• BIST 9524.59
  • Altın 2493.789
  • Dolar 32.5764
  • Euro 34.7318
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Gefco Grup İlk Altı Ayda 2.1 Milyar Avro Ciro Elde Etti

Gefco Grup İlk Altı Ayda 2.1 Milyar Avro Ciro Elde Etti
Gefco Grup’un cirosu 2014’ün ilk yarısında önceki senenin aynı dönemine oranla yüzde 6.9 artarak 2 milyar Avro’ya ulaştı.

Gefco Grup’un cirosu 2014’ün ilk yarısında önceki senenin aynı dönemine oranla yüzde 6.9 artarak 2 milyar Avro’ya ulaştı.


Sanayi lojistiği alanında dünyanın öncü şirketlerinden biri olan Gefco Grup 2014 senesinin ilk yarısında rekor düzeyde ciroya ulaştı. Gefco’nun 2014’ün ilk yarısında cirosu geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 6.9’luk bir artış göstererek 2.1 milyar Avro olarak kaydedildi. İlk yarıda mevcut işletme gelirleri 53.9 milyon Avro’ya; net kar da yüzde 60 artarak 32 milyon Avro’ya ulaştı.

Gefco Grup Yönetim Kurulu Başkanı Luc Nadal sonuçlarla ilgili açıklamasında,”2014’ün ilk yarısında kaydedilen bu olumlu sonuçlar grubun müşterilerinin tedarik zincirlerini optimize etme ve zorlayıcı ekonomik koşullara rağmen daha rekabetçi olmalarına yardımcı olma konusundaki uzmanlığının ve yetkinliklerinin tüm dünyada kabul edildiğinin bir göstergesidir” dedi.

Cironun büyük kısmı Avrupa ve Asya operasyonlarından elde edildi. Gefco ayrıca otomotiv lojistiği alanındaki uzmanlığını diğer önemli sektörlere de uyarlıyor. 2013’ün ilk yarısı ile 2014’ün ilk yarısı arasında geçen sürede, Gefco cirosunu sanayi sektöründe yüzde 20, elektronik sektöründe de yüzde 7 artırdı.

2014’ün ilk yarısında büyük uluslararası müşterilerden ve orta ölçekli işletmelerden elde edilen ciro- PSA Peugeot Citroen hariç- toplamda 1 milyar Avro’yu aştı ve toplam cironun yüzde 54.3’ünü oluşturdu. Bu oran geçen senenin aynı döneminde yüzde 46.5 olarak gerçekleşti.

Grubun büyümesi, çeşitlilik stratejisi ve bu stratejinin uygulanmasındaki başarının önemini yansıtıyor. 1949 yılında Peugeot’nun fabrikalar arası nakliye işlemlerini yürütmek için kurulan Gefco, lojistik operatörleri için en karmaşık ve zorlayıcı sektör olarak kabul edilen otomotiv sektöründe doğdu. O günden bugüne Gefco benzersiz bir entegre lojistik hizmet yelpazesi oluşturdu; her geçen gün büyüyen global ekonomi ortamında yürütme planları ile çok modelli taşımacılık optimizasyon planları tasarladı. 

Gefco Grup Avrupa’da Bitmiş Araç Lojistiği alanında bir numara

Gefco’nun bu uzmanlığı günümüzde başlıca müşterileri arasında en büyük otomobil üreticilerinin yer almasında en büyük etken oldu. Gefco Grup Avrupa’da Bitmiş Araç Lojistiği alanında bir numara. Gefco General Motors’un 4PL ortağı olarak GM’in Avrupa ve Rusya’daki tedarik zincirinin kapsamlı yönetimini üstleniyor. Sözleşme kapsamında ayrıca yılda bir milyondan fazla aracın nakliyesini gerçekleştiriyor. 

2014’ün ilk yarısında, Gefco tarafından Asya, Rusya ve Avrupa arasında gerçekleştirilen lojistik akışlar katlanarak arttı. Gefco’nun Asya ve Avrupa arasında yeni başlattığı kapıdan kapıya demiryolu taşımacılığı hizmeti Rusya, Kazakistan, Beyaz Rusya, Özbekistan, Almanya ve Macaristan da dahil bir düzineden fazla ülkeye taşımacılık hizmeti sunulmasını mümkün kılıyor ve Gefco’nun büyümesi için benzersiz bir araç görevi görüyor.

2014’ün ilk yarısında alınan olumlu sonuçlar, Gefco’nun 2020’de 8 milyar Avro ciroyu hedef alan sürdürülebilir büyüme stratejisinin uygulanmasında ileriye dönük olarak önemli bir adımı teşkil ediyor.


1 Ekim 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77