• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

İhracat Artışı Lojistik Pazarını Büyütüyor

İhracat Artışı Lojistik Pazarını Büyütüyor
Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) geçtiğimiz günlerde yayınladığı rapora göre başta AB ülkeleri olmak üzere birçok ülkeye olan ihracat rakamlarında artış gözlendi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) geçtiğimiz günlerde yayınladığı rapora göre başta AB ülkeleri olmak üzere birçok ülkeye olan ihracat rakamlarında artış gözlendi. Yaşanan bu artış, lojistik sektörünü de olumlu yönde etkiledi.


AB ülkelerine yapılan ihracat yüzde 6,1 artarken, lojistik alanında da yüzde 16’lık büyüme yaşandı. Rakamlar, 30 milyar dolarlık pazara sahip olan Türkiye lojistik sektörünün, ilerleyen dönemlerde ciddi bir genişleme gösterebileceğine işaret ediyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin geçtiğimiz günlerde yayınladığı ‘Ekonomi ve Dış Ticaret 2014’ raporundaki verilere göre Türkiye’de ihracat istikrarlı şekilde büyümeye devam ediyor. AB ülkelerine yapılan ihracatın oranı yüzde 6,1 yükselerek toplam ihracatın yüzde 41’ine ulaştı. Rapora göre gıda, tekstil, mobilya ve mermer ihracatında da artış görüldü. İhracat rakamlarındaki bu artış, Türkiye’nin turizmden sonra en büyük potansiyele sahip lojistik sektörünü de olumlu yönde etkiledi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Batu Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, “Lojistik sektörü birçok gelişmeye bağlı olarak büyüyen, edilgen bir sektör. İhracat rakamlarında yaşanan artış, lojistiği de direkt olarak olumlu yönde etkiliyor. Aynı zamanda bu alana yapılan yatırımların daha da artmasını sağlıyor” dedi.

Üretim, ihracat ve lojistik faaliyetlerinin bir bütünün parçaları olduğunun altını çizen Ankara, “Lojistiğin gelişimi en başta ülkede üretilen ürünün kalitesine bağlıdır. Ürün ne kadar kaliteli ve güvenilirse ülke dışına satışı da o denli kolay olur. Yani üretimdeki kalite sayesinde sektör zincirleme bir etkileşim sonucunda gelişme gösterir” açıklamasını yaptı.


19 Eylül 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77