• BIST 9044.53
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Michelin Yeşil Lastik Konseptiyle CO² Salınımını 45 Milyon Ton Azalttı

Michelin Yeşil Lastik Konseptiyle CO² Salınımını 45 Milyon Ton Azalttı
Michelin, son 20 yılda 18 milyar litre yakıt tasarrufu sağlayarak karbondioksit salınımını 45 milyon ton azaltmayı başardı.

‘Yeşil lastik’ konsepti ile Michelin, MICHELIN Total Performance stratejisi sayesinde doğa dostu teknoloji ve lastik çözümler geliştirmeye devam ediyor.  Yüz yılı aşkın tecrübesi ve sürdürülebilir çevre için yıllık 640 milyon Euro ayırdığı Ar&Ge bütçesiyle 2005 yılından 2020 yılına kadar çevresel ayakizini yüzde 50 azaltmayı taahhüt eden Michelin, 2016 yılı itibariyle yüzde 43 düşürmeyi başardı. 2010 – 2016 yılları arasında enerji tüketimini yüzde 13.5, su tüketimini yüzde 21.6, karbondioksit emisyonunu yüzde 22,7 azaltmayı başaran Michelin, katı atıklarını ise yüzde 51 oranında düşürdü.

“Programlı uzun ömürlülük” stratejisiyle lastiğin ilk kilometreden son kilometreye kadar en yüksek performansı sağlamasına odaklanan Michelin, ömrünü tamamlamadan erkenden değiştirilen lastiklere karşı çıkıyor. Her yıl 9 milyon ton fazladan CO2 emisyonu ve yılda 1 milyon ton hammadde israfına yol açarak atıkları yüzde 35 artıran erken lastik değişimi, araştırmalara göre sadece bir yıl içerisinde Avrupa’da 6 milyar Avro ekstra maliyet oluşmasına neden oluyor. Vaktinden önce değiştirilen lastiğin çevreye verdiği zarara karşı sektörü bilinçlendiren Michelin, ilk kilometreden son kilometreye kadar sürdürülebilir performansa odaklanıyor.

Barito Pacific Grup ve sivil toplum örgütü WWF ile ortak başlattığı girişim ile çevre dostu kauçuk üretimini destekleyen Michelin, 55 milyon dolar ayırdığı bütçe ile doğal kauçuk üreterek 88 bin hektar alanı ağaçlandırıyor. Bu işbirliği ile Michelin, hem sürdürülebilir doğal kauçuk üretimi sağlayan hem de bölgeye özgü bitki örtüsü ve hayvan yaşamının devamını destekleyerek 16 bin kişiye de istihdam sağlıyor. Böylece Michelin, küresel kauçuk üretiminin yüzde 8’ini sağlıyor.

Michelin Energy Saver + ile yakıt tüketiminde yüzde 20 tasarruf

Lastik seçimi yakıt tüketimini yüzde 20 azaltıyor. Michelin, üretim tesislerinden, hammadde seçimine her aşamasında çevreci bir anlayışla hareket ediyor. Yeşil Lastik teknolojisinin üstün özelliklerini bir arada taşıyan ‘Michelin Energy Saver’ lastikleri, bir önceki nesil lastiğine göre üstün yakıt tasarrufu özelliği sayesinde 60 litreye kadar yakıt tasarrufu ve 140 kg'ye kadar CO2 tasarrufu sağlıyor. Energy Saver lastikleri sadece üretilirken değil tüketilirken de yakıt tasarrufu sağlayarak karbondioksit salınımını düşürüyor.

Michelin ‘Çok Ömür’ uygulaması lastiğin kilometre ömrünü ortalama iki kat artırırken ikinci ömrün sonunda Recamic ile tekrar tekrar kaplanarak işletme maliyetlerini düşürüyor. Düşük yuvarlanma direncine sahip Michelin lastikleri 9,5 milyar litre akaryakıt tasarrufu sağlarken, taşıt CO2 salınımlarında 23 milyon tonluk bir azalma sağlanmasına da yardımcı oluyor. Michelin, düşük tüketimli yeşil lastikleriyle 45,000 km’ye kadar kullanım ömrü sunuyor. Yeni bir lastiğe kıyasla yüzde 70 ila 80 daha az kauçuk kullanılmasını sağlayan çok ömür uygulaması, doğal kaynakları korurken, lastik ömrünün uzaması ve kaplamanın geliştirilmesi ile geri kazanılması gereken hurda lastik sayısını da önemli ölçüde azaltıyor. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77