• BIST 9079.97
  • Altın 2322.425
  • Dolar 32.3226
  • Euro 34.9404
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Goodyear’dan Bayrama Özel Altın Öneriler

Goodyear’dan Bayrama Özel Altın Öneriler
Goodyear, bayram tatiline araba ile çıkmayı planlayan sürücülere güvenli bir yolculuk için önerilerde bulunuyor.

Goodyear, bayram tatiline araba ile çıkmayı planlayan sürücülere güvenli bir yolculuk için önerilerde bulunuyor.


Bayram tatiline çıkma hazırlığı içinde olduğumuz bugünlerde, pek çok sürücü lastiklerinin durumunu kontrol ettirmek için yeterli zamanı ayırmıyor. Araştırmalar, yaz aylarında meydana gelen her 6 kazadan 1’inin nedeninin yanlış şişirilmiş lastikler olduğunu gösteriyor. Tüm güvenlik önlemlerini aldıktan sonra en önemli unsurlardan biri de konforunuz.

İşte tatile çıkmadan önce Goodyear’dan altın değerinde uyarılar:

Lastiklerinizi kontrol edin: Lastiklerinizin uygun çalışma koşullarında olduğundan emin olmanız güvenli ve rahat bir yolculuk için büyük önem taşır. Lastiklerinizin mevsime ve yol koşullarına uygun, en doğru lastikler olduğundan emin olun.

Trafik yoğunluğunu dikkate alın: Yolculuğa çıkmak için çoğunluğun tercih etmediği zamanları seçin. Tatilin ikinci günü yola çıkmak veya gece yol almak trafikten daha az etkilenmenizi sağlayabilir.

Sıcağa karşı önleminizi alın: Derecelerin iyice yükseldiği bu günlerde yolculuk sırasında yeterince sıvı almayı ihmal etmeyin. Aracınızda, siz ve aileniz için soğuk içecekler bulundurun. Ayrıca özellikle çocukların güneşten etkilenmemesi için arka ve yan camlara güneşlikler takın.

Çocukları yolculuğa hazırlayın: Uzun yolculukların çocuklar açısından kabusa dönmemesi için yolculuk sırasında oynayabilecekleri oyunları almayı unutmayın.

İyi dinlenin: Bu, hem sürücüler hem de yolcular için geçerli. Özellikle tanımadığınız yollarda, ya da yoğun trafikte uzun bir sürüşün fiziksel olarak ne kadar yorucu olduğunu asla küçümsemeyin. Sürücüler sürüş esnasında iyi dinlenmiş ve çevrelerinin tamamen farkında olmalıdırlar.

Eşyalarınızı aracınıza uygun şekilde yükleyin: Tatile doğru yol alırken, etrafınızdaki eşyalarla aşırı yüklenmiş arabaları bulun. Yanınıza ne alacağınızı iki defa düşünün – upuzun bir plaj şemsiyesi önemli gibi görünebilir, ama eğer aracınızın yolcu koltuklarından dışarı çıkıyorsa, aracınızda rahatsız ve tehlikeli saatler geçirmek yerine, gittiğiniz yerde bir şemsiye kiralamak daha iyi olacaktır.

Yolunuzu parçalara ayırın: Tüm yol güvenlik kuruluşları uzun yolların ‘tek lokmalık’ yollara bölünmesi tavsiyesinde bulunur. Her birkaç saatte bir mola vermek sürücünün dikkatini yoğunlaştırmasına yardımcı olur. Ağır ya da yağlı yemeklerin getirdiği doygunluk (ve yorgunluk) hissinden kaçınmak için hafif öğünler yiyin ve bol bol su için.

Direksiyon başına sırayla geçin: Mümkünse başka bir sürücüyle yola çıkın ve varana kadar sırayla araç sürün. Böylece her bir sürücü mola vermiş olacak ve dikkatlerinin yoğunluğu artacaktır.

Aracınızı servise verin, kontrol ettirin:  Yola çıkmadan önce lastik dişlerinizi kontrol ettirmeyi unutmayın – lastiklerinizi zamanında değiştirmemek, tehlikeli durumlara yol açabilir.

Güvenlik şeritlerini yalnızca kesin ihtiyaç halinde kullanın: Bu şeritler acil durumlar için tasarlanmış olsa da güvenliğinizi garanti altına almaya yetmez. Kamyonlar ve diğer arabalar birkaç metre yakınınızdan rüzgarlarıyla geçerken kendinizi güvenliğe almak için uyarı yeleği giyin, uyarı ışıklarınızı yakın ve herkesi çarpma bariyerinin ardına geçirerek güvenli bir yere alın.


24 Temmuz 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77