• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Volkswagen’in Ticari Araç Prototipine Elyaf Türkiye’den

Volkswagen’in Ticari Araç Prototipine Elyaf Türkiye’den
Volkswagen, DowAksa ürünleri ile üretilen yeni ticari araç prototipini tanıttı.

Volkswagen, DowAksa ürünleri ile üretilen yeni ticari araç prototipini tanıttı.


DowAksa’nın karbon elyaf takviyeli gelişmiş polimer teknolojisi ile daha hafif, daha verimli ve daha çevre dostu bir araca dönüşen Volkswagen Transporter’ın prototipi IAA Hannover 2014 Fuarı’nda görücüye çıktı.

Otomotiv sektörü, şehir içi trafiğinin yoğunlaşması nedeniyle en son karbon elyaf takviyeli polimer teknolojisini kullanarak daha hafif, verimli ve çevre dostu soğutmalı araçlar üretmek için harekete geçti. Bu kapsamda karbon elyaf takviyeli polimer binek araçları alanında teknoloji lideri olarak bilinen TTT The Team Composite AG şirketinin sektör birikimi ve deneyimi doğrultusunda hayat geçirilen proje, CT&T ve Volkswagen Nutzfahrzeuge gibi tecrübeli iş ortaklarıyla beraber yürütülüyor.

Söz konusu işbirliği için memnuniyetini dile getiren DowAksa Genel Müdürü Mithat Okay,  “DowAksa olarak karbon elyaf alanında dünyada ve sektörde yeni bir oyuncu olmamıza rağmen, rakiplerimizin önüne geçerek global işbirliklerine imza atmak bize güç veriyor. Otomobillerdeki yakıt tüketiminin azaltılması, rüzgar türbinlerinin enerji üretiminin artırılması, altyapı ve yapıların güçlendirilerek ömürlerinin uzatılması gibi dünyanın karşı karşıya olduğu en önemli sorunlara yönelik inovatif çözümler sağlayan karbon elyaf stratejik öneme sahip bir ürün. Ekonomi Bakanlığı’nın da kısa bir süre önce özel teşvik sistemi kapsamına aldığı karbon elyafın, Türkiye’yi bir adım öteye götüreceğine inanıyoruz” dedi.

TTT The Team Composite AG şirketinin ilk defa 3,5 tonluk bir dağıtım aracı üzerinde uyguladığı geleceğin ürününde, karbon elyaf teknolojisinin sunduğu birçok özellik dikkat çekiyor.

Dizel tüketimi ve karbondioksit salımında büyük ölçüde azalma sağlanacak

Aracın özel olarak geliştirilen karbon elyaf takviyeli polimer soğutma yapısının yanı sıra şasisinin geleneksel üretim yöntemlerine kıyasla sayısız avantajı bulunuyor. Araçta karbon elyaf kullanımı aracın hafif, verimli ve çevreci olmasını sağlamakla kalmıyor, aracın yüzde 40 daha fazla yük kapasitesi ve yüzde 30’a varan nakliye tasarrufu sayesinde dizel tüketimi ve karbondioksit salımında büyük ölçüde azalma sağlıyor. Vakumlu ısı izolasyonu ile araçta bulunan soğutma makinesinin de yüzde 60 daha verimli çalışmasına olanak sağlıyor.

Araçta yer alan ve özel olarak geliştirilen karbon elyaf takviyeli polimer soğutma teknolojisi, CO2 emisyonu ve gürültü gibi soğutmalı nakliye alanında en yaygın görülen iki soruna da büyük ölçüde çözüm sunuyor.

Tüm bu özellikleriyle çevre dostu bir araç olan prototip, karbon elyaf kullanımının sağladığı hafiflik ve hacim sayesinde elektrikli olarak da kullanıma uygun olacak. Aracın sunduğu diğer avantajlar arasında binek araç ehliyeti gerektirmemesi, şehir içi dağıtımda kullanılabilmesi, gıdanın yanı sıra medikal ürünlerin nakliyesi için de uygun olması geliyor. 


26 Eylül 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77