• BIST 9079.97
  • Altın 2322.804
  • Dolar 32.3596
  • Euro 34.9247
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

PSA Grubu’nun 1,2 litre hacimli 3 silindirli Turbo PureTech benzinli motoru bir kez daha “Yılın Motoru” ödülünü aldı

PSA Grubu’nun 1,2 litre hacimli 3 silindirli Turbo PureTech benzinli motoru bir kez daha “Yılın Motoru” ödülünü aldı
PSA Grubu’nun 1,2 litrelik 3 silindirli Turbo PureTech benzinli motor (110 PS ve 130 PS), 1 litre ile 1,4 litre kategorisinde bir kez daha Yılın Motoru seçildi.

Böylece Turbo PureTech motor bu yıl 20’incisi düzenlenen Yılın Motoru ödülünü üst üste 4’üncü kez almış oldu.

PSA Grubu, 3 silindirli benzinli motorlar ailesi için 210 patent aldı. Yeni nesil PureTech motor gelişmiş performans, yakıt tüketimi ve verimlilik de dahil olmak üzere bir dizi avantajı beraberinde getiriyor. Önceki nesil ile karşılaştırıldığında ortalamada yakıt tüketiminde yüzde 4'lük bir iyileşme sağlanırken, optimize edilen turbo besleme (1.500 d/d itibariyle yüzde 20 daha fazla tork üretimi) sayesinde motor çok daha hızlı tepki veriyor ve daha atak bir sürüş hissi sunuyor. Benzin partikül filtresinin (GPF) kullanılmasıyla partikül emisyonlarında yüzde 75'lik bir azalma sağlanırken, AB regülasyonları tarafından 2020 yılı için belirlenen Gerçek Sürüş Emisyonları (RDE) uygunluğu üç yıl önden karşılanıyor. Motor kompakt boyutları sayesinde küçük sınıf araçlar, sedanlar ve kompakt SUV’lar olmak üzere Ortak Modüler Platform (CMP) ile üretilen tüm araçlarla uyumlu bir yapı sunuyor. 

2017 yılında yeni Peugeot 308'de pazara sunulan Puretech motor, 70'ten fazla ülkede PSA Grubu bünyesindeki yüzlerce araçta kullanılıyor. Motorlar Euro 6d-TEMP ve Çin 6b normunu karşılıyor.

PureTech 3 silindirli motor şu an için Fransa'da (Douvrin, Pas-de-Calais ve Trémery, Moselle'deki Française de Mécanique tesislerinde) ve Çin’de (Xiang Yang tesisi) üretiliyor. 2018 yılında Fransa’daki tesislerde üretim kapasitesi iki katına çıkartılırken Polonya’ya da Tychy ve Macaristan'daki Szentgotthárd tesislerinde sırasıyla 2019 ve 2020 yıllarında PureTech motor üretimine başlanacak.

PSA Grubu Güç ve Aktarma Organları ve Şasi Mühendisliği Bölümünden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Alain Raposo ödülle ilgili değerlendirmesinde : “Bu prestijli ödülü 4 yıldır üst üste aldığımız için gururluyuz. Bu başarı geliştirme mühendislerimizin ve ekiplerimizin becerilerinin kanıtı. Araçlarımızın büyük bölümü müşterilerimizin takdirini kazanan ve yoğun bir talep ile karşı karşıya olan bu motorla donatılmış durumda. Bu ödül, PureTech 3 silindirli benzinli motorumuzun rekabet gücü ve verimliliğinin küresel olarak kabul gördüğünü gözler önüne seriyor.” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77