• BIST 9667.71
  • Altın 2497.402
  • Dolar 32.5841
  • Euro 34.8312
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Omsan Fas’ta Bayrağımızı Başarıyla Dalgalandırıyor

Omsan Fas’ta Bayrağımızı Başarıyla Dalgalandırıyor
Türk lojistik firmalarının öncülerinden OMSAN, ‘OMSAN Maroc’ isimli firmasıyla ülke genelinde yapılanmasını ve etkinliğini genişletiyor. Omsan Genel Müdürü Doç. Dr. Hakan Keskin konuyla ilgili sorularımızı yanıtladı.
  • Omsan olarak Fas’ta ne zamandan bu yana buluyorsunuz ve nasıl bir örgütlenme yapısıyla çalışıyorsunuz?

Omsan olarak, Kuzey Afrika’nın artan ticaret hacmi ve coğrafi lokasyonu nedeniyle “hub and spoke” işlevine sahip olan Fas’ta “Omsan Maroc” isimli şirketimizi 2013 yılında kurduk. Stratejik konumu, Akdeniz ve Avrupa ticaret yolu üzerindeki önemi sebebiyle Fas Krallığını ve bu yol üzerinde merkez olma özelliği taşıyan Tanger ve Kazablanka kentlerini tercih ederek, Fas’ta yerel ve bölgesel bir dağıtım şirketi şeklinde bir yapılanmamız ile yer alıyoruz.

Omsan Maroc aracılığıyla, özmal araçlarımız ve şirketimize ait depolar ile Batı Avrupa ülkeleri ve Türkiye’yi doğrudan bölgeye bağlayan kara, deniz, hava ve intermodal hatlarla tüm sektörlere hizmet sunabilecek şekilde kısa sürede kayda değer bir yapılanma oluşturduk.

  • Firma olarak Fas ve genelde Afrika vizyonunuz nedir?

Afrika’nın en büyük Türk lojistik şirketi olma vizyonuyla faaliyetlerimizi sürdürürken, Fas’ta yurtiçi otomobil dağıtımında yıllık yaklaşık 90.000 otomobil ile pazar lideri konumundayız. Fas’ta satılan her 2 otomobilden 1 tanesini taşıyan Omsan Maroc şirketimiz, 125 bin metrekarelik araç stoklama alanıyla anlık olarak 7.500 araç stoklayabilmekteyiz.

Omsan Maroc ile Fas’ta sadece otomobil lojistiği alanında değil, deniz konteyner ve hava kargo taşımacılığında da faaliyetlerimizi sürdürmekte, Tanger‘deki gümrüklü antrepo ile gümrükleme, depolama ve dağıtım hizmeti de sunmaktayız. Afrika pazarı için Türkiye’den Afrika’ya hem direkt hem de aktarmalı olarak lojistik hizmeti sunarak, Türkiye’deki ihracatçılar için teslimat sürelerini azaltabilmeyi ve Türkiye ile bölge ülkeleri arasındaki ticareti geliştirmeyi hedeflemekteyiz. Fas’ta lojistiğin her alanında faaliyet göstermeyi ve 4. parti lojistik hizmet sağlayıcısı olmayı hedefleyerek, bu kapsamda yakın zaman içerisinde Kazablanka’da genel kargo depolama ve dağıtım tesisini açmayı planlıyoruz. Omsan olarak, Batı Afrika pazarında, ticari potansiyel taşıyan Sahra Altı yapılanmasına yönelik stratejik adımlar atmaktayız. Şu ana kadar Batı ve Güney Afrika pazarlarına hizmet sunan Omsan Maroc, hızlı bir şekilde Doğu Afrika pazarına da girmeyi hedeflemekteyiz. 

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77