• BIST 8970.53
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

THY Teknik ve Honeywell İş Birliklerini Genişletiyor

THY Teknik ve Honeywell İş Birliklerini Genişletiyor
Türk Hava Yolları Teknik AŞ., Boeing 737 uçaklarında mevcut bulunan tüm Honeywell yedek güç ünitelerinin tam bakım ve test hizmetlerini gerçekleştirmekle yetkilendirildi.

Türk Hava Yolları Teknik AŞ., Boeing 737 uçaklarında mevcut bulunan tüm Honeywell yedek güç ünitelerinin tam bakım ve test hizmetlerini gerçekleştirmekle yetkilendirildi.


Türk Hava Yolları’nın bakım, onarım ve revizyon (MRO) alanında faaliyet gösteren başarılı iştiraki Türk Hava Yolları Teknik AŞ., Honeywell Aerospace firması ile mevcut bulunan uzun süreli işbirliğini uzattı. İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanlarında konumlanmış olan Türk Hava Yolları Teknik AŞ., dünya genelinde uçan Boeing 737 uçaklarındaki tüm Honeywell 131-9B yedek güç ünitelerine (APU) bakım onarım hizmeti verecek.

Türk Hava Yolları Teknik AŞ. Genel Müdürü Ahmet Karaman, “Bakım kuruluşlarından hizmetlerin daha hızlı tamamlanma süresi beklentisi arttıkça havayolu şirketleri, planlı bakımlar dâhilinde daha sık aralıklarla komponent bakımı ve değişimi yapmayı talep etmekte. Bu anlaşma ile İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanlarında uçaklara daha fazla komponentte daha hızlı sürelerle hizmet sağlayabilecekken, 131-9B APU bakım ve onarım hizmetlerine ihtiyaç duyan uluslararası havayolu şirketlerine maliyetlerini azaltmak adına ticari anlamda yararlanma imkanı sunabileceğiz” dedi. 

Bu anlaşma, iki şirket arasında mevcut bulunan ve Türkiye’deki havayolu şirketlerine sektör standartlarında 7/24 MRO hizmetini kapsayan anlaşmanın üzerine inşa edilerek, Türk Hava Yolları Teknik AŞ.’nin yetkisini dünya çapındaki hizmet kapsamında genişletmekle birlikte yine dünya genelindeki havayolu şirketlerine hızlı, son teknoloji unsurlarını içeren yetkili hizmet kabiliyetlerini sunma imkanı sağlıyor.

Honeywell Aerospace Türkiye ve Orta Asya Başkanı Orhan Geniş, “Türkiye, Avrupa’nın uluslararası hava trafiği içerisinde en hızlı büyüyen merkezlerinden biri iken ise yerel havacılık sanayisi yolcu talebini destekleyecek kabiliyetleri geliştirmeye devam etmeli. Türk Hava Yolları Teknik AŞ. ile gelişen ortaklığımız, bölgedeki uluslararası müşterilerimize gösterdiğimiz bağlılığımız ve süreklilikle hayata geçirdiğimiz yatırımlarımızın bir göstergesi olup, hızla büyüyen bu pazarda hizmet veren havayolu şirketlerinin filolarını havada tutmak için ihtiyaç duydukları hizmete hızla erişebilmelerini sağlamakta” diye konuştu.


26 Eylül 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77