• BIST 9079.97
  • Altın 2308.924
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.0934
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

THY Yetiştirilmek Üzere İkinci Pilot Adayı Arıyor

THY Yetiştirilmek Üzere İkinci Pilot Adayı Arıyor
Türk Hava Yolları (THY) yetiştirilmek üzere pilot adayları aradığını duyurdu.

Türk Hava Yolları (THY) yetiştirilmek üzere pilot adayları aradığını duyurdu. Pilot adaylarının 4 yıllık üniversite mezunu olması gerektiğini belirten THY, 105 bölümden mezun olanların aday adaylığını kabul edeceği belirtildi.


Geçmiş yatırımlarının olumlu neticeleri ile havacılık platformundaki öncü konumunu sabitlerken, yarının çok daha büyük başarıları için yatırımlarına hız kesmeden devam eden Türk Hava Yolları, yetiştirilmek üzere ikinci Pilot aday adayı alacak.

Son yıllarda artış gösteren pilot ihtiyacını karşılamak adına önemli bir gelişmeye imza atan bayrak taşıyıcı havayolu, Türk Hava Yolları Havacılık Akademisi’nde yetiştirilecek pilot adaylarını değerlendirmeye alıyor.

4 yıllık sayısal veya eşit ağırlık puan türleri grubuna dahil olan lisans bölümlerinin herhangi birinden mezun olan adayların kabul edileceği değerlendirme süreci dahilinde adaylarda aranan genel özellikler ise şöyle; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, 01.01.1985 tarihinde ve sonrasında doğmuş olması, erkek adaylar için boy uzunluğunun 165 cm’den kısa, 190 cm’den uzun olmaması ve beden-kitle endeksine uygun olması, bayan adaylar için boy uzunluğunun 160 cm’den kısa, 190 cm’den uzun olmaması ve beden-kitle endeksine uygun olması, askerlik hizmetini tamamlamış veya eğitim başlangıç tarihi itibari ile en az 2 yıl tecil ettirebilmeyi taahhüt etmesi.  Adli sicil kaydı ve adli sicil arşiv kaydının bulunmaması, daha önce Türk Hava Yolları veya diğer kuruluşlardaki görevlerinden disiplinsizlik nedeniyle ayrılmış olmaması. İngilizce dil sınavlarının birinden istenen minimum puanın belgelenmesinin;  TOEFL (IBT) : 79, IELTS   (Akademik)  : 6,5 olmasını, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO)’nın Annex-1’deki ve JAR FCL-3’deki Ticari Havayolu Pilotu şartlarına uygun olunması ve Türk Hava Yolları tarafından yapılacak olan değerlendirme süreçlerinde başarılı olunması.

Kapsamlı test ve mülakat süreçleri öncesi değerlendirmeye alınmak adına başvuru formunu temin etmek isteyen ikinci Pilot aday adayları, www.turkishairlines.com web sitesinde yer alan http://www.turkishairlines.com/tr-tr/kurumsal/basin-odasi/duyurular/duyuru/turk-hava-yollari-a-o-yetistirilmek-uzere-ii-pilot-aday-adaylarinda-aranan-sartlar web bağlantısı üzerinden başvuru formunu online olarak doldurabilirler.


18 Temmuz 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77