• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Çelebi Organizasyon Yapısını Geliştiriyor

Çelebi Organizasyon Yapısını Geliştiriyor
Çelebi Havacılık Holding AŞ. (ÇHH), ulusal ve uluslararası arenada kaydettiği güçlü büyümeye paralel olarak organizasyon yapısını da güçlendirerek yeniden şekillendiriyor.

Çelebi Havacılık Holding AŞ. (ÇHH), ulusal ve uluslararası arenada kaydettiği güçlü büyümeye paralel olarak organizasyon yapısını da güçlendirerek yeniden şekillendiriyor.


İki kıtada yayılmış 5 ülkedeki 35 havalimanında kargo&antrepo ve yer hizmetleri sunan Çelebi, kısa süre önce Avrupa’da gerçekleştirdiği organizasyonel geliştirmeleri, Türkiye’ye de taşıdı. Çelebi Havacılık Holding İnsan Kaynakları Başkanlığı,  ulusal ve uluslararası alanda büyüme stratejisi paralelinde, global ve özgün insan kaynakları politikalarını peş peşe hayata geçirdi.

Türkiye’deki 30 havalimanın yanı sıra Almanya–Frankfurt, Macaristan–Budapeşte, Avusturya–Viyana, Hindistan–Delhi ve Mumbai ile iki kıtada faaliyetlerini sürdüren Çelebi Havacılık Holding, küresel boyutta büyüyen ve yaygınlaşan organizasyon yapısını güncelleyerek, daha güçlü yönetim organizasyonuyla geleceğe hazırlanıyor.

Global düzeyde etkin bir insan kaynakları stratejisi geliştirmeyi hedefleyen Çelebi Havacılık Holding İnsan Kaynakları Başkanlığı, Avrupa’da ve Türkiye’de hayata geçirdiği organizasyonel yapı geliştirmeleri kapsamında, yeni düzenlemeler ve atamalar gerçekleştirdi. Çelebi’nin, ulusal ve küresel arenada çok sayıda ödülle taçlandırılmış başarılı faaliyetlerini gelecekte daha yaygın ve daha güçlü bir şekilde sürdürmesini sağlayacak alt yapının hazırlanması kapsamında ilk organizasyonel geliştirme adımları Avrupa’da atıldı.

Çelebi Havacılık Holding’in yurt dışı iştiraklerinden Çelebi Ground Handling Hungary Ltd. (Çelebi Macaristan) ve Çelebi Ground Services Austria GmbH (Çelebi Avusturya) ile ilgili olarak hayata geçirilen yeni organizasyon yapısında, iki ülkeye tek yönetim sistemi uygulanmaya başlandı. Bu yeni organizasyon yapılanmasında Avusturya ve Macaristan genel müdürlükleri tek bir pozisyonda birleştirildi. Önceki yapıda Macaristan Genel Müdürlüğü görevini sürdüren Osman Yılmaz da, Avusturya ve Macaristan Çelebi Yer Hizmetleri Şirketleri’nden sorumlu Genel Müdür olarak atandı.

Bu yeni yapıda, havalimanlarının tüm operasyonel ve destek fonksiyonu sorumluluklarını kapsayan ‘Havalimanı Müdürlüğü’ pozisyonu da oluşturuldu. Bu yeni pozisyonla ilgili yapılan görevlendirmelerde, önceki dönemde Macaristan Operasyon Direktörü olan Jakab Laszlo, ‘Viyana Havalimanı Müdürlüğü’ne atandı. ‘Budapeşte Havalimanı Müdürlüğü’ pozisyonuna ise, bir önceki yapılanmada Avusturya ve Macaristan Proje Müdürü olarak görevini yürüten İbrahim Ediz Özkahya atandı.

Holding bünyesinde de önemli atamalar gerçekleştirilerek, Çelebi Havacılık Holding Mali İşler Başkanlığı görevine Elvan Hamidoğlu ve Çelebi Havacılık Holding İç Denetim Direktörlüğü’ne ise İlker Açıkalın getirildi. Türkiye’deki yeni organizasyonel geliştirmeler çerçevesinde Çelebi Hava Servisi bünyesinde yeni oluşturulan ‘Genel Havacılık ve Platinum Servisler Müdürlüğü’ görevine İlker Tunalı atandı. Çelebi Hava Servisi Ticaret Direktörlüğü ‘Satış ve Pazarlama Direktörlüğü’ olarak yeniden yapılandırıldı. Çelebi Hava Servisi Ticaret Direktörü olarak görev yapmakta olan Eric Willems, Çelebi Havacılık Holding Yer Hizmetleri ve Global İş Geliştirme Başkanlığı’na bağlı Proje Direktörü olarak atandı. Çelebi Hava Servisi Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak yeni kurulan Satış ve Pazarlama Direktörlüğü’ne ÇHS Satış Müdürü olarak görev yapmakta olan Bekir Güneş getirildi.

Bu organizasyonel geliştirme kapsamında, Çelebi Hava Servisi Genel Müdürlüğü'nde İnsan Kaynakları Direktörlüğü'ne bağlı İnsan Kaynakları Müdürlükleri, sorumlu oldukları bölgelerdeki istasyonların tüm insan kaynakları ve personel süreçlerinin etkin yönetiminden sorumlu olmak üzere ‘İnsan Kaynakları Bölge Müdürlükleri’ne dönüştürüldü.


24 Nisan 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77