• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Sky Aircharter 'Arcus Air Logistic' Ortaklığı İle Otomotiv Sektöründe İhracat Hızını Artıracak

Sky Aircharter 'Arcus Air Logistic' Ortaklığı İle Otomotiv Sektöründe İhracat Hızını Artıracak
Sky Aircharter, Avrupa’nın otomotiv taşımacılığındaki lider şirketi 'Arcus Air Logistic' ile işbirliği anlaşması imzaladı.


Sky Aircharter, Avrupa’nın otomotiv taşımacılığındaki lider şirketi 'Arcus Air Logistic' ile işbirliği anlaşması imzaladı. Türkiye'nin hava kargo sektöründeki önemli uçak kiralama kuruluşlarından biri olan Sky Aircharter otomotiv sektöründeki gücünü yeni ortağı ile bir kat daha güçlendirdi.

 

İmzalanan ortaklık anlaşması ile Türk otomotiv ve yan sanayi ürünleri üreticilerinin ihracat ve ithalat gereksinimleri doğrultusunda, İstanbul Sabiha Gökçen ve Bursa Yenişehir Havalimanlarına hafif taşıma kapasiteli uçaklar konuşlandırılarak özellikle otomotiv sektörün ihtiyacı olan sevkiyat süratinin maksimum dereceye yükseltilmesi hedefleniyor. Böylelikle üretim bandında herhangi bir problem yaşayan otomotiv firmasının, başka bir fabrikasından ya da yan sanayi üreticilerinden ihtiyacı olan acil kargo süratli bir şekilde ulaştırılacak ve üretimin aksamasına, büyük maddi kayıpların ve termin kayıplarının önüne geçilecek.

 

Merkez üssü Köln/Almanya’da bulunan ve 1979 yılında temelleri atılan 'Arcus Air Logistic' şirketinin filosunda 15m3 ve 2 ton taşıma kapasitesine sahip 8 adet Dornier 228 tipi hafif kargo uçakları bulunuyor. Alman ruhsatlı havayolu şirketi ayrıca Almanya, Fransa, Belçika, İspanya ve Slovakya ülkelerindeki BMW, Mercedes-Benz, Ford, Renault ve daha birçok otomotiv firmasına lojistik hizmetleri sağlayan geniş bir network ağına da sahip.



Yapılan ortaklık anlaşmasının detayları hakkında bilgi veren Sky Aircharter Ticaret Müdürü Erdinç Ertemel, “Tespit edilen istatistiki verilere göre global otomotiv markalarının üretim hattında kullandıkları ve mekanik ürünler öncelikli olmak üzere diğer aksamların yüzde 47 ile yüzde 58 oranlarında yurtiçi ve yurtdışında bulunan yan sanayi üreticilerinden tedarik edildiği gözlemlenmektedir.

 

Ülkemizde otomotiv ve yan sanayi ürünlerinin üretim merkezleri Marmara bölgesinde yoğunlaşıyor ve dolayısı ile üretilen mamullerin sevkiyatlarında giriş/çıkış kapısı olarak Bursa ve Istanbul S.Gökçen havalimanları kullanılacak. Gerekli ülke sivil havacılık ünitelerinin izinlerinin alınması sonrasında bu havalimanlarına birer adet uçak pozisyon ederek talep olması durumunda otomotiv sektörünün ihtiyacı olan acil hava kargo sevkiyatları uçuşlarına başlamayı planlıyoruz.

 

Ayrıca ani olarak gelişen sevkiyat taleplerinde uçakların havalimanlarımızda konuşlanması sayesinde özellikle Avrupa ülkelerine 5-6 saatlik bir zaman diliminde sevkiyat gerçekleştirme süratine ulaşmış olacağız" dedi.

 

Arcus Air Logistic Dış Operasyonlar Direktörü Bastian Mackuth ise konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Türkiye’nin önde gelen, hava kargo firmasi Sky Aircharter ile yapılan is ortaklığından çok mutlu olduklarını dile getirerek, kısa zaman içerisinde bu ortaklığı genişleterek otomotiv dışındaki diğer sektörlere de yansıtacaklarını bildirdi.               


8 Ağustos 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77