• BIST 8871.74
  • Altın 2240.967
  • Dolar 32.3166
  • Euro 35.103
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Özbekistan’dan Vize Müjdesi

Özbekistan’dan Vize Müjdesi
‘Orta Asya ve Türk Cumhuriyetlerinde’ tarihi İpek Yolu’nun canlandırılmasının önündeki zorluklar kalkıyor.

Uluslararası sürücülerin vize alması için gerekli olan davetiye şartı vize temin süresini de bazı ülkelerde 1 aya kadar uzatırken, vize maliyetlerinde de 300 dolara kadar ilave yük getiriyordu. Uluslararası Nakliyeciler Derneği İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener; “Özbekistan’ın Devlet Başkanı Sayın Şavkat Mirziyoyev’in Türk vatandaşları için, Özbekistan vizelerinin 3 günde ve davetiye şartı aranmaksızın verileceğini açıklamış olması, “davetiye şartına bağlı vize temin süresi ortalama 10 gün olan ” sektörümüz için önemli bir müjdedir” dedi. 

Yeniden canlandırılmaya çalışılan ve Çin’den Batı’ya gidecek Tarihi İpek Yolu, vize ve bazı geçiş problemleri sebebiyle Rusya güzergahından yapılmak durumunda kalınıyordu. Orta Asya’da sağlanan vize kolaylığı ile Orta Asya güzergahı önündeki önemli bir engel kaldırılmış olacak.

Şener “Bu önemli adım için Özbekistan’ın Devlet Başkanı Şavkat Mirziyoyev’e sektörümüz adına teşekkür ediyoruz!” dedi

Sırada Türkmenistan Var!

Yaptığı liman, otoyol, demiryolu, köprü ve havalimanı yatırımları ile ulaştırma ve lojistik alanında altyapısını mükemmele yaklaştıran ve Orta Asya Lojistik Merkezi olma potansiyeline sahip olan Türkmenistan, bu ülkeye gidecek veya bu ülkeden transit geçecek sürücüler için vize alınması açısından zor ülke konumunda olmaya devam ettiğini vurgulayan Fatih Şener, “Sınırlarından giren tüm yabancı araçları ülkeden çıkışına kadar GPS üzerinden takip edebilecek sistemlere sahip olan Türkmen dostlarımızdan da vize kolaylığı sağlanması konusunda gelecek haberleri sektör olarak heyecanla bekliyoruz” dedi.

Türkiye Uygulaması; Özbekistan ve Türkmenistan vatandaşları Türkiye’ye yapacakları seyahatlerde 30 gün süreyle vizeden muaftır. Bu sürenin aşımında ise kolaylaştırılmış vize rejimi uygulanmaktadır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77