• BIST 9530.47
  • Altın 2475.487
  • Dolar 32.4663
  • Euro 34.8424
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

PSA Grubu’nun Küçük Hafif Ticarisi Dört Kardeş Olarak Geliyor

PSA Grubu’nun Küçük Hafif Ticarisi Dört Kardeş Olarak Geliyor
Geçen yıl bünyesine kattığı Opel ile daha büyüyen PSA Grubu, hafif ticari araçlarını yenilemeye devam ediyor.

Peugeot, Citroen, Opel ve markanın İngiltere’deki temsilcisi Vauxhall markalarıyla küçük, orta ve büyük van segmentlerinde Avrupa’da yüzde 21,6 Pazar payı ortalamasına sahip olan PSA, bu iddiasını yeni küçük hafif ticarileriyle daha da güçlendirmeyi hedefliyor.

2017 yılında 77 bin 306 Peugeot Partner ve 72 bin 921 adet Citroen Berlingo satışına imza atan PSA, Fransa Bonelles’te grubun hafif ticari araçlarını Yılın Ticari Aracı Ödülü (IVOTY) jüri üyelerine özel bir etkinlikle tanıttı.

Opel’in küçük hafif ticarisi Combo’nun da aynı platformda üretilecek olmasıyla PSA geniş marka yayılımına sahip olacak. Şu anda PSA’nın tüm markalarıyla Avrupa pazarında küçük ticarilerdeki payı yüzde 33 civarında yer alıyor.

PSA Grubu küçük ticarisinde temel olarak aynı teknik özelliklere göre üretecek ancak gruptaki markaların tasarım çizgilerini de koruyacak özel bir stratejiye sahip olacak. Fransa’daki tanıtım ve test sürüşlerinde bu çeşitlendirmenin detaylarını yakından görme imkanı bulduk.

Özellikle aynı platformu paylaşan önceki versiyonlarına göre (Opel Combo dışında) öne çıkan değişiklikleri-yenilikler şu şekilde özetlenebilir: Fazla yük göstergesi, çevresel geri görüş sistemi, şantiye versiyonlarında 30 mm daha fazla yerden yükseklik profesyonel ihtiyaçlar için öne çıkıyor. Yine profesyonel kullanımlar için yük alanındaki pratik LED aydınlatma ve modüler yazı masası da küçük ancak önemli detaylar arasında. İhtiyaç duyulan koşullar için ön sırada üçlü koltuk seçeneği ve çift sıralı kabin de yenilikler arasında.

Neredeyse baştan tasarlanan ve PSA grubunun yeni çizgi ve dinamiklerinin neredeyse tamamının (Modelin binek versiyonlarında daha çok hissediliyor) uygulandığı seride ürün uzmanlarının da ifade ettiği şekilde 1 tona varan kapasitesiyle yük alanı araçta en az müdahale edilen yerin olma özelliğine sahip.

Araçta kullanılan ve eğlence bilgi sistemler ve yardımcı sürüş sistemleri de önceki nesle göre önemli yeniliklerin yaşandığı alanlardan bir tanesi. Yine gelişmiş sistemler arasında yer alan kablosuz mobil cihaz şarj, elektrikli el freni, bağlantı kutusu gibi teknolojiler araçta öne çıkıyor.

Araçtaki sürüş asistan sistemleri arasında aktif şerit takip asistanı, aktif emniyet freni, kör nokta tespit, uzak far asistanı, çekiş kontrolü, hız limiti bilgisi veren akıllı hız asistanı gibi önemli yenilikler de yer alıyor.

Kullanım amacına göre değişen donanım

PSA Grubu’nun Küçük Hafif Ticarisi Dört Kardeş Olarak Geliyor

Araç donanımlarını ve teknik özellikleri belirlerken farklı kullanım alanlarına göre sınıflandıran PSA Grubu, şantiye araçları için daha fazla yerden yükseklikle birlikte çekiş kontrol, plastik malzemeli zemin, ve yüksek lastikleri sunuyor. Standart seviyede manüel klima, radyo, tek kayar kapı, sis farı ve elektrikli el freni gibi temel donanımlara yer veriliyor.

Daha fazla kilometre yapılan şartlar için ise daha sessiz, daha konforlu koltukların olduğu cruise kontrol, yağmur ve aydınlatma sensörlerinin bulunduğu seviyeyi sunacak.

Motor ve şanzıman seçenekleriyle de pek çok yeniliğe imza atacak olan yeni hafif ticari araç serisinde benzinli olarak 1,2  PureTech motor 110 ve 130 olmak üzere 2 farklı güç seçeneğiyle sunulacak. Satışların ana kısmını oluşturacak olan dizelde ise 75 HP, 100 HP ve 130 HP olmak üzere üç güç seviyesinde BlueHDi motorlar yer alıyor. Grubun 8 ileri otomatik şanzımanı EAT8 ise hem benzinli hem de dizel seçeneklerin en güçlü seçeneklerinde kullanılacak.

PSA Grubu’nun Küçük Hafif Ticarisi Dört Kardeş Olarak Geliyor

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77