• BIST 9079.97
  • Altın 2324.254
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.9456
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Mercedes-Benz Türk Trabzon’daki ‘Yıldızlarını’ Ziyaret Etti

Mercedes-Benz Türk Trabzon’daki ‘Yıldızlarını’ Ziyaret Etti
‘Her Kızımız Bir Yıldız’ projesi kapsamında Anadolu’nun dört bir yanını şehir şehir dolaşarak ‘yıldız’ kızlarla buluşun Mercedes-Benz Türk’ün son durağı Trabzon oldu.

‘Her Kızımız Bir Yıldız’ projesi kapsamında Anadolu’nun dört bir yanını şehir şehir dolaşarak ‘yıldız’ kızlarla buluşun Mercedes-Benz Türk’ün  son durağı Trabzon oldu.


Türkiye’de ki en büyük yabancı sermayeli yatırımlarından biri olan Mercedes-Benz Türk sadece otomotiv sektöründeki başarılı performansı ile değil yanı sıra sosyal sorumluluk projeleriyle de ses getiriyor. İlköğretim okulu mezunu çalışkan kız öğrencileri mesleki eğitime teşvik etmek, onların kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak ve iş hayatında söz sahibi olmalarını sağlamak için hayata geçirilen ‘Her Kızımız Bir Yıldız’ projesi ile kızları meslek sahibi olma yolunda desteklemeye devam ediliyor.

Mercedes- Benz Türk, başarılı kızların sadece üniversite öncesi eğitiminde değil, üniversiteyi kazanan meslek lisesi bursiyerlerine yükseköğrenim süresince de desteklemeye devam ediyor.

2004/2005 ders yılında 200 kız öğrenci ile başlayan projede, Mercedes-Benz Türk’ün yanı sıra yan sanayi firmaları, bayiler ve Mercedes-Benz Türk çalışanlarının da desteği sayesinde bugüne kadar 3 binden fazla öğrenciye burs verildi, yaklaşık 2,5 milyon Avro destekte bulunuldu. Maddi desteğin yanı sıra kızların yıldızlaşmasında ilginin, ekip ruhunun, cesaretin ve özgüvenin de çok büyük rolü olduğunun bilincini taşıyan Mercedes-Benz Türk, 2013 yılından beri her ay bir ili ziyaret ederek yıldız kızları yüreklendiriyor.

Daha önce Van, Adana, Edirne, Konya, Amasya, Ankara, Mersin ve Denizli’ de ki yıldızlar ile buluşan Mercedes-Benz Türk yetkililerinin son durağı ise geçtiğimiz günlerde Trabzon oldu. Trabzon’da eğitim yolunda desteklediği 25 çalışkan kız ile yaratıcı drama eğitimlerinde buluşan MBT yetkilileri, eğitimden sonra her kız ile bire bir sohbet ederek onları daha yakından tanıma fırsatı buldular.

Her yıl farklı illerden gelen yıldız kızları İstanbul’da da bir hafta misafir eden Mercedes-Benz Türk, çeşitli müzeleri ve şehri kızlarımıza tanıtıyor. İstanbul da ki tüm tesislerini de ziyaret etme şansı bulan yıldız kızlara, ‘ Etkili İletişim’ ve ‘Sınav Kaygısı ile Başa Çıkma’ gibi konularda da seminerler veriliyor.

Kamuoyunun da takdirini kazanan ‘Her Kızımız Bir Yıldız’ projesi, 2006 yılında Platin Dergisi’nden ‘En İyi Sosyal Sorumluluk’ kategorisinde  ‘Zirvedekiler’ , 2007 yılında Türkiye Halkla İlişkiler Derneği’nden (TÜHİD),  ‘Eğitim Kategorisinde En İyi Sosyal Sorumluluk’ ve ‘Altın Pusula’ ve ‘ODD Satış İletişim Ödülleri, 2010 Gladyatörleri – Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi’ ödüllerini kazandı.


9 Nisan 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77