• BIST 9767.23
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

Otokoç Zipcar İle Saatlik Kiralama Dönemini Başlatıyor

Otokoç Zipcar İle Saatlik Kiralama Dönemini Başlatıyor
Zipcar, Otokoç Otomotiv işbirliği ile Türkiye’de faaliyete başladı. Zipcar ile araç kiralamadaki tüm halkaları tamamlayan Otokoç, 1 saatten 47 aya kadar kiralama hizmeti verecek.

Dünyada araç sahipliği anlayışına yeni bir boyut katan Zipcar, ilk lisansiye ülke unvanıyla Türkiye’deki hizmetlerini Otokoç Otomotiv işbirliğiyle başlattı. Grand Tarabya Oteli’nde gerçekleştirilen lansmana Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir, Otokoç Otomotiv Araç Kiralamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İnan Ekici ve Zipcar Uluslararası Operasyonlar Başkanı Massimo Marsili katıldı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde 2000 yılında kurulan Zipcar, son 7 ay içinde Avrupa’daki 3’üncü lansmanını İstanbul’da gerçekleştirmiş oldu. İstanbullulara yaşadıkları, çalıştıkları ve seyahat etmek istedikleri bölgelere yakın araçları, yalın ve hayatın akışına uyumlu üyelik sistemiyle kullanma imkanı sunan Zipcar, böylece araç sahipliğine sürdürülebilir ve ekonomik bir alternatif sunmayı hedefliyor. Zipcar faaliyet gösterdiği şehirlerde her bir kiralanan araç karşılığında 17 özel aracın trafikten çıkmasına vesile olarak kullanıcılar için maliyet ve zaman tasarrufunun yanı sıra çevre kirliliğinin ve traiik sıkışıklığının önlenmesinde de önemli rol oynuyor. Zipcar öncelikle İstanbul’da şehrin merkez noktaları ve üniversite kampüsleri olmak üzere 20 lokasyonda kullanılmaya başlayacak.

Özdemir: “2015 sonunda 50 noktaya ulaştırmayı hedefliyoruz”

Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir yaptığı konuşmada Zipcar’ın dünyadaki ilk lisansiyesi olma gururunu yaşadıklarını söyledi. “Zipcar ile araç kiralamada tüm halkaları tamamladık. 1 saatten 47 aya kadar araç kiralama hizmeti sunuyoruz” diyen Özdemir, otomotiv perakendeciliği ve araç kiralama alanında gerek pazar payları gerekse elde ettikleri tecrübe açısından Türkiye’de lider olduklarını belirtti. Özdemir, “Avis Budget Group dünyanın lider araç paylaşım markası Zipcar’ı satın alarak araç kiralamadaki hizmet ağını genişletti. Otokoç Otomotiv olarak Avis Budget Group ile sürdürdüğümüz 41 yılı aşkın başarılı ortaklığımızın yeni ve güçlü bir teyid konumunda Zipcar markasının ilk lisansiye ülkesi olduk. Bugün İstanbul’da 20 noktasıyla hizmete başlayan Zipcar’ı sene sonuna kadar 50 noktaya ulaştırmayı hedefliyoruz. 5 yılsonunda ise 150 noktaya ulaşarak araç paylaşım sektörünün Türkiye’de büyümesine katkıda bulunacağız. Zipcar, hızlı büyüyen ve misyonumuzla örtüşen inovatif iş modelidir. Genç, teknolojik, çevreci, şehirli, esnek, mobil ve verimli tüm özellikleri ile günümüz yükselen trendlerini barındırıyor. Bu amaçla, Zipcar misyonumuz şehir hayatını kolaylaştırmak. Tüm dünyada artan popularitesiyle turizm ve iş dünyasının en dinamik rotalarından biri haline gelen İstanbul, Zipcar’ın mevcut üye tabanına da hizmet verecek” şeklinde konuştu.

Zipcar Uluslararası Operasyonlar Başkanı Massimo Marsili ise faaliyet gösterdikleri diğer pek çok büyük şehir gibi İstanbul’un da ulaşım altyapısı ve trafik sıkışıklığının çevresel etkileri konusunda artan ölçüde baskı altında olduğunu kaydetti. Bu girişimle İstanbullulara alternatif bir ulaşım çözümü sunduklarını hatırlatan Marsili, “Şehir trafiğini azaltma yönündeki çalışmalara bir katkı vermekten dolayı çok mutluyuz” diye konuştu.

Ekici: “Şehir yaşamında farklılık yaratacak”

Araç Kiralama Genel Müdür Yardımcısı İnan Ekici ise yaptığı değerlendirmede; “Bugün gerçekleştirdiğimiz lansman İstanbullulara ekonomik, esnek ve şehirli bir ulaşım çözümü sunmanın yanı sıra son derece modern, teknolojik ve çevreci bir deneyim yaşama fırsatı da veriyor. Araç paylaşım sistemi modern şehir hayatını geliştiren, topluluk bilincini ve ortak yaşam kültürünü pekiştiren bir model sunması açısından da önem taşıyor. Her bir paylaşılan Zipcar aracının trafikten 17 aracı çektiği görülmüş. Bu istatistik çevre kirliliğinin ve trafik sıkışıklığının azaltılması yolunda önemli bir gelişim olacağına ve Türkiye özelinde ailelerin birden fazla araç sahibi olma ihtiyacının daha kolay çözüme kavuşacağına inanıyorum” dedi.

Zipcar’ın, şehrin dinamizminden kaynaklanan araç ihtiyacına cevap verdiğini ve şehirde yaşayan üniversite öğrencileri, çalışanlar, araç sahibi olmak istemeyip araca ihtiyacı olan aynı zamanda aracı olsa da zaman zaman ikinci bir araç kullanan kişilere hitap ettiklerini ifade eden Ekici, “Bu bağlamda Zipcar, İşte Zip, Kampüste Zip ve Herkese Zip gibi değişen ihtiyaçlara hitap eden seçeneklerle şehir yaşamında farklılık yaratacak” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77