• BIST 9082.92
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

İnovasyon Brisa’nın DNA’sında Var

İnovasyon Brisa’nın DNA’sında Var
Brisa’nın düzenlediği 25’inci Sürdürülebilir Değişim Konferansı, Sabancı Center’da dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Brisa’nın düzenlediği 25’inci Sürdürülebilir Değişim Konferansı, Sabancı Center’da dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.


25’inci Brisa Sürdürülebilir Değişim Konferansı, 15 Eylül Pazartesi günü Sabancı Center’da gerçekleştirildi. Konferansta, şirketler geleceğe yön veren uygulamalarını ve deneyimlerini paylaşırken Türkiye’nin hedefleriyle ilgili de önemli mesajlar verildi.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, bu yılki ana teması ‘Yolculuğun Geleceği’ olan konferansın açılışında yaptığı konuşmada, “Rahmetli Sakıp Bey’in de dediği gibi, kalite kavramı bir varış noktası değil, yolculuk. Biz bu yolculuğa inovasyon, sürdürülebilirlik ve girişimcilikle liderlik ediyoruz” dedi.

Güler Sabancı: “Yeni sanayi politikasını dört gözle bekliyoruz”

Türkiye’nin gerçekleştirdiği yüzde 3-4 bandında büyümenin iyi bir performans olsa da gelecekte yeterli olmayacağını kaydeden Güler Sabancı, “Hedefimiz makro istikrar bozmadan yüzde 5-6 büyümeyi başarmak olmalıdır. Toplumsal güven, yeni anayasa, birlik ve beraberlik içinde yarınına güvenen bir ülke olmamız gerekiyor. Ancak yüzde 5-6 büyüme için ekonomi ve sanayi politikamızda uzun vadeli kapsamlı ve gerçekçi reformlar gerekiyor. Türkiye bu yeni teknoloji devrine sanayisiyle entegre olmayı başarabilirse, işte o zaman istediğimiz büyüme dönemine girebiliriz” şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu’nun Türkiye ekonomisiyle ilgili uzun vadeli bakış açısına da değinen Sabancı, “Hükümet programında 2015- 2018 dönemine yönelik sanayi stratejisi çalışmasının öngörülmesi bizi çok memnun etti. Sermaye ve finansman alt yapımızı daha uzun vadeli düşünmeye yönlendiren, iş gücü ve vergi politikalarını atılım yapmamızı sağlayacak şekilde düzenleyen yeni bir sanayi politikasını içeren çalışmayı dört gözle bekliyoruz” dedi.

Hakan Bayman: “İnovasyon sayesinde çok önemli işler çıkardık”

Brisa’nın inovasyon ve ‘müşteri odaklı’ çalışma anlayışını işinin merkezine koyduğunu belirten Genel Müdür Hakan Bayman ise, “Biz Brisa olarak şirketimizin vizyon ve misyonunu yeniden belirlerken yüzümüzü müşteri odaklılığa döndük. Bu kararın sonrasında tüm yaklaşımımız değişti. Önce satış şirketi olduk, ardından pazarlama şirketi olduk. Bugün tamamen müşteri odaklı bir şirket olmak için çalışıyoruz. Biz Brisa için inovasyonu sadece bir fikir geliştirme olarak görmüyoruz. İnovasyonu şirketimizin DNA'sına nasıl sokabiliriz diyerek şirket içinden fikirler topladık. Daha sonra bu fikirleri ticari olarak kullanarak çok önemli işler çıkardık” dedi.

Dünyanın ilk güneş enerjisiyle çalışan uzun menzilli uçağı Solar Impulse’ın mucidi Bertrand Piccard, 2015 yılında dünyanın çevresini güneş enerjili bir uçakla dolaşmayı başaran ilk insan olmak hedefine giden inovasyon yolculuğunu seyircilerle paylaştı.

Sabancı Üniversitesi, SAP, B/S/H/, Vodafone, THY, Unilever gibi dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen kurumlarına ve ilham veren konuşmacılara ev sahipliği yapan konferansta, dijital iletişim ve teknoloji çağında insanoğlunun gelecek yolculuğunu şekillendiren gelişmeler ele alındı.

Brisa’nın Toplam Kalite yolculuğu kapsamında ilk kez 1992 yılında şirket çalışanlarına yönelik olarak düzenlenen ‘İyileştirme Konferansı’, 1995’ten yılından itibaren toplumsal sorumluluk bilinciyle farklı sektörlerden kurum ve şirketlere de açılarak, yıllar içerisinde uluslararası bir nitelik kazandı. Bugün iş mükemmelliği ve kalite alanında geleneksel bir platform haline gelen konferans, bu yıldan itibaren ‘Brisa Sürdürülebilir Değişim Konferansı’ adıyla düzenlenmeye devam edecek.


15 Eylül 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77