan bir basamak veya arkadan bir rampa liftle çıkma imkanı olan araçta alüminyum tavan ve 6 entegre hareket sistemi tekerlekli sandalyeler hızlı bir şekilde sabitlenebiliyor.

Daha büyük olan Sprinter Mobility 45 ise 5 tonluk toplam ağırlığa ve 19 yolcuya kadar taşıma kapasitesi sunuyor. Mobility modellerinden 350 kilo kaldırma kapasitesi sunan ve sadece 100 kilogram ağırlıkta arka lift ve standart olarak 2 parçalı rampa yer alıyor.

Safety Coach Tourismo

Mercedes-Benz Yolcu Araçlarıyla Test Sürüşü DeneyimiMercedes-Benz Driving Experience 2018 bütün bu yenilikleri yakından inceleme ve yeni otobüsü Tourismo’yu deneyimleme imkanı tanıdı. Yenilenen Mercedes-Benz Tourismo RHD modelleri yeni güvenlik donanımları ile güçlendirilirken; araçların karoser, iç donanım ve elektrik kablo altyapısı Mercedes-Benz Türk Otobüs AR-GE Merkezi tarafından geliştirildi.

Güvenlik teknolojilerinin gelmiş olduğu en son noktayı gözler önüne seren Safety Coach Tourismo güvenlik, ekonomi ve konfor olmak üzere üç alanda ön plana çıkıyor.

Aktif Acil Fren Sistemi (ABA 4) önde yavaş giden veya duran araca ve yayalara çarpma riskini minimuma indirirken; Sideguard Assist sağa dönüşlerde yaya, bisikletli ve hareketsiz nesneler algılayınca sürücüyü uyarıyor. Safety Coach Tourismo günümüzde otobüslerde sunulan bütün sürüş destek sistemlerini bir araya getiriyor.

456 PS (335 kW) azami güç ve 2.200 Nm azami tork üreten 10,7 litre hacimli Mercedes-Benz OM 470 motor yüksek verimlilik seviyesiyle dikkat çekiyor. Öte yandan yol koşullarını öngören hız sabitleme sistemi Predictive Powertrain Control (PPC) veya sürücüyü ipuçlarıyla yönlendiren sürüş stili yardımcısı Eco Driver Feedback (EDF) yakıt verimliliğine ve ekonomiye katkı sağlıyor. Güçlü ve yüksek yakıt verimliliğine sahip en üst motor seçeneği üstün güvenilirlik ve ekonomisiyle dikkat çekiyor.

Teknik özellikler

Uzunluk/genişlik/yükseklik

 

13.115/2.550/3.680 mm

Dingil mesafesi

6.910 mm

Motor tipi/Emisyon sınıfı

Mercedes-Benz OM 470/Euro VI

Silindir adedi/silindir hacmi

6/10.677 cm³

Azami güç

456 PS (335 kW), 1.600 d/d

Azami tork

2.200 Nm, 1.100 d/d

Şanzıman

Mercedes-Benz GO 250-8 PowerShift (otomatikleştirilmiş) şanzıman

Ön aks

ZF RL 75 E, bağımsız

Arka aks

Mercedes-Benz RO 440


Citaro ve eCitaro

Sürüş deneyimi organizasyonundaki iki önemli araç ise markanın şehiriçi yolcu taşıma otobüsleri olan Citaro ve markanın bu alandaki tamamen elektrikli aracı olan eCitaro oldu.

Özellikle IAA fuarının gözde araçlarından biri olan eCitaro üç ve iki kapılı ve alçak tabanlı versiyonuyla test edildi. Yolcu oalrak Mercedes Benz uzmanlarıyla yer alığımız sürüşte, aracın teknik altyapsısındaki köklü değişikliklere rağmen sürücü ve yolcu açısından neredeyse aynı görünüme sahip.

Citaro ve eCitaro

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77