• BIST 9079.97
  • Altın 2324.743
  • Dolar 32.3404
  • Euro 34.913
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Servis Araçları Yola Çıkmadan Lastik Kontrolünü Yaptırmalı

Servis Araçları Yola Çıkmadan Lastik Kontrolünü Yaptırmalı
Okulların açılmasıyla birlikte ülke genelinde 40 binden fazla servis aracı yola çıkmaya hazırlanıyor.

Okulların açılmasıyla birlikte ülke genelinde 40 binden fazla servis aracı yola çıkmaya hazırlanıyor. Servis araçları gün içerisinde uzun süre trafikte oldukları ve fazlaca dur kalk yaptıkları için lastik hava basıncının düzenli olarak kontrol edilmesi gerekiyor.


Continental Türkiye Binek Lastikleri Satış Müdürü Mehmet Akay, yol ve sürüş güvenliği için servislerin yeni dönem başlamadan önce almaları gereken önlemler konusunda hatırlatmalarda bulundu. Akay, “Öğrencilerin can güvenliği için servis araçlarının lastik kontrolünün tam donanımlı lastik bayilerinde yaptırılması oldukça önemli. Servis araçları gün içerisinde uzun süre trafikte oldukları ve fazlaca dur kalk yaptıkları için lastik hava basıncı sık sık kontrol edilmelidir. Balans ayarı ve diş derinliklerindeki sorunlar deneyimli sürücüler tarafından bile fark edilmeyebiliyor. Bu nedenle, lastik kontrollerinin mutlaka işin uzmanları tarafından yapılması gerekiyor” dedi.

Lastik kontrolünde dikkat edilmesi gerekenler:

Hava basıncı: Tüm araçlarda olduğu gibi servis araçlarında da lastik hava basıncının düzenli olarak kontrol edilmesi gerekiyor. Servis araçları gün içinde sürekli yol kat ettiği için hava basıncı kontrolünün sık yapılması gerekiyor.

Diş derinliği: Servis araçları gün içinde fazlaca dur kalk yaptıkları için lastiklerdeki aşınma ve yıpranma standart binek araçlara göre daha fazla oluyor.  Servis araçlarının diş derinliğinin ayda bir kontrol edilmesi öneriliyor.

Ön Düzen Ayarı: Bozuk yollar nedeniyle servis araçlarının ön düzen ayarı kolay ve hızlı biçimde bozulabiliyor. Usta şoförlerin bile kolay kolay anlayamayacağı dingil genişlik ayarındaki sorunların tespiti, tam donanımlı bayilerin kontrolüne ihtiyaç duyuyor.

Balans ayarı: Servis araçlarında lastiklerin yerleri sık sık değiştirilebiliyor. Lastiklerin yeri her değiştirildiğinde güvenlik için balans ayarının kontrol edilmesi öneriliyor. Balans ayarı yolcuların rahatlığına katkı sağlarken, lastiklerin erken aşınmasının da önüne geçiyor.

Subaplar: Subaplar, lastiklerin hava sızdırmamasında önemli rol üstleniyor. Özellikle yük ve yolcu taşıyan araçlarda lastiklerin üzerine binen yüksek basınç ve araçların yolcu indirme sırasında kaldırıma fazla yanaşmaları nedeniyle subaplarda aşınma meydana geliyor. Lastik kontrolü sırasında subapların da incelenmesi büyük önem taşıyor.



16 Eylül 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77