• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Mercedes-Benz İlk 6 Ayı Rekorlarla Kapattı

Mercedes-Benz İlk 6 Ayı Rekorlarla Kapattı
Mercedes-Benz Türk, ilk yarıyılda 6 ton ve üzeri kamyonpazarındaki gücünü geçen yılın aynı dönemine göre arttırarak 8 bin 441 adetlik kamyon satışı ile pazar liderliğini sürdürdü.

Mercedes-Benz Türk AŞ. Direktörler Kurulu Başkanı RainerGenes 2014’ün ilk yarısı için Türkiye otomotiv sektörünü ve Mercedes-Benz Türk’ün satışlarını değerlendirdi. Genes, “Mercedes-Benz Türk olarak her ürün grubumuzda müşteri odaklı yaklaşımımız ile ilklere imza atmaya ve trend yaratmaya devam ediyoruz. Müşterilerimize tek elden verdiğimiz birinci el satış, finansman, sigorta, ikinci el, takas, servis anlaşmaları ve satış sonrası hizmetlerimizde müşteri memnuniyetini ön planda tutuyor ve başarı çıtamızı her geçen gün daha da yükseltiyoruz” dedi.

2014 yılının ilk 6 ayına bakıldığında otomobil pazarının yüzde 23 gerilediğini belirten Genes, “Kur ve faiz oranlarının artmasının araç fiyatlarına yansımasını takiben Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun uygulamaya aldığı kredi işlemlerine yönelik sınırlamalarının ve ÖTV artışının bu gelişmede önemli rol oynadığını düşünüyoruz” diye konuştu.

Genes, “Mercedes-Benz Türk olarak yılın ilk altı ayında 9 bin 479 adetlik satış gerçekleştirerek geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre satışlarımızı yüzde 15 arttırdık ve premiumsegmentin 1 numaralı markası olduk. Bu gelişmede bizi destekleyen en önemli etken kuşkusuz ürün portföyümüz oldu. Geçtiğimiz yıl satışa sunduğumuz A-Serisi ve CLA 1,6lt dizel modellerimiz yoğun ilgi görmeye devam ediyor” açıklamasını yaptı.

Hafif Ticari Araçlar pazarı yüzde 31,8 oranında düştü

Hafif Ticari Araçlar pazarının 2014 yılının ilk yarısında, geçen senenin ilk yarısına göre yüzde 31,8 oranında düştüğünü kaydeden Genes, “2013 yılı ilk 6 ayına göre yüksek seyreden kur seviyesi ve faizler; 2014 hafif ticari araç pazarı üzerinde negatif bir etki oluşturmuş ve pazarın daralmasına neden oldu” dedi.

Mercedes-Benz Türk Hafif Ticari Araçların pazar performansının2014 ilk yarısının pazar gelişimi ile paralellik gösterdiğini kaydeden Genes, “Sprinter aracımız rekabet ettiği segmentteyüzde 14,8’lik pazar payı elde ederek, tarihinin ilk yarıyıl sonu için en yüksek pazar payına ulaştı. Bu başarının anahtarı ise hem ürünlerimizin müşteri ihtiyaçlarına en iyi cevap veren ürünler olması hem de bizim bayilerimiz ile birlikte Mercedes-Benz olarak müşteri odaklı hizmetlerimiz” diye konuştu.

Vito 8+1 aracımız, değişen yönetmeliklerle artık otomobil olarak kalabalık ailelerin ve kiralık araç firmalarının hizmetinde olmaya devam etmektedir. Tüm ürünlerimizde sahip olduğumuz Mercedes-Benz kalitesini, tüm müşterilerimize göstermek ve anlatmak için bayi ağımızla birlikte  saha aksiyonlarımıza devam ederek, müşterilerimiz ile sürekli iletişimde olmaya devam ediyoruz.

Turizm müşterilerimiz için özel 10+1 koltuk konfigürasyonlu Sprinter, yenilenen 16+1 koltuklu servis ve 19+1 koltuklu okul taşıtı Sprinter, yüksek donanım seviyesine sahip Vito Select ürünlerimiz ve bu ürünleri destekleyen finans, 2.El ve satış sonrası hizmetlerimiz ile Mercedes-Benz hafif ticari araçlar ürün grubumuzun, yılın geri kalanında pazar payını daha da arttırmayı hedefliyoruz.

Kamyon satışları yüzde 6.7 oranında artış gösterdi

Ganes sözlerini şöyle sürdürdü: “2014 yılının Haziran ayı sonu itibariyle 6 ton üzeri kamyon pazarındaki payın geçen yılın aynı döneminegöre önemli ölçüde arttırarak kamyon pazarında 12 yıldır üst üste elde ettiğimiz pazar liderliğini devam ettirdik. İlk altı ayda pazarın geçen yılla aynı seviyelerde gerçekleşmesine rağmen şirketimizin kamyon satışları yüzde 6.7 oranında artış gösterdi. 8 bin 441 adetlik satış gerçekleştirerek faaliyet gösterdiğimiz tüm segmentlerde  performansımızı arttırdık ve kendi rekorumuzu kırmaya devam ettik.”

Ürünlerini geliştirmeye yönelik de yatırımlarını sürdürdüklerinin altını çizen RainerGenes, “Geçtiğimiz yılın sonunda Aksaray Kamyon Fabrikası’nda faaliyete geçirdiğimiz yeni üretim holü ile toplam araç montaj alanımızı arttırdık. Yeni yatırımlarımız ile birlikte, ihracat pazarlarındaki konumumuzu güçlendirmenin yanı sıra yurtiçi ve yurtdışı pazarlardaki müşterilerimizin beklentilerine ve özel isteklerine de daha hızlı yanıt verebilecek konuma geldik” dedi.

Otobüs pazarı geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 18 azaldı

RainerGenesaçıklamalarına şu sözlerle devam etti: “2013 yılında geçmiş 5 yıl pazar ortalamasına kıyasla yüzde 22 artışla kapanan şehirlerarası ve turizm otobüs pazarı, 2014 yılı ilk yarısında geçmiş 5 yıl pazar ortalamasına geriledi. İlk altı ay toplamında 679 adede ulaşan otobüs pazarı geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 18 seviyesinde azaldı. Mercedes-Benz Türk olarak biz, 2014 yılının ilk yarısında 144 adet Travego 15, 6 adet Travego 17, 187 adet Tourismo 15, 28 adet Tourismo 16 ve 32 adet Setra olmak üzere toplam 397 adetlik şehirler arası otobüs satışı gerçekleştirdik.”

Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda da yatırımlarının devam ettiğini sözlerine ekleyen Genes, “Üretim kapasitemizi arttırma, yurt içi pazardaki güçlü konumumuzu koruyarak ihracat pazarlarına yaptığımız satışları daha da yukarıya taşımaya yönelik çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

19 Temmuz 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77